Και ποιος θα κατηγορήσει τον Κλοπ αν κάνει ροτέισον (4,00)

Χθες «κλείδωσε»: Αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του Κλοπ στην Λίβερπουλ

Είναι η μόνη «λογική» επιλογή αυτή την στιγμή…

Από την πρώτη στιγμή που ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, οι μπουκ… πήραν φωτιά, προσπαθώντας να βρουν τον επόμενο τεχνικό της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Διότι δεν αρκεί να θέλει η μία πλευρά, πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις και από την άλλη…

Από την πρώτη στιγμή, το μεγάλο φαβορί ήταν ξεκάθαρο. Παλιός παίκτης της Λίβερπουλ (κάτι που πάντα μετράει στην τελική κρίση της συγκεκριμένης ομάδα), αγαπημένος του Kop, εξαιρετικός χαρακτήρας, μαθητής του Ράφα Μπενίτεθ και με επιθετική φιλοσοφίας, ως προπονητής.

Μήπως είναι νωρίς;

Μόνο που για την περίπτωση του Τσάμπι Αλόνσο υπήρχε ένα και μόνο πρόβλημα.

Μήπως είναι πολύ νωρίς για ένα τέτοιο βήμα; Πως είναι να δυνατόν να βγει ξεκάθαρα συμπέρασμα για κάποιον που βρίσκεται στους πάγκους ως πρώτος προπονητής από τις 5 Οκτωβρίου του 2022;

Πως γίνεται να είναι όλοι τόσο σίγουροι για κάποιον που έχει αναλάβει μόνο μία ομάδα στην ζωή του και δεν έχει δοκιμαστεί κάπου αλλού;

Τα περισσότερα -αν όχι- όλα τα ερωτήματα απαντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου. Με ένα ακόμα προπονητικό masterclass, ο Τσάμπι Αλόνσο έκανε ματ στον πολύπειρο Τόμας Τούχελ, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε με τελικό πρωταθλήματος.

Μόνη αήττητη στην Ευρώπη!

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν εξακολουθεί να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρώπη σε όλες τις διοργανώσεις, όμως αυτό που συνέβη απέναντι στους Βαυαρούς ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Οι  ασπιρίνες επικράτησαν με το απίστευτο 3-0 και μεγάλωσαν την διαφορά τους στην κορυφή στους 5 βαθμούς. Κι όχι μόνο αυτό. Δεν επέτρεψαν στους Βαυαρούς, ούτε μία φάση, η Μπάγερ Λεβερκούζεν κυριάρχησε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, σε ένα ρεσιτάλ ανωτερότητας.

Αν ο Τσάμπι Αλόνσο καταφέρει να σπάσει το σερί των 11 πρωταθλημάτων της Μπάγερν Μονάχου, αν το κάνει με μία ομάδα που μετά από τόσα χρόνια αποτυχιών μετανομάστηκε χιουμοριστικά σε Μπάγερ… Νεβερκούπεν, τότε δεν υπάρχει κάποια ερώτηση, που πρέπει να απαντηθεί. Είναι έτοιμος να αναλάβει οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο.

Τι άλλο να κυνηγήσει;

Ο Ισπανός υπέγραψε το καλοκαίρι νέο συμβόλαιο με τον γερμανικό σύλλογο μέχρι το 2026, όμως κάτι τέτοιες λεπτομέρειες δεν αποτελούν εμπόδια σε έναν τέτοιο πιθανό γάμο.

Η Λίβερπουλ θα πληρώσει κάποιο buy-out, ο Βάσκος θα πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση και η δουλειά θα γίνει. Αυτό το 3-0 επί της Μπάγερν Μονάχου είναι πολύ πιθανόν να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Δηλαδή, αν ο Τσάμπι Αλόνσο κατακτήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας, μόλις στην πρώτη του γεμάτη σεζόν στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, τότε τι άλλο κίνητρο να έχει; Τι άλλο να πάρει μαζί της; Το Champions League; Αν πάρει την… σαλατιέρα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ψάξει άμεσα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την Λίβερπουλ να μοιάζει ο πιθανότερος επόμενος προορισμός του…

EASY MEDIANETWORK
Close