«Μαρακανάτσο»... αλά αγγλικά

«Μαρακανάτσο»... αλά αγγλικά

Η αρχή έγινε τα ξημερώματα αδέρφια. Κούπα μέσα στο άντρο του αντιπάλου. Ένα σύγχρονο “Μαρακανάτσο”, μετά από εκείνο πριν από 71 χρόνια, με τον Μέσι να το σηκώνει μέσα στη Βραζιλία. Ο Ουρουγουανός όμως περιμένει επανάληψη σκηνικού και στον… δικό μας τελικό.

Οι Άγγλοι μπροστά σε περίπου 45.000 φίλους τους (και 10.000 Ιταλούς) καλούνται να κάνουν -επιτέλους- πράξη το “It’s coming home”. Αλλά για μισό λεπτό ρε παίχτη μου. Πότε στο καλό ήταν σπίτι για να πάει και τώρα; Ας τελειώσουμε πια με αυτές τις γραφικότητες. Καλή, χρυσή η ομάδα του Σάουθγκεϊτ, αλλά ο δρόμος μέχρι τον τελικό ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ακόμη και η Γερμανία που απέκλεισε, δεν είχε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από τα έξι παιχνίδια της, τα πέντε τα έδωσε στο “Γουέμπλεϊ”. Καμία άλλη ομάδα του Euro δεν έδωσε τόσα πολλά εντός έδρας. Από την άλλη βέβαια η δίψα είναι σίγουρα μεγάλη. Πιθανώς μεγαλύτερη από τους αντιπάλους της. Μετράει άλλωστε 55 χρόνια από τον τελευταίο της τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Και τότε επί αγγλικού εδάφους, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρεμπιπτόντως, δύο χρόνια μετά οι “ατζούρι” κατέκτησαν για πρώτη και τελευταία φορά το Euro.

Δεν χωράει αμφιβολία πως οι Ιταλοί έχουν παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη διοργάνωση. Εντάξει, στα νοκ άουτ τα είδαν λίγο… σκούρα, αλλά πέραν της Αυστρίας που απέκλεισαν στην παράταση, στη συνέχεια πέρασαν το No1 στο παγκόσμιο ranking Βέλγιο και τους πάντα δυνατούς Ισπανούς.

Μία ομάδα που έχει ξεχάσει πως είναι να χάνεις. Τελευταία ήττα πριν σχεδόν τρία χρόνια, από την Πορτογαλία. Έκτοτε έχει ένα απίθανο ρεκόρ 33 αγώνων με απολογισμό 27-6-0! Με πολύ στιβαρή άμυνα και παίκτες από τη μέση και μπροστά που κάνουν πάντα -μέχρι τώρα- τη δουλειά. Είτε αυτός είναι ο Ινσίνιε, είτε ο Κιέζα, είτε ο Ιμόμπιλε, είτε ο εξαιρετικός Ζορζίνιο, είτε ο Λοκατέλι.

Σε αποδόσεις αουτσάιντερ λοιπόν, δεν έχουμε παρά να πάμε με την ομάδα που από την αρχή του τουρνουά είναι η πλέον θελκτική. Εκείνη που παίζει κάθε φάση σαν να είναι η τελευταία. Στο home or Rome, για τον Ουρουγουανό παίκτη μου δεν υπάρχει μεγάλο δίλημμα. Στο 3,34 ο άσος είναι αρκετά “γεμάτος” για να πούμε όχι. Με περισσότερη ασφάλεια το 2,07 της κατάκτησης του τροπαίου για τους “ατσούρι”, ώστε να υπάρχει μέσα και η ενδεχόμενη ισοπαλία ή τα πέναλτι. Εκεί που οι Ιταλοί θα έχουν έναν… Ντοναρούμαρο να κατεβάζει ρολά.

EASY MEDIANETWORK
Close