Η (όχι... απατηλή) γοητεία του 2-3 γκολ

Η (όχι... απατηλή) γοητεία του 2-3 γκολ

Όλοι όσοι ασχολούνται με στοίχημα γνωρίζουν ότι οι μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις είναι η χαρά των book, που ανά δύο χρόνια (για Μουντιάλ και Euro μιλάμε) στήνουν ένα μεγάλο «πάρτι» στην… υγειά των απανταχού τζογαδόρων.

Για κάθε ένα από τα… 3 εκατομμύρια μακροχρόνια και ειδικά στοιχήματα που προσφέρονται υπάρχει η αντίστοιχη γκανιότα, που αρκεί και περισσεύει για να ένα μεγάλο ποσοστό κερδοφορίας. Αν βάλουμε στη σούμα και τα παρολί των τριάδων, τετράδων και ου τω καθεξής που συγκινούν τους πιο «φιλόδοξους» παίκτες, το γλυκό δένει για τις στοιχηματικές εταιρίες, που θα έπρεπε κανονικά να είναι οι βασικοί χορηγοί της FIFA και της UEFA σε αυτές τις διοργανώσεις.

Υπάρχει τρόπος για εγγυημένα κέρδη σε τέτοια τουρνουά; Φυσικά και όχι! Υπάρχει όμως μια μέθοδος για ελαχιστοποίηση του ρίσκου, προσμονή θετικού ROI (return of investment) και τζογαδόρικο ενδιαφέρον σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Ελαχιστοποίηση του ρίσκου σημαίνει μια πάγια μέθοδος στοιχηματισμού, με ποντάρισμα σε μονό γεγονός, συνοδεία του γνωστού διπλασιασμού του κεφαλαίου σε περίπτωση χασούρας.

Το γνωστό σύστημα με τις ισοπαλίες μοιάζει πράγματι δυνατό, αν κάποιος διαθέτει το κεφάλαιο και κυρίως το… στομάχι να αντέξει ένα μεγάλο σερί μη εμφάνισης «Χ». Στην πραγματικότητα δεν προσφέρεται για «επίγεια» πορτοφόλια. Αρκεί μια ματιά στο φετινό Euro για να το διαπιστώσουμε. Από το 2-1 της Σλοβακίας με την Πολωνία έως και το 2-0 της Ολλανδίας με την Αυστρία είχαμε ένα σερί 9 αγώνων χωρίς ισοπαλία (το οποίο μπορεί να επεκταθεί), πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν κάποιος ξεκινούσε με ποντάρισμα στα 10€, θα έπρεπε να στοιχηματίσει στο σημερινό παιχνίδι της Σουηδίας με τη Σλοβακία 2.560€.

Υπάρχει όμως ένα bet που προσφέρεται σταθερά σε τιμές διπλασιασμού και η συχνότητα του είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι του «Χ», σε βαθμό που έχει αποδειχτεί στατιστικά «άχαστο». Ειδικά στα Euro, λόγω του «ρεαλιστικού» τρόπου παιχνιδιού όλων των ομάδων, το 2-3 γκολ έχει μεγάλα ποσοστά εμφάνισης.

Ας πούμε ότι επιλέγει κάποιος το ποντάρισμα του να είναι 20€. Με το διπλασιασμό, η ιδέα είναι ότι σε κάθε κερδισμένο 2-3 γκολ το ταμείο θα γράφει +20€. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων και στα νοκ-άουτ, καθώς στην τρίτη αγωνιστική τα παιχνίδια διεξάγονται ταυτόχρονα.

Στο Euro 2012 σημειώθηκαν 9/16 (τότε είχαμε 16 ομάδες στη διοργάνωση) και 2/7 στα νοκ-άουτ.

Το 9/16 σήμαινε +160€ (και όχι +180€ γιατί το τελευταίο ήταν χαμένο), ενώ το 2/7 ήταν ως μη γενόμενο – ούτε κέρδος, ούτε χασούρα δηλαδή – γιατί το ένα από τα δύο σημειώθηκε στο δεύτερο ημιτελικό. Tο μεγαλύτερο σερί που έγινε χωρίς 2-3 γκολ ήταν τρία παιχνίδια, άρα θα έπρεπε κάποιος να έχει τα κότσια να παίξει 160€ κάποια στιγμή. Αν πάντως στον ημιτελικό της Ιταλίας με τη Γερμανία δεν εμφανιζόταν το 2-3 γκολ, θα είχαμε τέσσερα σερί χαμένα και το τουρνουά θα έκλεινε με χασούρα 140€.

Στο Euro 2016 τα 2-3 γκολ ήταν 16 στα 24 ματς των δύο πρώτων αγωνιστικών, που μεταφράζεται σε +320€ (καθότι το τελευταίο ήταν νικηφόρο). Εξαιρετικό το ποσοστό εμφάνισης και στα νοκ-άουτ, με 9/15 θα ήταν κάποιος +160€ (χαμένο εδώ το τελευταίο), που σημαίνει ότι θα έβγαζε από το τουρνουά 480€. Και σε αυτή την περίπτωση το απευκταίο σερί έφτασε μέχρι τρία, κατά τη διάρκεια των αγώνων της φάσης των «16».

Στη φετινή διοργάνωση το ποσοστό εμφάνισης του 2-3 στα 18 πρώτα παιχνίδια υπερβαίνει το 60%, καθώς 11 εξ’ αυτών είχαν αυτό το εύρος τερμάτων. Αυτό πολύ απλά σημαίνει +220€ στο ταμείο έως τώρα, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το τελευταίο ματς τη στιγμή που γράφεται το κείμενο (Ολλανδία – Αυστρία) έχει καταχωρηθεί στα κερδισμένα. Και φέτος το μεγαλύτερο σερί με διαφορετικό εύρος τερμάτων είναι τρεις αγώνες.

Το παρόν κείμενο δεν είναι πρόταση να αλλάξετε το παιχνίδι σας και να υιοθετήσετε κάτι που στο τέλος της ημέρας μπορεί να μην ταιριάζει καθόλου στην ιδιοσυγκρασία σας. Άλλωστε αν στα φετινά νοκ-άουτ δούμε π.χ. ένα σερί έξι αγώνων χωρίς 2-3 γκολ (που σημαίνει ότι ξεκινώντας από τα 20€ το ποντάρισμα πρέπει να φτάσει στα 640€), το παρόν κείμενο θα πρέπει να… αυτοκαταστραφεί.

Για την ώρα πάντως, τα νούμερα των… 2,5 τελευταίων Euro προσφέρουν αν μη τι άλλο τροφή για σκέψη.

 

EASY MEDIANETWORK
Close