Άλλο επίπεδο: Οι 2 λόγοι που ο Ερνανγκόμεθ υπερτερεί κατά κράτος του Μίροτιτς

Άλλο επίπεδο: Οι 2 λόγοι που ο Ερνανγκόμεθ υπερτερεί κατά κράτος του Μίροτιτς

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού κοιμήθηκαν με τον Μίροτιτς και τον Σενγκέλια και τελικά ξύπνησαν με Χουάντσο Ερνανγκόμεθ! Το τριφύλλι δούλευε εδώ και καιρό μία ακόμη μεταγραφική βόμβα για τη θέση «4» και για να λέμε την αλήθεια οι οπαδοί της ομάδας είχαν «ψηθεί» για τα καλά με την προοπτική να ντυθεί στα πράσινα ο Μίροτιτς, μετά το ναυάγιο της μεταγραφής του στην Παρτίζαν.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός πήρε ακόμη καλύτερο παίκτη από τον πρώην άσο της Μπαρτσελόνα! Μπορεί ο Μίροτιτς να είναι ο μοναδικός σούπερ σταρ της Ευρωλίγκας που κυκλοφορεί ελεύθερος, όμως μιλάμε για έναν παίκτη που πλησιάζει τα 33 και στην παρούσα φάση της καριέρας του δείχνει αρκετά μπερδεμένος για το πού πρέπει να συνεχίσει την καριέρα του.

Στον αντίποδα, ο Χουάντσο είναι 27 ετών, έκλεισε τον κύκλο του στο ΝΒΑ και ως παίκτης είναι πλέον έτοιμος να μπει στο prime του. Μπορεί να μην έχει δοκιμαστεί στα δεδομένα της Ευρωλίγκας, όμως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να εγκλιματιστεί στο FIBA Basketball. Άλλωστε, στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της εθνικής Ισπανίας στην πορεία της προς το χρυσό. Είχε 12,8 πόντους κατά μέσο όρο στο τουρνουά και ειδικά στον τελικό έκανε πραγματικά θραύση με 27 πόντους και 7/9 τρίποντα!

Ο Ερνανγκόμεθ είναι ξεκάθαρα η τέλεια επιλογή για το μπάσκετ που πρεσβεύει ο Αταμάν. Ενα τεσσάρι, που έχει πραγματικά όλο το πακέτο. Διαθέτει το απαιτούμενο μέγεθος (2,06 μ.), τρέχει το γήπεδο γρήγορα, είναι αθλητικός και απειλεί με συνέπεια από μακριά, καθώς μπορεί να εκτελέσει για τρεις τόσο σε spot καταστάσεις, όσο και σε catch & shoot. Εν ολίγοις είναι ένα σούπερ stretch four, που θα ανοίξει το γήπεδο, θα κινηθεί καλά χωρίς την μπάλα στα χέρια και θα έχει εύκολα διψήφιο μέσο όρο πόντων στην Ευρωλίγκα.

Φυσικά, ο ρόλος του στην Ευρώπη θα είναι πολύ διαφορετικός σε σύγκριση με το ΝΒΑ, που ήταν περισσότερο συμπληρωματικός. Εδώ έρχεται για πρωταγωνιστής και σίγουρα με πολύ μεγάλο κίνητρο, αφού είναι φανερό πως με βάση τα προσόντα του δεν έχει πιάσει ακόμη το ταβάνι του.

Για παράδειγμα, στην Ευρωλίγκα μπορεί να τον δούμε να περνάει στο επόμενο level, κάνοντας και πράγματα με την μπάλα στα χέρια. Μιλάμε άλλωστε για ένα κοντρολαρισμένο κορμί, που μπορεί να περάσει τον αντίπαλό του στον ένας με έναν, μπορεί να επιτεθεί στο close out και μπορεί να ποστάρει, συμπληρώνοντας ιδανικά τον Λεσόρ, που τρέφεται κυρίως μέσα από το πικ εν ρολ.

Γενικά, ο Χουάντσο είναι ένας φινετσάτος φόργουορντ, που όμοιός του δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Συγκριτικά με τον Μίροτιτς έχει σαφώς μεγαλύτερο αθλητικό κίνητρο, είναι σε πολύ καλύτερη ηλικία και μπορεί εκτός από το τέσσερα να καλύψει και τη θέση τρία, αφού όπως είπαμε παρά το γεγονός ότι είναι 2.06, έχει τη δυνατότητα να βάλει την μπάλα στο παρκέ.

Επίσης, είναι σαφώς πιο συνεπής αμυντικός από τον Μίροτιτς, διότι έχει πιο γρήγορα πόδια και σε καταστάσεις αλλαγών μπορεί να καλύψει καλύτερα τους γκαρντ. Παράλληλα, είναι σαφώς πιο εκρηκτικός από τον Μαυροβούνιο, κάτι που τον κάνει πιο αποτελεσματικό στο κομμάτι των ριμπάουντ.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε στο ρόστερ του ένα τεσσάρι που καλύπτει όλα τα θέλω του Αταμάν. Μέγεθος, σουτ, μπασκετική οξυδέρκεια, αθλητικότητα και το κυριότερο φιλοδοξία.

EASY MEDIANETWORK
Close