Ντέρμπι αιωνίων: Ο παίκτης- κλειδί του Τερίμ που μπορεί να κρίνει την αναμέτρηση

Do or die: Το σχέδιο του Τερίμ για τον «τελικό» με την ΑΕΚ

Τελευταίο χαρτί για τον Παναθηναϊκό…

Έτσι όπως τα κατάφερε, είναι αναγκασμένος να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Κάθε παιχνίδι πλέον για τον Παναθηναϊκό παίρνει την μορφή τελικού, αγώνα δίχως αύριο.

Διότι, το τριφύλλι βρίσκεται ήδη στο -5 από την κορυφή και σε περίπτωση που ηττηθεί απόψε από την ΑΕΚ στην «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», τότε βγαίνει οριστικά εκτός της διεκδίκησης του φετινού πρωταθλήματος, που ήταν ο βασικός και κύριος στόχος.

Τα πειράματα και οι αλχημείες του Φατίχ Τερίμ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ γύρισαν τελικά μπούμερνγκ και αποδείχθηκαν ένα αυτογκόλ. Το 4-4-2 δεν λειτούργησε σε κανένα σημείο, πολλές από τις βασικές επιλογές είχαν κάκιστη απόδοση, κάτι που σημαίνει ότι ο Τούρκος τεχνικός πρέπει να αλλάξει εκ νέου τα πλάνα του, αν θέλει να έχει τύχη απέναντι στην Ένωση.

Απρόβλεπτος

Όποιος λέει πως ξέρει τι έχει στο μυαλό του, ο Τερίμ θα λέει ψέματα. Ο προπονητής των πρασίνων είναι πάντα απρόβλεπτος, ακόμα και οι παίκτες του πολλές φορές εκπλήσσονται από τις εμπνεύσεις του για το βασικό σχήμα.

Η λογική λέει ότι ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς που είναι «τελικός» θα επιστρέψει στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Σε αυτό που ξέρει να παίζει πιο καλά, σε αυτό που τον έφερε ως εδώ τα τελευταία χρόνια. Όπερ σημαίνει επιστροφή στο 4-3-3, με παίκτες που ξέρουν καλά να παίζουν μεταξύ τους και να υποστηρίζουν τους ρόλους τους.

Οι πιο χτυπητές απουσίες είναι αυτές του τιμωρημένου Παλάσιος και του τραυματία Σπόραρ, ωστόσο το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει πολλές λύσεις για όλες τις θέσεις.

Ο παίκτης έκπληξη

Η έκπληξη που έχει στο μυαλό του ο Τερίμ ακούει στο όνομα Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντινός εξτρέμ από εκεί που ήταν εκτός αποστολής στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, σε μία προσπάθεια του τριφυλλιού να βρει περισσότερες ατομικές ενέργειες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Η λογική λέει ότι σε σχέση με την Κυριακή, οι πράσινοι θα έχουν καινούργια πρόσωπα στα δύο άκρα της άμυνας (Κώτσιρας και Χουάνκαρ αντί των Βαγιαννίδη και Μλαντένοβιτς), ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία του Ρούμπεν Πέρεθ στον ρόλο του αμυντικού μέσου.

Με άλλα λόγια, μία πολύ πιθανή ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-3-3, μπορεί να είναι η ακόλουθη: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

EASY MEDIANETWORK
Close