Για το ντέρμπι με τον Άρη: Τον ρίχνει στα βαθιά ο Λουτσέσκου και… πέφτει η Τούμπα!

Για το ντέρμπι με τον Άρη: Τον ρίχνει στα βαθιά ο Λουτσέσκου και… πέφτει η Τούμπα!

Το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για τη φετινή σεζόν έρχεται το βράδυ στην Τούμπα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Άρη. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο ματς, δεδομένου ότι προηγήθηκε η διακοπή για τις εθνικές ομάδες, αλλά και ένα πολύ γεμάτο καλοκαίρι και για τα δύο κλαμπ.

Ο Άρης πρόλαβε μέσα σε έναν μήνα να αλλάξει ξανά προπονητή, φέρνοντας πίσω τον Άκη Μάντζιο στη θέση του Τόλη Τερζή, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε τρεις μεγάλες προκρίσεις στα προκριματικά για να μπει στους ομίλους του Conference League.

Για τον Δικέφαλο του Βορρά όλα πήγαιναν ρολόι έως ότου ήρθε η… ανορθογραφία στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Η ήττα από τους Κρητικούς φρέναρε κάπως τον ενθουσιασμό από το άπταιστο ξεκίνημα, ωστόσο θα ήταν και κομμάτι παράλογο να γράψει ο ΠΑΟΚ αλάνθαστη πορεία στο πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας ενσωματώθηκαν αρκετά αργά, επομένως ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε κατά βάση στον περσινό κορμό. Από εδώ και στο εξής όμως θα αρχίσουμε σταδιακά να βλέπουμε τη νέα έκδοσή του.

Στη διακοπή, παίκτες όπως ο Μειτέ, ο Οζντόεφ και ο Σαμάτα είχαν δύο εβδομάδες για να δουλέψουν τόσο σε σωματικό όσο και σε τακτικό επίπεδο. Είχαν λοιπόν το χρόνο να αφομοιώσουν καλύτερα τη φιλοσοφία του Λουτσέσκου, αλλά και να βελτιώσουν την ατομική τους κατάσταση.

Είναι πλέον φανερό πως ο Δικέφαλος του Βορρά έχει σαφώς περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις σε σύγκριση με το ξεκίνημα της σεζόν, όπου τα κουκιά ήταν κυριολεκτικά μετρημένα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι για το ντέρμπι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή κανονικά και το τελευταίο χρονικά απόκτημα της ομάδας, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Ο Βούλγαρος διεθνής εξτρέμ είναι ομολογουμένως μία από τις κορυφαίες καλοκαιρινές μεταγραφές που έγιναν στη Σούπερ Λιγκ και έχει το potential να εξελιχθεί σε έναν παίκτη που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα.

Παρότι δεν έχει περάσει πολύ χρόνο με τους νέους συμπαίκτες του, ο Ντεσπόντοφ είναι σε άριστη φυσική κατάσταση, αφού έκανε κανονικά προετοιμασία με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, Λουντογκόρετς και φυσικά ήταν βασικός στα δύο παιχνίδια της εθνικής του ομάδας με το Ιράν (φιλικό) και το Μαυροβούνιο (προκριματικά Euro).

Δεν στερείται λοιπόν αγωνιστικού ρυθμού και είναι πανέτοιμος να βοηθήσει άμεσα τον ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου πιθανότατα θα ξεκινήσει απόψε με Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Τάισον πίσω από τον Σαμάτα, όμως είναι δεδομένο πως κατά τη διάρκεια του ντέρμπι θα ρίξει στη μάχη και τον Ντεσπόντοφ.

Η Τούμπα ανυπομονεί να δει το νέο της αστέρι και φυσικά για τον Ντεσπόντοφ θα ήταν ιδανικό να συνδυάσει το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, με μία αξιομνημόνευτη εμφάνιση. Σε κάθε περίπτωση, ο Βούλγαρος σταρ είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να… ρίξει την Τούμπα με τις ενέργειες του και αν ο ΠΑΟΚ δυσκολευτεί να ξεκλειδώσει την άμυνα του Άρη, σίγουρα θα δώσει έξτρα ώθηση ερχόμενος από τον πάγκο.

Το ενδεχόμενο να μπει κατευθείαν στα βαθιά και να σκοράρει προσφέρεται στο 4,00, ωστόσο ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το σενάριο να πετύχει το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης σε απόδοση 9,50, στη λογική ότι ο Λουτσέσκου αναμένεται να τον ρίξει στο ματς κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημίχρονου.

EASY MEDIANETWORK
Close