Από το... πουθενά: Τόσο δίνει να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ

Από το... πουθενά: Τόσο δίνει να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ

Ισχυρό αουτσάιντερ οι ερυθρόλευκοι...

Το μεγαλύτερο ίσως μάθημα που μας έδωσε η φετινή σεζόν είναι πως «δεν μπορείς να ξεγράψεις ποτέ τον Ολυμπιακό από οποιαδήποτε διοργάνωση, μέχρι να ξεγράψει ο ίδιος τον εαυτό του». Μέχρι να μείνει και μαθηματικά εκτός από κάποιο στόχο.

Όσοι βιάστηκαν να πουν φέτος «τετέλεσται» είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη, είναι δεδομένο ότι πλέον έχουν μετανιώσει αφού οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται ακόμα μέσα στην μάχη του τίτλου, αλλά και στους «4» του Conference League για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Στο -6, αλλά ελπίζουν…

Παρότι οι Πειραιώτες ξεκίνησαν τα πλέι-οφ με δύο σκληρές ήττες από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, παρότι μέσα στην σεζόν φλέρταραν με διψήφια διαφορά από την κορυφή, κανείς ακόμα δεν μπορεί να τους ξεγράψει.

Διότι, ναι μεν βρίσκονται αυτή την στιγμή στο -6 από το ρετιρέ της βαθμολογίας, ωστόσο έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο (αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα), αλλά συνάμα έχουν μαζί τους και φοβερή ψυχολογία από τις συνεχόμενες ευρωπαϊκές προκρίσεις.

Αν μάλιστα το ντέρμπι της Τετάρτης ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό λήξει ισόπαλο και η ομάδα του Μεντιλίμπαρ κερδίσει στην Θεσσαλονίκη τον αδιάφορο βαθμολογικά Άρη, τότε οι διαφορές θα γίνουν ακόμα πιο μικρές, έστω και αν ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει και την φοβερή καταπόνηση από τους δύο ημιτελικούς με την Άστον Βίλα στις 2 και στις 9 Μαΐου.

Μαζεύτηκαν και οι μπουκ

Το σίγουρο είναι πως ακόμα και οι μπουκ έχουν συμμαζευτεί σε ότι αφορά τις αποδόσεις τους για το ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, που κάποια στιγμή είχε ξεπεράσει ακόμα και το 11,00.

Τον αντιμετωπίζουν ακόμα ως τέταρτο φαβορί, αλλά σε πολύ κοντινή απόσταση με τον ΠΑΟΚ και σίγουρα τον θεωρούν ότι έχει τις δικές του ελπίδες να κόψει πρώτος το νήμα, παρότι δεν ευνοείται σε πιθανές ισοβαθμίες ούτε με την ΑΕΚ, ούτε με τον Ολυμπιακό, ότι κι αν γίνει στα μεταξύ τους παιχνίδια από εδώ και πέρα.

Η απόδοση της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να «κλέψει» στο τέλος το πρωτάθλημα από τους υπόλοιπους διεκδικητές πληρώνει αυτή την στιγμή 7,00, μία απόδοση που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει, ειδικά με την τροπή που έχει πάρει η σεζόν για τους Πειραιώτες…

EASY MEDIANETWORK
Close