ΑΕΚ- Ολυμπιακός: Ο παίκτης - κλειδί που μπορεί να κρίνει το ντέρμπι

Αλλαγή στις αποδόσεις: Τα 2 πρώτα φαβορί που βλέπουν πλέον οι στοιχηματικές για την κατάκτηση της Super League

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα στη Λεωφόρο μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, μετά τη σπουδαία νίκη επί της Βιγιαρεάλ για το Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε να εκμεταλλευτεί το θετικό της μομέντουμ, προκειμένου να κερδίσει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς τους άμεσους ανταγωνιστές του τίτλου.

Το τελικό 1-2, αλλά κυρίως η προβληματική εμφάνιση είναι αλήθεια πως προσγείωσε ανώμαλα το τριφύλλι. Προφανώς, ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του ανέλυσαν διεξοδικά τι έφταιξε και η ομάδα μετά το εκρηκτικό πρώτο τέταρτο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό και ηττήθηκε κατά κράτος από το physical παιχνίδι της Ένωσης.

Άλλωστε, είναι πολύ νωρίς για κουμπιά πανικού και… υστερίες. Βρισκόμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική και εκτός απροόπτου τα πάντα και φέτος θα κριθούν στα πλέι-οφ αφού οι διαφορές μεταξύ των βασικών διεκδικητών του τίτλου είναι δυσδιάκριτες.

Για τον Παναθηναϊκό βέβαια, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο απόψε να περάσει από την Τρίπολη. Αφενός για να σβήσει γρήγορα από τη μνήμη του την ήττα από την ΑΕΚ, αφετέρου για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο νέο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Κυριακή. Αν οι πράσινοι καταφέρουν να βγάλουν διπλό σε μία έδρα που εδώ και επτά σερί χρόνια σκαλώνουν σταθερά, το κλίμα θα γυρίσει ξανά υπέρ τους.

Μέχρι τότε πάντως, θεωρούνται τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σε τιμές από 3,80 μέχρι 4,25! Ο πρώτος λόγος φυσικά πέρασε ξανά στην ΑΕΚ, η οποία άλωσε τη Λεωφόρο, παίζοντας με το αναπληρωματικό της δίδυμο στόπερ (Κάλενς-Μήτογλου), τον αναπληρωματικό της χαφ (Γαλανόπουλο) και τον εφεδρικό της αριστερό μπακ (Μοχαμάντι)!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μέσα σε τέσσερις ημέρες έβγαλε δύο τρομερά διπλά σε Μπράιτον και Λεωφόρο. Η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία απογείωσε την επιθετικότητα της Ένωσης και σε συνδυασμό με το ανέβασμα του Πινέδα και την ποιότητα του Τσούμπερ, η ΑΕΚ υπενθύμισε σε όλους γιατί πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ.

Οι μπουκ ούτως ή άλλως σέβονται απόλυτα την πρωταθλήτρια, το έκαναν και μετά τις βαθμολογικές απώλειες με τον Πανσερραϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά και την εντελώς οριακή νίκη στο Βόλο. Μεταξύ 2,40 και 2,50 να κάνει το ριπίτ η Ένωση.

Σε απόσταση αναπνοής κινείται ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό του πρόγραμμα. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι αήττητη μετά από έξι ματς (5-1-0). Έχει κάνει το απόλυτο στο Φάληρο με γκολ 18-1 και στο μοναδικό κρας τεστ εκτός έδρας, έμεινε όρθιος στη Νέα Φιλαδέλφεια, παίρνοντας ισοπαλία 1-1.

Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που ακόμη χτίζεται, ωστόσο είναι πασιφανές πλέον ότι συγκριτικά με πέρυσι έχει αναβαθμιστεί αισθητά στις περισσότερες θέσεις. Ειδικά στους χαφ, η προσθήκη του Έσε και η επιστροφή του Καμαρά έχουν αλλάξει εντελώς τη δυναμική του. Επίσης, παίκτης στα φτερά στο επίπεδο του Ποντένσε δεν υπήρχε πέρυσι, όπως και φορ μίας επαφής όπως ο Ελ Κααμπί.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το γεγονός ότι ο Φορτούνης διανύει ίσως την καλύτερη φόρμα της καριέρας του, είναι μάλλον λογικό ότι οι μπουκ σόρταραν κι άλλο την απόδοση του Ολυμπιακού και από το 2,75, τον προσφέρουν πλέον στο 2,55-2,66 για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ παραμένει σταθερά σε μεγάλη απόσταση, μεταξύ 17,00 και 18,00. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα έχει την ευκαιρία της να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα την ερχόμενη Κυριακή στη Λεωφόρο. Αν κερδίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό θα αρχίσει εκ των πραγμάτων να μπαίνει και αυτός πιο ζεστά στο κάδρο των διεκδικητών του τίτλου.

EASY MEDIANETWORK
Close