Έβγαλε μάτια: Ο παίκτης της εθνικής που απέδειξε πως ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο

Έβγαλε μάτια: Ο παίκτης της εθνικής που απέδειξε πως ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο

Ο Βασίλης Τολιόπουλος θύμισε στην Χάγη κάτι από… Kill Bill

Να, που τα περίφημα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων μπορούν να αποτελέσουν και παράθυρα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Διότι δίνουν την ευκαιρία σε παίκτες που υπό κανονικές συνθήκες με δυσκολία θα έμπαιναν στην 12άδα μιας μεγάλης διοργάνωσης, να πάρουν απευθείας πρωταγωνιστικό ρόλο, να έχουν την ευκαιρία για να δείξουν αν μπορούν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο τραυματισμός του Σλούκα, η απουσία του Καλάθη και η αποφόρτιση του Γουόκαπ, του έδωσε την ευκαιρία να πάρει την μπαγκέτα του απόλυτου πρωταγωνιστή, όπως κάνει φέτος και στην ομάδα.

Θύμισε… τον είδωλο του!

Είναι κι αυτός ένας ατρόμητος γκαρντ-σκόρερ, με έφεση στο τρίποντο και τις διεισδύσεις, λέγεται κι αυτός Βασίλης και συμπτωματικά φοράει το 7. Για ένα βράδυ, ο Βασίλης Τολιόπουλος ντύθηκε Kill Bill.

Θύμισε όσα έκανε στα παρκέ ο νυν προπονητής του στην Εθνική Ελλάδα και απέδειξε ότι έχει το επίπεδο για να αποτελέσει πολύτιμη μονάδα για το μέλλον.

Ο 28χρονος γκαρντ κάνει σεζόν καριέρας στον Άρη, είναι από τα αγαπημένα παιδιά του Βασίλη Σπανούλη και απέναντι στην Ολλανδία πραγματικά… οργίασε.

Τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 8 ασίστ, πέτυχε με ατομική προσπάθεια το πιο καθοριστικό καλάθι που κλείδωσε την δύσκολη νίκη της Εθνικής μέσα στην Χάγη και έδειξε ότι έχει αυτό το δυσεύρετο μέταλλο του ηγέτη, ο οποίος θέλει την μπάλα και δεν κρύβεται στα δύσκολα.

Κλείδωσε θέση…

Ένα παιχνίδι που μπορεί να αποτελέσει σταθμό στην καριέρα του Τολιόπουλου, το όνομα του οποίου θα παίξει πολύ έντονα στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, αφού η μετοχή του χτυπάει απανωτά limit-up, με τις φοβερές εμφανίσεις του φέτος, σε μία θέση που το ελληνικό μπάσκετ πονάει και δεν βγάζει εύκολα παίκτες τα τελευταία χρόνια.

Αν βελτιώσει την άμυνα του και κάποιες αποφάσεις του, αν μπορέσει να σταθεροποιηθεί σε αυτό το επίπεδο, τότε θα μιλάμε για παίκτη πρώτης γραμμής που θα πρέπει η επίσημη αγαπημένη να τον υπολογίζει πολύ σοβαρά και ενόψει του Προλυμπιακού αυτό το καλοκαίρι.

EASY MEDIANETWORK
Close