Κίνηση - ματ από τον Γιοβάνοβιτς...

Κίνηση - ματ από τον Γιοβάνοβιτς...

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί απόψε στην κατάμεστη Λεωφόρο την Ντνίπρο-1 με στόχο ασφαλώς να κλειδώσει την πρόκρισή του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι πράσινοι έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς την περασμένη εβδομάδα, στο Κόζιτσε, όπου επικράτησαν με 3-1. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα μπουν απόψε αφ’ υψηλού ή δεν θα κοιτάξουν να πάρουν ακόμη μία ευρωπαϊκή νίκη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 265η θέση στην κατάταξη της UEFA, επομένως κάθε θετικό αποτέλεσμα μετράει, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του. Παράλληλα, παίζει και για το ranking της Ελλάδος, η οποία στην παρούσα φάση είναι μόλις 19η και αν δεν ανέβει τουλάχιστον στη 15η θέση, θα βγάλει μόνο τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη τη σεζόν 2025/26 (κάτι που ισχύει και για του χρόνου).

Επίσης, είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χαλάσει τις θετικές εντυπώσεις που άφησε με το πειστικό διπλό στη Σλοβακία. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στον κόσμο με την εμφάνισή της και τα εισιτήρια για την αποψινή αναμέτρηση εξαντλήθηκαν στο άψε σβήσε, δείγμα του άριστου κλίματος που υπάρχει γενικότερα στο κλαμπ.

Στο πρώτο λοιπόν εντός έδρας επίσημο ματς της σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τη θετική αύρα της Λεωφόρου, προκειμένου να περάσει πανηγυρικά στην επόμενη φάση. Ούτως ή άλλως, ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πολύ καλά, ότι αν κάνει το λάθος το τριφύλλι και «κάτσει» πάνω στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μπορεί να μπει σε δυσάρεστες περιπέτειες.

Ναι μεν η Ντνίπρο-1 δεν έδειξε ικανή ποιοτικά να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον σοβαρό Παναθηναϊκό, όμως θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, οι Ουκρανοί ήρθαν στην Αθήνα χωρίς την παραμικρή πίεση. Πλέον, η ομάδα του Ολεξάνταρ Κούσερ δεν έχει τίποτα να χάσει. Θα παίξει συνεπώς ένα τελευταίο χαρτί και όπου της βγει.

Για αυτό ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μπει από το πρώτο λεπτό με στόχο να πάρει το προβάδισμα για να κόψει οριστικά την όρεξη και τις ελπίδες της Ντνίπρο-1. Ο Γιοβάνοβιτς έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι τις προθέσεις του. Ενώ όλα τα ρεπορτάζ έδιναν για βασικό τον Τσόκαϊ ή τον Κλεϊνχέισλερ δίπλα τον Πέρεθ, ο τεχνικός των πράσινων έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε τον Βιλένα.

Με τον Βιλένα και τον Τζούριτσιτς μπροστά από τον Πέρεθ ο Παναθηναϊκός δεν πήγε στη Σλοβακία να παίξει κρυφτούλι, αλλά να πάρει την κατοχή και να δείξει με το καλημέρα ότι είναι το αφεντικό. Το ίδιο αναμένεται να επιχειρήσει και στη ρεβάνς, δεδομένου μάλιστα ότι τώρα παίζει και στην έδρα του.

Γενικά, ο Γιοβάνοβιτς θέλει να βάλει περισσότερα πράγματα στο δημιουργικό και το παραγωγικό κομμάτι. Πέρυσι, ο Παναθηναϊκός ήταν μία σοβαρή, οργανωμένη και άριστα πειθαρχημένη ομάδα αμυντικά, ωστόσο μπροστά της έλειπε το εύκολο γκολ. Φέτος όμως, ο Σέρβος τεχνικός έχει τα εργαλεία, τα υλικά και το βάθος για να παρουσιάσει ένα πολύ πιο ελκυστικό στο μάτι ποδόσφαιρο.

Ας μην εκπλαγούμε επομένως αν ο Παναθηναϊκός μπει απόψε στο ματς με στόχο να πιάσει από το λαιμό την Ντνίπρο-1 και όχι να διαχειριστεί το προβάδισμά του. Άλλωστε, ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ίδια 11αδα, με εξαίρεση μόνο την αναγκαστική αλλαγή στην άμυνα, όπου ο Γεντβάι θα πάρει τη θέση του τραυματία Σένκεφελντ. Ο Κροάτης έδειξε και την περασμένη Τρίτη ότι έχει την κλάση να καλύψει επαρκώς τα παπούτσια του Ολλανδού και παρότι ακόμη μαθαίνει πρόσωπα και καταστάσεις στη νέα του ομάδα, δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί.

Στοιχηματικά, το ενδεχόμενο να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, προσφέρεται μόλις στο 1.65, δείγμα του ότι και οι μπουκ περιμένουν από τους πράσινους να μπουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Βέβαια, αν το τριφύλλι προηγηθεί στο σκορ, τότε το ματς θα αποκτήσει εντελώς τυπική διαδικασία και στη συνέχεια η Ντνίπρο-1 μάλλον θα προσπαθήσει περισσότερο να… κρατήσει τα προσχήματα παρά να κυνηγήσει την πρόκριση.

Υπό αυτό το πρίσμα, έχει λογική το combo νίκη Παναθηναϊκού και No/Goal, που εκτοξεύει τον άσο στο 2,70. Άλλωστε, και στο πρώτο ματς η δευτεραθλήτρια της Ουκρανίας δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία του Μπρινιόλι, παρά μόνο στο φινάλε, όταν οι πράσινοι έβγαλαν μία λογική χαλάρωση, κάτι βέβαια που μέσα στη Λεωφόρο δεν αναμένεται να συμβεί.

EASY MEDIANETWORK
Close