Game changer που του αλλάζει επίπεδο…

Game changer που του αλλάζει επίπεδο…

Ο Παναθηναϊκός μετά από μία τριετία ισχνών αγελάδων ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ενεργοποιηθεί ξανά και οι πράσινοι είναι αποφασισμένοι να χτίσουν μία ομάδα που θα επιστρέψει στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο και θα αντιπροσωπεύει επάξια τη βαριά φανέλα των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης.

Ήδη έσκασε η πρώτη “βόμβα” με τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος θα ολοκληρώσει φέτος τον κύκλο του στην Εφές και την ερχόμενη σεζόν θα ηγείται του “πράσινου” πάγκου. Ο Τούρκος τεχνικός δεν είναι ένας τυχαίος προπονητής. Μετράει στην καριέρα του πέντε πρωταθλήματα Τουρκίας με τρεις διαφορετικές ομάδες (Εφές, Μπεσίκτας, Γαλατά) και φυσικά δύο τίτλους Euroleague, οι οποίοι θα ήταν τρεις αν δεν είχε ακυρωθεί η σεζόν 2019/20 λόγω κορονοϊού.

Ο μαέστρος λοιπόν εντοπίστηκε και πλέον προχωράει η συγκρότηση της ορχήστρας. Ο Παναθηναϊκός κινείται τάχιστα για να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το νέο ρόστερ, διότι σε περίπτωση καθυστερήσεων θα υποχρεωθεί να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού, κάτι που θα κοστίσει χρόνο και χρήμα. Ήδη έχουν γίνει ορισμένες δυνατές κινήσεις, αφού θεωρούνται κλεισμένοι ο Λούκας Βιλντόσα, ο Κώστας Αντετοκούνμπο και ο Δημήτρης Μωραΐτης.

Ο πολύ μεγάλος στόχος όμως του “τριφυλλιού” δεν είναι άλλος από τον Φακούντο Καμπάτσο. Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση στον 32χρονο διεθνή Αργεντινό, που αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (!) και έχει αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές του για να αποσπάσει το πολυπόθητο ναι.

Προφανώς η συγκεκριμένη περίπτωση μόνο εύκολη δεν είναι, διότι μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων, αν όχι τον κορυφαίο, πόιντ-γκαρντ της Ευρώπης, επομένως είναι δεδομένο πως θα ενδιαφερθούν κι άλλες ομάδες για να τον υπογράψουν.

Αρχικά, αποκλείεται το ενδεχόμενο παραμονής του στο Βελιγράδι. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε αναπτύξει δυναμική οκτάδας, όμως το φιάσκο με το ban από τη Euroleague δεν του επέτρεψε να χρησιμοποιήσει τον Καμπάτσο πριν το Μάρτιο. Ο Αργεντινός άσος υποχρεώθηκε να βλέπει τα παιχνίδια από την εξέδρα και έπαιξε μόλις εννιά αγωνιστικές στη φετινή Euroleague.

Ο Καμπάτσο ξενέρωσε με τους Σέρβους, που τον διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και είναι φανερό πλέον πως ψάχνει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που εξετάζει σοβαρά, ωστόσο υπάρχει πάντα και το σενάριο της επιστροφής στη Μαδρίτη. Ο Καμπάτσο έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τη Ρεάλ. Γνωρίζει άριστα το περιβάλλον εκεί. Έχει αγοράσει σπίτι στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και φυσικά θα νιώθει πολύ πιο άνετα όντας σε μία χώρα όπου θα μπορεί να μιλάει τη μητρική του γλώσσα.

Ωστόσο, η Ρεάλ αποκλείεται να ματσάρει οικονομικά την πρόταση του Παναθηναϊκού, ενώ εκκρεμεί και ένα buy out για το ΝΒΑ, ύψους 2,6 εκατ. ευρώ, το οποίο οι μερένγκες είχαν “χαρίσει” για να μετακομίσει ο Καμπάτσο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Ρεάλ λοιπόν, θεωρείται το φαβορί, όμως τα δεδομένα είναι περίπλοκα και ο Παναθηναϊκός έχει τη δική του τύχη, αφενός γιατί του έχει καταθέσει μία άκρως δελεαστική πρόταση, αφετέρου διότι έχει δείξει εξ αρχής πόσο πολύ θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν ότι για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα, πρέπει να έρθουν παίκτες με προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά. Ο Καμπάτσο, με εξαίρεση το μέγεθος, διαθέτει όλο το πακέτο. Έχει ποιότητα, έχει υψηλό μπασκετικό IQ, έχει σκληράδα και κυρίως έχει νοοτροπία νικητή.

Κακά τα ψέματα… Άλλο να έχεις στον άσο τον φιλότιμο Πάρις Λι, που με το ζόρι δίνει 3,5 ασίστ ανά αγώνα ή τον γυάλινο Νέιτ Γουόλτερς, που μία παίζει και δέκα δεν παίζει. Και άλλο να έχεις οργανωτή τον Καμπάτσο, ο οποίος έχει παίξει στο ΝΒΑ και έχει κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες και τρία πρωταθλήματα Ισπανίας.

Ο Αργεντινός φέτος, σε μόλις 9 ευρωπαϊκά ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, έγραψε 15 πόντους κατά μέσο όρο και 5,9 ασίστ! Επίσης, σε τέσσερα παιχνίδια σημείωσε 20+ πόντους, ανάμεσα σε αυτά και κόντρα στον Ολυμπιακό.

Συμπερασματικά, ο Καμπάτσο είναι ένας παίκτης που αλλάζει το αγωνιστικό στάτους μίας ομάδας και αν τελικά καταλήξει στον Παναθηναϊκό μπορεί να ανατρέψει εντελώς και τις ισορροπίες σε σύγκριση με τον άμεσο ανταγωνιστή, Ολυμπιακό.

EASY MEDIANETWORK
Close