Πνευμόνια, πάσα, εξυπνάδα: Η έξυπνη βόμβα του Ιβάν...

Φαντασία, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα: Το πουλέν του Γιοβάνοβιτς που αλλάζει τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να… γαντζωθεί στην κορυφή της Superleague και δείχνει αποφασισμένος να κυνηγήσει τον τίτλο μέχρι τελικής πτώσης. Το επίτευγμά του είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, δεδομένου ότι οι πράσινοι έχασαν στην πορεία της διαδρομής τον καλύτερό τους παίκτη με σοβαρό τραυματισμό.

Ήταν 23 Οκτωβρίου 2022, όταν ο Αϊτόρ τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, στο παιχνίδι με τον Άρη. Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν τον χειρότερο φόβο όλων: Ολική ρήξη χιαστού!

Εκείνη την περίοδο όλοι αναρωτιόνταν αν ο Παναθηναϊκός θα αντέξει στην κούρσα του πρωταθλητισμού, χωρίς να βρίσκεται στο γρασίδι ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας. Είναι αλήθεια, πως φτάσαμε Απρίλιο για να περάσει ο Σπόραρ τα οκτώ γκολ που έβαλε ο Αϊτόρ στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν.

Οι πράσινοι πάντως, με ομαδική δουλειά, χαμηλούς τόνους και τη σοβαρότητα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κατόρθωσαν να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου, παρά το γεγονός ότι στερήθηκαν τη φαντασία, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του Ισπανού μεσοεπιθετικού.

Την ίδια ώρα, ο Αϊτόρ ανέβαινε στωικά το βουνό της επιστροφής, ξεκινώντας την αποκατάστασή του από τη Βαρκελώνη. Ο 27χρονος άσος χειρουργήθηκε στις 31 Οκτωβρίου και παρέμεινε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας για περίπου 3,5 μήνες, όπου πραγματοποίησε το πρώτο και βασικό στάδιο της αποθεραπείας του.

Ο Παναθηναϊκός στήριξε απόλυτα την επιλογή του παίκτη και ήταν διαρκώς σε ανοιχτή επικοινωνία με το ιατρικό επιτελείο, που παρακολουθούσε τον Αϊτόρ. Παράλληλα, οι πράσινοι απέδειξαν έμπρακτα πόσο πιστεύουν στον Ισπανό άσο, καθώς τον έδεσαν για… πάντα στη Λεωφόρο με νέο συμβόλαιο ως το 2025, στο οποίο περιλαμβάνεται και οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο.

Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πολύ καλά πως ο Αϊτόρ παραμένει ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον σύλλογο. Ναι μεν μία ρήξη χιαστού δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση, ωστόσο ο Ισπανός βρίσκεται σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία και έχει μπροστά του τουλάχιστον πέντε με έξι παραγωγικά ποδοσφαιρικά χρόνια.

Για αυτόν το λόγο άλλωστε, στον Παναθηναϊκό δεν βιάζονται να τον επαναφέρουν άμεσα σε αγωνιστική δράση. Θέλουν η επανένταξή του να πραγματοποιηθεί ομαλά και χωρίς πίεση, ούτως ώστε ο παίκτης, όταν γυρίσει, να είναι απόλυτα έτοιμος τόσο σε φυσικό επίπεδο, όσο και ψυχολογικά.

Ο Αϊτόρ επέστρεψε τον Φεβρουάριο στην Αθήνα και ήδη από τον Μάρτιο άρχισε προπονήσεις με την μπάλα. Πλέον μετράει αντίστροφα για να μπει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πέσει και κατευθείαν στα βαθιά. Οι τελευταίοι αγώνες των playoffs είναι εξαιρετικά κρίσιμοι και ο Γιοβάνοβιτς δεν πρόκειται να ρισκάρει με τη συμμετοχή ενός παίκτη, που απέχει έξι μήνες.

Πρακτικά, στόχος του Αϊτόρ είναι να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό βαθμό ετοιμότητας στην καλοκαιρινή προετοιμασία, εκεί που θα μπουν οι βάσεις για τη νέα σεζόν, με τον ίδιο ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Γιοβάνοβιτς εκτιμά απεριόριστα τις δυνατότητες του Αϊτόρ. Τον θεωρεί έναν από τους φυσικούς ηγέτες του πράσινου ρόστερ και πιστεύει ότι με την παρουσία του η ομάδα θα ανέβει τουλάχιστον ένα επίπεδο στο επιθετικό κομμάτι, όπου φέτος έχει δυσκολευτεί αρκετά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός έχει την πέμπτη χειρότερη επίθεση με 41 γκολ. Έχε δηλαδή σημειώσει λιγότερα τέρματα από Ολυμπιακό (61), ΑΕΚ (56), ΠΑΟΚ (50) και Άρη (42). Με την επάνοδο του Αϊτόρ αυτό ασφαλώς αναμένεται να αλλάξει, καθώς ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ξανά το… απρόβλεπτο στοιχείο που δίνει ο Ισπανός εξτρέμ, τόσο με την εκτελεστική του δεινότητα, όσο και με τον εξαιρετικό τρόπο που κινείται ανάμεσα στις αντίπαλες γραμμές άμυνας.

EASY MEDIANETWORK
Close