Αποδόσεις κατάκτησης Τσάμπιονς Λιγκ: Όλες υποχώρησαν εκτός από αυτή της Μάντσεστερ Σίτι!

Αποδόσεις κατάκτησης Τσάμπιονς Λιγκ: Όλες υποχώρησαν εκτός από αυτή της Μάντσεστερ Σίτι!

Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα είναι οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και κυρίως η έναρξη των προκριματικών αγώνων στην ευρωπαϊκή ζώνη για το Euro 2024. Από την ερχόμενη όμως εβδομάδα περνάμε στην τελική ευθεία σε ό,τι αφορά στις εγχώριες λίγκες και τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Το δίμηνο Απρίλιος-Μάιος θα κυλήσει χωρίς ανάσα με διαδοχικά παιχνίδια στα κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου και φυσικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την προηγούμενη Παρασκευή έγινε η κλήρωση και μάθαμε τους τέσσερις μεγάλους προημιτελικούς.

Η κληρωτίδα είχε κέφια και έφερε αντιμέτωπες τη Μάντσεστερ Σίτι με την Μπάγερν σε έναν πρόωρο τελικό, δεδομένου ότι μιλάμε για τα πρώτα δύο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι, πως η Σίτι είναι η μοναδική ομάδα που κινήθηκε ανοδικά στις αποδόσεις από τη φάση των «16» στη φάση των «8».

Οι πρωταθλητές Αγγλίας, προσφέρονταν στο 3,00-3,50 για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ πριν τα ματς με τη Λειψία. Μετά την κλήρωση ωστόσο με την Μπάγερν στα προημιτελικά, η απόδοσή τους φτάνει ακόμη και στο 4,25!

Για τη Σίτι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το μεγάλο απωθημένο και αν δεν έρθει ούτε φέτος, που έχει πλέον στη μηχανή της και τον κορυφαία στράικερ του πλανήτη, Έρλινγκ Χάλαντ, ασφαλώς θα θεωρηθεί αποτυχία. Οι πολίτες είναι ο σύλλογος με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στη διοργάνωση και για τον Πεπ έχει πια εξελιχθεί σε προσωπική υπόθεση να αναδειχθεί ξανά πρωταθλητής Ευρώπης μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Ο Καταλανός τεχνικός κατέκτησε δύο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, δημιουργώντας ίσως την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Από τότε όμως που έφυγε από τη Βαρκελώνη δεν έχει καταφέρει να βρει τον τρίτο του τίτλο. Σε εννιά χρόνια πορείας με την Μπάγερν και τη Σίτι, έχει να επιδείξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μόνο τον χαμένο τελικό από την Τσέλσι το 2021.

Το συναπάντημα βέβαια με την πρώην ομάδα του μόνο εύκολο δεν αναμένεται. Η Μπάγερν είναι από τα λίγα κλαμπ που μπορούν να κοιτάξουν κατάματα τη Σίτι και για αυτό προφανώς οι μπουκ αύξησαν την απόδοση των Αγγλων, διότι ομολογουμένως τους έτυχε η χειρότερη κλήρωση.

Σε ό,τι αφορά στους Βαυαρούς, που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν την Παρί Σεν Ζερμέν, από το 6,00-6,50 υποχώρησαν στο 5,00-5,50. Πάνω από 50% πτώση σημείωσε η Ρεάλ, που ξεπέρασε το εμπόδιο της Λίβερπουλ και τώρα θα αναμετρηθεί με την Τσέλσι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης προσφέρονταν στο 12,00 πριν τις αναμετρήσεις με τους Reds και τώρα παίζουν από το 4,50 μέχρι το 5,25!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η απόδοση της Νάπολι, η οποία στη φάση των «16» έδινε 11,00 για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης και τώρα βρίσκεται στο 4,50-5,00. Οι παρτενοπέι έχουν καθαρίσει με το πρωτάθλημα στη Serie A και έχουν την ευκαιρία να πάνε για την απόλυτη υπέρβαση στην Ευρώπη, αφού στα προημιτελικά κληρώθηκαν με τη Μίλαν, την οποία φέτος έχουν ήδη κερδίσει μία φορά μέσα στο Σαν Σίρο (2-1) για το Καμπιονάτο.

Μεγάλο σορτάρισμα υπέστη και η… μετοχή της Ιντερ από το 35,00 στο 13,00. Οι νερατζούρι απέκλεισαν πολύ δύσκολα την Πόρτο στον προηγούμενο γύρο και τώρα έχουν μπροστά τους άλλη μία πορτογαλική ομάδα, την Μπενφίκα, η οποία παραμένει μεγάλο μέγεθος αλλά δεν τρομάζει.

EASY MEDIANETWORK
Close