Έρχεται με φόρα: Η απόδοση του Πολάκη για να είναι αυτός ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Έρχεται με φόρα: Η απόδοση του Πολάκη για να είναι αυτός ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συνέλθει και να ανασυγκροτηθεί, μετά τα απανωτά σοκ που δέχθηκε, αρχικά με τη διπλή εκλογική ήττα και εν συνεχεία με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

Ήδη ορίστηκε υπηρεσιακός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να εξεταστεί ο οδικός χάρτης της ανασύνταξης και οι λεπτομέρειες με τις οποίες θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή στις 15-16 Ιουλίου.

Προς το παρόν κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βγει ανοιχτά να δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία. Αντιθέτως, τόσο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όσο και ο Διονύσης Τεμπονέρας, με δηλώσεις τους έβαλαν τέλος στα σενάρια που τους ήθελαν να μπαίνουν στην κούρσα της διαδοχής.

Μεταξύ των ονομάτων που παίζουν δυνατά για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το “οικονομικό” δίδυμο της Κουμουνδούρου βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία και συζητάει το ενδεχόμενο να κατέβει ένας εκ των δύο για υποψήφιος πρόεδρος.

Στην παρούσα φάση, η Έφη Αχτσιόγλου είναι το απόλυτο φαβορί για να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, σε απόδοση 1.30, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης ακολουθεί στο 3.50.

Στους πιθανούς διεκδικητές της προεδρίας συγκαταλέγεται επίσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως υποψήφιος της “Ομπρέλας”, σε απόδοση 15.00, ενώ από τους τέως “προεδρικούς” δεν απoκλείουν την πιθανότητα η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Παππάς, χωρίς βέβαια να έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις τους.

Ιδιαίτερη αν μη τι άλλο περίπτωση είναι και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος σκέφτεται να κατέβει, διότι επιθυμεί σε πρώτη φάση να καταγράψει τη δυναμική του πανελλαδικά. Αν ο Χανιώτης βουλευτής δει ότι έχει ρεύμα τότε είναι πολύ πιθανό να κυνηγήσει την προεδρία μέχρι τέλους. Άλλωστε, είναι ένας πολιτικός που δεν διστάζει να συγκρουστεί και να εκφράσει την άποψή του χωρίς περιστροφές και στρογγυλέματα.

Προς το παρόν ο Παύλος Πολάκης είναι τρίτο φαβορί σε απόδοση 15.00, μαζί δηλαδή με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

EASY MEDIANETWORK
Close