Σοκ και δέος: Τι ποσοστό βλέπουν για τον ΣΥΡΙΖΑ οι στοιχηματικές στις εκλογές της Κυριακής

Άλλαξαν ξανά μέσα σε λίγες ώρες: Οι σημερινές αποδόσεις των στοιχηματικών κλειδώνουν το φαβορί για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα έδειχναν ότι η εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ θα εξελίσσονταν σε κούρσα για έναν ή καλύτερα για μία, την Έφη Αχτσιόγλου. Ωστόσο, η… αιφνιδιαστική υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε να ταράξει τα νερά στην αξιωματική αντιπολίτευση εν όψει των εκλογών της 10ης Σεπτεμβρίου.

Με ένα εξαιρετικά επιμελημένο βίντεο, το οποίο ανάρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι θα είναι και αυτός υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Με παρελθόν στην Goldman Sachs και έχοντας δουλέψει για τον Τζο Μπάιντεν, αυσοσυστήθηκε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, συγκρίθηκε ευθέως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δήλωσε απόλυτα έτοιμος να κερδίσει τον πρωθυπουργό στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές!

Ο Κασσελάκης θεωρεί ότι υπερτερεί του Κυριάκου Μητσοτάκη διότι είναι αυτοδημιούργητος και γνωρίζει πολύ καλύτερα το επιχειρείν. Επίσης, επιτυχημένος επιχειρηματίας προβάλει ένα αδέσμευτο προφίλ, μακριά από εξαρτήσεις και συμφέροντα.

Ο 35χρονος γλωσσομαθής εφοπλιστής, απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, ως Ελληνας του εξωτερικού. Είναι επίσης μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και παρουσιάζοντας το σύντροφό του, Τάιλερ, λέει ότι “όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από εσένα κάνεις ό,τι μπορείς για να τον κρατήσεις δίπλα σου, ό,τι και να λένε οι άλλοι”.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν έχει γκέι ατζέντα αλλά ανθρώπινη. “Προνόμοια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στον στρατό”, είναι τα θέματα που προτάσσει.

Όπως ήταν φυσικό, η ξαφνική υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη δημιούργησε άμεσα ένα ρεύμα και σύμφωνα με τις στοιχηματικές είναι δεύτερο φαβορί να κερδίσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκάθαρα μπροστά από τον Νίκο Παππά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Στέφανο Τζουμάκα.

Η επιλογή του Κασσελάκη να μην μπει ευθύς εξ αρχής στην κούρσα της διαδοχής ήταν στρατηγική, αφενός διότι ήθελε να αιφνιδιάσει τους άλλους διεκδικητές, αφετέρου για να προκαλέσει έκπληξη στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς το φόβο να… ξεφουσκώσει όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες.

Ο Κασσελάκης είναι δεδομένο πως θα λάβει τη στήριξη του συντοπίτη του Παύλου Πολάκη, αλλά και των υποστηρικτών του εκρηκτικού βουλευτή Χανίων. Από εκεί και πέρα ωστόσο, μοιάζει δύσκολο να απειλήσει την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία όπως φαίνεται συνεχίζει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Είναι ενδεικτικό ότι η Αχτσιόγλου παραμένει φαβορί για να είναι η επόμενη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σε τιμές από το 1,40 ως το 1,45, τη στιγμή που ο Κασσελάκης παίζει στο 2,50. Βέβαια, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η διακύμανση των αποδόσεων και τις επόμενες ημέρες, όταν πλέον θα έχει συμπεριληφθεί στα δημοσκοπικά ευρήματα και η υποψηφιότητα Κασσελάκη, άρα θα προκύψει και μία μετρήσιμη εικόνα για τη δυναμική του.

EASY MEDIANETWORK
Close