Έγινε η super έκπληξη: Τι δείχνει η τελευταία κρυφή δημοσκόπηση για τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη

Έγινε η super έκπληξη: Τι δείχνει η τελευταία κρυφή δημοσκόπηση για τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη

Στα πρόθυρα της διάλυσης φαίνεται πως βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του. Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει αποφασισμένος να οδηγήσει στα άκρα τη σύγκρουση με την εσωκομματική αμφισβήτηση και με post που ανάρτησε στα προσωπικά του social media, από τις ΗΠΑ που βρίσκεται, παραπέμπει στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος για διαγραφή τρία ακόμη ιστορικά στελέχη της παράταξης.

Μετά λοιπόν τον Στέφανο Τζουμάκα, παραπέμφθηκαν και οι Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης και Δημήτρης Βίτσας, με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή… Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μια εκλογική νίκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την κίνηση δείχνει ότι δεν φοβάται τον κίνδυνο διάσπασης και πλέον είναι εμφανές ότι το γυαλί στην Κουμουνδούρου δεν ξανακολλά. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Φίλης έχει θέσει ανοιχτά θέμα ηγεσίας, ενώ ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στη δημιουργία νέου κόμματος με το όνομα “Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά”.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη σε τηλεοπτικό πάνελ δήλωσε πως «Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα. Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις έναν μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί».

Με το κόμμα να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια προς τη διάσπαση, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησαν με κοινή τους δήλωση να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία, τονίζοντας ότι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι πια ανησυχητική, είναι διαλυτική. Έχουμε όλες και όλοι την ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν τις λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων και τονίζουν παράλληλα πως πρέπει να επισπευσθεί η διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκτάκτως το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επιστρέφει από τις ΗΠΑ, με το κλίμα πάντως στο κόμμα να είναι εκρηκτικό και πολλά στελέχη να αντιδρούν οργισμένα στις αποφάσεις του νέου προέδρου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος Κυρίτσης, που έγραψε «θα γίνει καταγέλαστος ο πρόεδρος και θα διαλύσει το κόμμα ένα μήνα αφού ανέλαβε. Μπορεί να μπει και στο βιβλίο Γκίνες». Ακόμη πιο σκληρή ήταν η ανάρτηση της Αννέτας Καββαδία: «Δεν είσαι CEO σε πολυεθνική αλλά πρόεδρος σε ένα αριστερό, μέχρι πρότινος τουλάχιστον κόμμα. Κάπως λάθος στα είπανε».

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι απολύτως φυσιολογικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει τίποτα προς το παρόν από την αλλαγή προέδρου. Οι πολίτες βλέποντας το κόμμα να βρίσκεται σε μία εσωτερική περιδίνηση και τα εσωκομματικά πυρά να δίνουν και να παίρνουν είναι λογικό να στρέφουν την πλάτη τους προς αυτό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες κυλιόμενες μυστικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, η ανατροπή στο χώρο της κεντροαριστεράς φαίνεται πως έχει ήδη συντελεστεί. Οι πιο πρόσφατες μετρήσεις, οι οποίες έχουν ενσωματώσει και το… πολεμικό κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πλέον δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, περίπου μία μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει πλέον να φανεί αν το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να καρπωθεί τον κακό χαμό που γίνεται στην Κουμουνδούρου και καταφέρει να γίνει ο κυρίαρχος αντιπολιτευτικός πόλος. Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι στις Ευρωεκλογές του Μαΐου το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη θα είναι φαβορί στις στοιχηματικές αποδόσεις για τη δεύτερη θέση πίσω από τη ΝΔ.

EASY MEDIANETWORK
Close