Αν το κάνει και αυτό: Πάει κόντρα στη λογική ο Ομπράντοβιτς

Αν το κάνει και αυτό: Πάει κόντρα στη λογική ο Ομπράντοβιτς

Με εξαίρεση την Μπαρτσελόνα, η οποία σκούπισε τη Ζάλγκιρις και έχει ήδη τσεκάρει το εισιτήριο της για το Final 4 του Κάουνας οι υπόλοιποι τρεις προημιτελικοί της Euroleague εξελίσσονται στο απόλυτο ψυχόδραμα και θα κριθούν σε πέμπτο παιχνίδι.

Ειδικά, αυτό που έχει συμβεί στη σειρά της Ρεάλ με την Παρτίζαν είναι πρωτοφανές, αφού σε τέσσερις αναμετρήσεις μέχρι στιγμής δεν έχει κερδίσει ούτε μία φορά ο γηπεδούχους. Οι Σέρβοι έσπασαν δύο φορές την έδρα της “βασίλισσας”, όντας καθαρό αουτσάιντερ και ενώ είχαν δύο match balls μέσα στην καυτή Stark Arena, οι επτάψυχοι Μαδριλένοι βρήκαν το κουράγιο να φέρουν ξανά την κατάσταση στα χέρια τους.

Βέβαια, τα δύο ματς στο Βελιγράδι διεξήχθησαν μέσα σε ιδιαίτερο καθεστώς. Συγκεκριμένα, στο Game 3 η Παρτίζαν στερήθηκε τον κορυφαίο της σέντερ, Ματίας Λεσόρ και τον κορυφαίο της σκόρερ, Κέβιν Πάντερ, διότι ήταν τιμωρημένοι.

Επίσης, στο Game 4, μπορεί να επέστρεψε ο Γάλλος ψηλός, ωστόσο η απουσία του πρώην άσου του Ολυμπιακού αποδείχθηκε εν τέλει κομβική για την Παρτίζαν, η οποία χωρίς τον “μπόμπερ” της απέτυχε και τις δύο φορές να ξεπεράσει τους 80 πόντους. Αντίθετα, στα δύο παιχνίδια στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, όπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, η Παρτίζαν σημείωσε 89 και 95 πόντους αντίστοιχα.

Απουσίες βέβαια είχε και η Ρεάλ, ωστόσο είναι προφανές πως το ρόστερ των μερένγκες διαθέτει μεγαλύτερο βάθος. Η επιστροφή του Ταβάρες, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο Game 2, έκανε τη μεγάλη διαφορά στο τρίτο ματς, καθώς ο γίγαντας από το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν επιβλητικός στο τρίτο παιχνίδι με 26 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα νούμερα του Ταβάρες δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακά στο τέταρτο ματς, όπου αγωνίστηκε και ο Λεσόρ, ωστόσο η Ρεάλ βρήκε έξτρα λύσεις με την επιστροφή του Γκάμπριελ Ντεκ, που ήταν τιμωρημένος την Τρίτη. Ο Αργεντινός πάουερ φόργουορντ έπαιξε 33 λεπτά την Πέμπτη και πέτυχε 14 πόντους, σημειώνοντας καθοριστικά καλάθια στην οικονομία της αναμέτρησης.

Το άσχημο ωστόσο μαντάτο για τον Ματέο είναι πως ο Ντεκ τραυματίστηκε σοβαρά στο Βελιγράδι και δεν θα αγωνιστεί στο κομβικό πέμπτο ματς. Μαζί με τη δεδομένη απουσία του Γκερσόν Γιαμπουσέλι, λόγω τιμωρίας, η Ρεάλ έχει ένα σοβαρό θέμα να λύσει στο “4”. Βέβαια, όπως προείπαμε, το ρόστερ των Μαδριλένων διαθέτει εκπληκτικό βάθος, επομένως ο Ματέο μπορεί να αναζητήσει λύσεις στα πρόσωπα του Ράντολφ και του Κορνελί, ή να ανεβάσει από το “3” τον Χεζόνια, όπως έκανε στο Game 3.

Θα πρέπει πάντως να συνυπολογίσουμε ότι ο Ταβάρες δεν είναι ακόμη στο 100%, μετά τον τραυματισμό του στο πρώτο ματς της σειράς, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Βενσάν Πουαριέ, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει εμφανιστεί μόνο στο δεύτερο παιχνίδι.

Εν ολίγοις, δεν είναι όλα ρόδινα για τη Ρεάλ, προκειμένου να προσφέρεται καθαρό φαβορί για τη νίκη-πρόκριση στο 1,45. Προφανώς, η “βασίλισσα” έχει πλέον πάρει την ψυχολογία της σειράς, όμως ομάδα του Ζοτς δεν μπορείς να την ξεγράψεις εύκολα.

Με την επιστροφή του Πάντερ, η Παρτίζαν είναι σε θέση να πάει κόντρα στη λογική και να βγάλει τρίτο διαδοχικό break στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Ο Αμερικανός σκόρερ είναι ένας παίκτης που αλλάζει εντελώς τις ισορροπίες στα γκαρντ, δεδομένου βέβαια ότι η φετινή περιφερειακή γραμμή της Ρεάλ δεν τρομάζει κανέναν.

Ο Σέρχιο Γιουλ παίζει πλέον σαν… βετεράνος. Ο Σέρχιο Ροντρίγκες δεν μπορεί πια να δώσει πάνω από 20 ποιοτικά λεπτά και ο Γουίλιαμς-Γκος, παρότι φιλότιμος, δεν είναι για το επίπεδο των δέκα φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

Συμπερασματικά, το να ποντάρεις σε απόδοση 2,90 πάνω στον Ομπράντοβιτς, ο οποίος σε 21 σειρές playoffs έχει 20 νίκες το λες μέχρι και value. Ό,τι και να γίνει πάντως στο τέλος, το συγκεκριμένο ζευγάρι θα μας προσφέρει κάτι μοναδικό. Αν κερδίσει η Παρτίζαν θα γίνει η πρώτη ομάδα που προκρίνεται σε Final 4, επικρατώντας σε πέμπτο ματς εκτός έδρας. Αν κερδίσει η Ρεάλ θα γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που φέρνει τούμπα μία σειρά από 0-2!

EASY MEDIANETWORK
Close