Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το μεγάλο «στοίχημα» του Σλούκα είναι ένα…

Άνοιξε η ψαλίδα μετά από 10 ματς: Αυτόν βλέπουν οι στοιχηματικές φαβορί για την κατάκτηση της Basket League

Ο Παναθηναϊκός AKTOR συνέχισε αήττητος την πορεία του στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, κερδίζοντας το Σάββατο και τον ΠΑΟΚ. Έφτασε έτσι τις 10 νίκες σε ισάριθμα ματς φέτος στο πρωτάθλημα.

Κατά πόδας ακολουθεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε στην Καρδίτσα την Κυριακή και πλέον έχει ρεκόρ 9-1. Ουσιαστικά, τους δύο αιώνιους τους χωρίζει μέχρι στιγμής η νίκη των πράσινων μέσα στο ΣΕΦ τον περασμένο Οκτώβριο με 66-54.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι η ψαλίδα στις αποδόσεις κατάκτησης έχει αρχίσει πλέον να ανοίγει και από εκεί που ο Παναθηναϊκός ήταν ελαφρώς φαβορί στο 1,80, πλέον παίζει σε τιμές οριακά πάνω από το 1,60. Την ίδια στιγμή οι ερυθρόλευκοι προσφέρονται στο 2,20.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει ασφαλώς το προβάδισμα, αφού εκτός από το γεγονός ότι είναι αήττητη, στο δεύτερο γύρο θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, επομένως θα έχει την ευκαιρία να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας εν όψει των πλέι-οφ.

Το ματς είναι προγραμματισμένο για τον Ιανουάριο και σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας θα γίνει κανονικά με κόσμο, καθώς αποφασίστηκε να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών το επόμενο δίμηνο μόνο οι αγώνες της Super League.

Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψει κάποια υπουργική απόφαση, που να απαγορεύει την προσέλευση θεατών, όπως συνέβη για παράδειγμα στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το βόλεϊ, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα το πιθανότερο είναι πως το τριφύλλι θα αντιμετωπίσει με τους φιλάθλους του τον Ολυμπιακό στο β’ γύρο της Basket League.

Σε κάθε περίπτωση, οι πράσινοι αυτή τη στιγμή δείχνουν να έχουν το πάνω χέρι για την πρώτη θέση στη regular season και κατ’ επέκταση για τον τίτλο στην Basket League.

Φέτος οι διαφορές μεταξύ των δύο αιωνίων είναι ασφαλώς πολύ μικρότερες σε σύγκριση με πέρυσι και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR αγωνίζεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς δύο βασικά του στελέχη, τον Χουάντσο και τον Παπαπέτρου, επομένως υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης όταν επιστρέψουν κι αυτοί οι δύο.

Ο Ισπανός φόργουορντ αναμένεται να το κάνει στο προσεχές ματς με τη Βιλερμπάν για τη EuroLeague. Υπενθυμίζεται ότι έχει να παίξει από τις 6 Νοεμβρίου, δηλαδή πάνω από έναν μήνα. Προφανώς, η επιστροφή του θα ισχυροποιήσει τις θέσεις “3” και “4” και θα δώσει τη δυνατότητα στον κόουτς Αταμάν να προσφέρει και μερικές ανάσες στον Μήτογλου, που τράβηξε μπόλικο κουπί το τελευταίο διάστημα.

EASY MEDIANETWORK
Close