«Έμπλεξε» τώρα η ΑΕΚ με τον Άρη…

«Έμπλεξε» τώρα η ΑΕΚ με τον Άρη…

Η απουσία του Λιβάι Γκαρσία που έχει σκοράρει τα 8 από τα τελευταία 12 γκολ της ΑΕΚ περιπλέκει τον επαναληπτικό με τον Άρη για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Ήταν το τελευταίο νέο που ήθελε να ακούσει ο Ματίας Αλμέιδα. Οι νέες μυϊκές ενοχλήσεις του Λιβάι Γκαρσία, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον αφήνουν εκτός από τον επαναληπτικό κυπέλλου με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και όλοι πλέον στην Ένωση κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Διότι, ο Λιβάι δεν είναι αυτός που ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν έψαχνε εναγωνίως ένα γκολ για να πάρει μπροστά. Από τα μέσα Δεκεμβρίου που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ήταν μία… μηχανή γκολ. Στα τελευταία 7 επίσημα παιχνίδια της ΑΕΚ, ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο πέτυχε 8 τέρματα, όμως υπάρχει κάτι άλλο ακόμα πιο εντυπωσιακό που μαρτυρά τον βαθμό εξάρτησης της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα από εκείνον.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Λιβάι πέτυχε τα 8 από τα συνολικά 12 τέρματα που πέτυχε η ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι για τον κρίσιμο επαναληπτικό του Κλεάνθης Βικελίδης, η Ένωση χάνει τον παίκτη που τον τελευταίο μήνα της δίνει το 66% των γκολ της!

Αν οι κιτρινόμαυροι είχαν πάρει κάποιο σκορ ασφαλείας από το πρώτο παιχνίδι, τότε δεν θα υπήρχε θέμα. Ωστόσο, μετά το 0-0 της «OPAP Arena», η ΑΕΚ ψάχνει νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση (εκτός αν προκριθεί μέσω των πέναλτι, αφού κάθε ισοπαλία θα οδηγήσει σε παράταση και πιθανώς στην «ρώσικη ρουλέτα»») και ως γνωστόν για να κερδίσεις, πρέπει να σκοράρεις!

Το ματς της χρονιάς για τον Άρη!

Εκτός από την απώλεια του πρώτου της σκόρερ, οι νταμπλούχοι Ελλάδας πρέπει να διαχειριστούν και κάτι ακόμα. Την φόρμα του Άρη, αλλά και την λύσσα του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού για την ομάδα του Άκη Μάντζιου το συγκεκριμένο ματς είναι το παιχνίδι της χρονιάς!

Κι αυτό, γιατί αν περάσουν την ΑΕΚ, τότε το μονοπάτι μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου είναι ορθάνοιχτο, αφού στις διασταυρώσεις δεν υπάρχει κάποιο άλλο «θηρίο» που να τρομάζει. Κι αυτό, για μία ομάδα που αγνοεί τον οποιοδήποτε τίτλο εδώ και 54 χρόνια είναι μία ιστορική ευκαιρία.

Ο Άρης βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της σεζόν, αφού «τρέχει» ένα σερί εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που ξεκίνησε από το 2-1 στο τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, συνεχίστηκε με την «λευκή» ισοπαλία με την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των «16» και κορυφώθηκε με το εντυπωσιακό 0-4 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, όπου μάλιστα αγωνίστηκαν και πολλοί αναπληρωματικοί.

Μπορεί οι εξέδρες να είναι άδειες, εξαιτίας της απαγόρευσης παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα, ωστόσο είναι σίγουρο ότι ο φανατισμός θα είναι ιερός για τον επαναληπτικό που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την σεζόν των γηπεδούχων.

Οι στοιχηματικές εταιρίες εξακολουθούν να δίνουν φαβορί πρόκρισης την ΑΕΚ, με μία τιμή που κυμαίνεται από το 1,60 ως το 1,65, όμως όσο περνάει η ώρα και με δεδομένη την απουσία του Λιβάι Γκαρσία, η ψαλίδα κλείνει σε έναν επαναληπτικό που είναι δεδομένο ότι θα προσφέρει πλούσιες συγκινήσεις…

EASY MEDIANETWORK
Close