Ανησυχητικά δείγματα στην απόδοση του Ολυμπιακού (2,32)

Ανησυχητικά δείγματα στην απόδοση του Ολυμπιακού (2,32)

Διαβολοβδομάδας συνέχεια στη EuroLeague και ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ τη Φενερμπαχτσέ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει κατά γενική ομολογία ένα θετικό ξεκίνημα φέτος με ρεκόρ 4-2, ωστόσο στα τελευταία τρία παιχνίδια δείχνουν τα πρώτα σημάδια κάμψης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός έχασε με έξι πόντους στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, ωστόσο η εμφάνισή του στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφική και στο δεύτερο ημίχρονο επιεικώς μέτρια. Αν δεν οργίαζε ο Ντόρσεϊ, η διαφορά θα έμενε σε διψήφια νούμερα.

Ακολούθησε η οριακή νίκη στο Ιβανώφειο επί του ελλιπούς Ηρακλή για την Α1 στην παράταση και την Τρίτη ήρθε η επίσης δύσκολη νίκη με 87-83 επί της Αλμπα στο Φάληρο. Και στα τρία ματς ο Ολυμπιακός δεν εμφάνισε τη γνωστή του ενέργεια στην άμυνα. Δέχθηκε εύκολα 88 από την ΤΣΣΚΑ, δέχθηκε 83 από την Αλμπα, που θεωρείται από τις πιο αδύναμες ομάδες της Euroleague και κατόρθωσε να δεχθεί 78 από τον Ηρακλή (του έβαλε 22 μόνο ο Αγραβάνης) στην κανονική διάρκεια.

Υπενθυμίζεται ότι στα πρώτα τέσσερα ματς της Euroleague, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν τις εντυπώσεις διότι στραγγάλισαν με την άμυνά τους την Μπασκόνια (50 πόντοι), τη Ρεάλ (68 πόντοι), την Μπαρτσελόνα (67 πόντοι στην κανονική διάρκεια) και τη Ζαλγκίρις (68 πόντοι).

Τα τελευταία σημάδια λοιπόν στην απόδοση του Ολυμπιακού είναι ανησυχητικά και σίγουρα το ματς με τη Φενέρ είναι πολύ απαιτητικό. Η Φενέρ ναι μεν δεν έχει ξεκινήσει καλά (2-4 ρεκόρ), αλλά έχει ρόστερ για Final-4 και στο τελευταίο ματς με την Μπαρτσελόνα έχασε οριακά, γκρινιάζοντας για τη διαιτησία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι η τουρκική ομάδα μετράει πέντε σερί νίκες επί του Ολυμπιακού, εκ των οποίων οι τρεις στο ΣΕΦ και ασφαλώς ψάχνει απόψε ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θα της δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Παρά το κακό ρεκόρ της, η ομάδα του Τζόρτζεβιτς είναι aggressive team, επιτρέπει στους αντιπάλους της να σουτάρουν μόνο με 27,2% από το τρίποντο και τους υποχρεώνει σε 15,7 λάθη ανά αγώνα, επίδοση, που είναι η κορυφαία φέτος στη λίγκα.

Συμπερασματικά, αν ο Ολυμπιακός δεν επανέλθει στα γνωστά του αμυντικά στάνταρ, δεν θα έχει εύκολο βράδυ απέναντι στην παρέα των Βέσελι και Ντε Κολό. Σε κάθε περίπτωση, η Φενέρ μπορεί να απειλήσει το ΣΕΦ και σε τιμές αουτσάιντερ σηκώνει ρίσκο. Στο 2.32 στη Stoiximan το διπλό με +1,5.

EASY MEDIANETWORK
Close