Άρης - ΠΑΟΚ: Ο παίκτης του Λουτσέσκου που αλλάζει τα δεδομένα και μπορεί να κάνει άνω-κάτω τα πλέι οφ (9,00)!

Άρης - ΠΑΟΚ: Ο παίκτης του Λουτσέσκου που αλλάζει τα δεδομένα και μπορεί να κάνει άνω-κάτω τα πλέι οφ (9,00)!

Εκκίνηση σήμερα στα πλέι οφ της Super League με δύο μεγάλα ντέρμπι. Το βράδυ (21:30), η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena και λίγο νωρίτερα, στις 19:00 έχουμε το clasico της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Οι δύο συμπολίτες μπαίνουν από τελείως διαφορετική αφετηρία στα πλέι οφ. Ο μεν Άρης είναι δεδομένο πως θα παλέψει για την πέμπτη θέση με τον Βόλο, ο δε ΠΑΟΚ δεν έχει ξεγράψει ακόμη τις πιθανότητές του αναφορικά με τον τίτλο.

Η αλήθεια είναι πως ο Δικέφαλος του Βορρά είχε την πιο δύσκολη κλήρωση από το Big 4, αφού στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, έχει εκτός τον Άρη, εντός την ΑΕΚ και εκτός τον Ολυμπιακό. Βέβαια, αν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκινήσει δυναμικά σε αυτά τα πρώτα τρία παιχνίδια, τότε μπορεί να ανατρέψει εντελώς τις ισορροπίες.

Σε κάθε περίπτωση, για να παραμείνει ζωντανός ο ΠΑΟΚ στο κυνήγι του τίτλου, έστω με τις λίγες πιθανότητες που του αναλογούν αυτή τη στιγμή, χρειάζεται απόψε μία μεγάλη νίκη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις απώλειες που θα προκύψουν από το αθηναϊκό ντέρμπι.

Προφανώς, το να κερδίσει εκτός έδρας τον Άρη δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έχουν τους δικούς τους νόμους και σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκονται οι “κίτρινοι”, για τον ΠΑΟΚ τα παιχνίδια στο Χαριλάου είναι πάντα από τα πιο δύσκολα της σεζόν. Πόσο μάλλον τώρα, που ο Άρης έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα του με τον Τόλη Τερζή στον πάγκο.

Και ο ΠΑΟΚ όμως έχει κάνει εκπληκτικά βήματα προόδου κατά τη διάρκεια της σεζόν. Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, η μεταξύ τους κόντρα στην έδρα του Άρη είχε λήξει ισόπαλη 0-0, με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι με τον Γκρέι. Σε εκείνο το ματς, ο ΠΑΟΚ είχε κατέβει με τους Κοτάρσκι, Λύρατζη, Ινγκασον, Κουλιεράκη, Τσαούση, Ντάντας, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ και Τόμας.

Σήμερα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς στους μπακ θα παίξουν οι Σάστρε και Ράφα Σοάρες. Στην επίθεση θα είναι ο Ολιβέιρα. Πίσω από τον Πορτογάλο θα κινείται ασφαλώς ο Κωνσταντέλιας, ενώ στους χαφ δεν υπάρχει πλέον στο ροτέισον ο Κούρτιτς. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την αμφίβολη συμμετοχή του Ινγκασον, λόγω τραυματισμού, ο ΠΑΟΚ αναμένεται απόψε με πέντε διαφορετικά πρόσωπα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” συγκριτικά με εκείνο το 0-0 του Σεπτεμβρίου.

Το πόσο έχει βελτιωθεί ο Δικέφαλος αντικατοπτρίζεται και στα αποτελέσματά του, καθώς έχει συμπληρώσει 21 σερί επίσημα παιχνίδια (15-6-0) χωρίς ήττα. Έχει δηλαδή να χάσει από τον περασμένο Οκτώβριο και το 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ, στην OPAP Arena, στο πρώτο παιχνίδι του Κωνσταντέλια ως βασικός στην 11αδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Έκτοτε, ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα επιβλητικό διπλό στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα με 3-0, κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΚ με 2-0, ήταν εμφανώς ανώτερος στο 0-0 με τον Ολυμπιακό και απέκλεισε με σχετική ευκολία τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο.

Εν ολίγοις, ο ΠΑΟΚ έχει σφυρηλατήσει χαρακτήρα και δείχνει ικανός να παίρνει μεγάλα ματς, όπως το αποψινό κόντρα στον Άρη. Το διπλό είναι φαβορί σε τιμές από το 2.40 ως το 2.50, ωστόσο μπορεί να εκτοξευτεί ακόμη και στο 9.00 αν σκοράρει ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο νεαρός άσος του Δικεφάλου αποτελεί φέτος τη μεγαλύτερη αποκάλυψη της ελληνικής Super League και παρότι μιλάμε για ένα παιδί μόλις 20 ετών, έχει ήδη αποκτήσει ηγετικό ρόλο και πλέον ο Λουτσέσκου ξεκινάει την 11αδα από αυτόν.

EASY MEDIANETWORK
Close