Game changers: 3 ελεύθεροι NBAers που αλλάζουν επίπεδο σε όποια ομάδα τους αποκτήσει

Game changers: 3 ελεύθεροι NBAers που αλλάζουν επίπεδο σε όποια ομάδα τους αποκτήσει

Η δεξαμενή των free agents στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού παραμένει μεγάλη και πλούσια για όσες ευρωπαϊκές ομάδες θέλουν να ενισχύσουν περαιτέρω το ρόστερ τους.

Υπενθυμίζεται, ότι τα αμερικανικά franchises δήλωσαν τα επίσημα ρόστερ τους εν όψει της νέας σεζόν την προηγούμενη εβδομάδα και ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις είχαμε ουκ ολίγα κοψίματα.

Οι παίκτες λοιπόν που έμειναν χωρίς συμβόλαιο είναι δεκάδες και πλέον μένει να φανεί αν θα πάρουν την απόφαση να κάνουν το βήμα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως για παράδειγμα ο Κέντρικ Ναν, που συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, ή θα προτιμήσουν να αγωνιστούν στη G-League με σαφώς λιγότερα χρήματα, ελπίζοντας ότι θα τους καλέσει κάποια στιγμή μία ομάδα του ΝΒΑ.

Οι περιπτώσεις που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στην Ευρωλίγκα είναι πάρα πολλές, φτάνει βέβαια να υπάρχει και το ανάλογο “θέλω” του παίκτη, διότι αν δεν ψήνεται να έρθει από τα μέρη μας παντρειά με το ζόρι δεν γίνεται.

Κοιτάζοντας τη λίστα των free agents και πηγαίνοντας ανά θέση, σίγουρα στα γκαρντ ξεχωρίζει το όνομα του Γουιλ Μπάρτον. Μιλάμε για έναν παίκτη που έγινε draft το 2012 και έχει 11ετη εμπειρία στο ΝΒΑ, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να σκοράρει με το Ντένβερ τη σεζόν 2017/18 15,7 πόντους κατά μέσο όρο! Από το 2014/15 και μέχρι το 2021/22 ο Μπάρτον είχε σταθερά διψήφιους μέσους όρους στους πόντους.

Άρα πρόκειται για έναν εξαιρετικό σκόρερ, με πλούσιες παραστάσεις και στα 32 του, δεν αποκλείεται να πειστεί να… διασχίσει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό. Έχει ύψος 1.96 αλλά η σωματοδομή του στην Ευρώπη θα του επιτρέψει άνετα να παίξει και ως τριάρι. Γενικά, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, και λόγω ηλικίας, να αποδεχθεί ότι ο κύκλος του στο ΝΒΑ έκλεισε.

Στα φόργουορντ η περίπτωση που αμέσως βγάζει μάτια είναι αυτή του Ντάριους Μπέιζλι. Ο 23χρονος άσος από τη Βοστώνη έγινε draft πρώτου γύρου το 2019 από την Οκλαχόμα με την οποία έπαιξε για 3,5 χρονιές. Μάλιστα, στη δεύτερη σεζόν του έφτασε σε σημείο να έχει 13,7 πόντους κατά μέσο όρο και την επόμενη έγραψε 10,8.

Ο Μπέιζλι υπέγραψε τον Ιούλιο με τους Νετς, όμως στις 19 Οκτωβρίου το Μπρούκλιν τον έκοψε. Η περίπτωσή του είναι σαφώς πιο δύσκολη από αυτή του Μπάρτον, διότι μιλάμε για έναν παίκτη μόλις στα 23, που λογικά δεν θα εγκαταλείψει τόσο εύκολα την προσπάθεια ανεύρεσης ενός συμβολαίου στο ΝΒΑ. Αλλωστε, ο Μπέιζλι έχει τρομερά προσόντα, είναι μακρύς (2,06 μ.), εκρηκτικός, φοβερά αλτικός και ειδικά στην Ευρώπη θα μπορούσε να παίξει άνετα και ως αθλητικό πεντάρι, παρότι δεν έχει μεγάλο όγκο.

Ρίχνοντας μια ματιά και στους σέντερ, η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση, λόγω και της ευρωπαϊκής του εμπειρίας, είναι ο Κεμ Μπιρτς. Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού είναι σταθερά στο ΝΒΑ από το 2017/18, παίζοντας για το Ορλάντο και το Τορόντο. Έχοντας όμως φτάσει στα 31, μάλλον ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο Μπιρτς ξέρει καλά την Ευρωλίγκα και θα μπορούσε να ήταν χρήσιμος σχεδόν σε οποιοδήποτε ρόστερ, αφού είναι ένας εξαιρετικός rim protector.

EASY MEDIANETWORK
Close