Αέρινος: Το νέο δεκάρι του ΠΑΟ στο σχήμα- φωτιά του Γιοβάνοβιτς

Ποσοστό έκπληξη για τη νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Το σημαντικότερο ματς της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League διεξάγεται αναμφίβολα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, εκεί όπου ο Άρης φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό.

Αυτή είναι η τελευταία ζόρικη έξοδος για τους πράσινους στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου κι έρχεται τέσσερις ημέρες πριν το κομβικό ματς στο Θεράμικα με τη Βιγιαρεάλ, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μετά το 2-2 με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, μετράει πέντε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, αν συνυπολογίσουμε και αυτή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες, εξαιτίας του τραυματισμού του Χουάνκαρ από κροτίδα.

Χάρη σε αυτό το σερί, ο Παναθηναϊκός έχτισε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και πλέον θεωρείται πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Επίσης, αν περάσει με τρίποντο από τη Θεσσαλονίκη θα κερδίσει και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Φυσικά, για το τριφύλλι είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσει το συγκεκριμένο πλεονέκτημα από τους δύο άμεσους ανταγωνιστές του για το πρωτάθλημα. Το ματς βέβαια δεν θα είναι εύκολο, κάτι που μαρτυρούν και οι αποδόσεις των μπουκ.

Παρότι, ο Παναθηναϊκός είναι στο +11 από τον πέμπτο Άρη, το διπλό προσφέρεται στο 2.20. Είναι μεν φαβορί, αλλά όχι καυτό. Οι μπουκ δίνουν περίπου 45% πιθανότητα στο διπλό του Παναθηναϊκού και πάνω από 58% στη διπλή ευκαιρία του Άρη, στο ενδεχόμενο δηλαδή οι κίτρινοι να πάρουν τουλάχιστον την ισοπαλία.

Ο Άρης έχει βελτιωθεί αισθητά με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του, μετράει τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως το ρόστερ έχει χτυπητά κενά και αδυναμίες, τα οποία πρέπει να καλυφθούν τον Ιανουάριο. Φάνηκε αυτό και στο πρόσφατο 3-1 του Ατρόμητου μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν ότι νίκες σε έδρες όπως αυτή του Άρη μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικές στην τελική έκβαση του πρωταθλήματος και ασφαλώς δεν είναι σύνηθες στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας να προσφέρεται στο 2.20.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετράει εννιά νίκες στα τελευταία δέκα παιχνίδια εκτός έδρας. Δεν τα κατάφερε μόνο στο περσινό ματς με τον Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκης”, για τα πλέι-οφ, όπου κρίθηκε ο τίτλος. Επίσης, οι πράσινοι την περσινή σεζόν κατάφεραν να κερδίσουν στη Θεσσαλονίκη τον Άρη και στις δύο επισκέψεις τους. Με 2-1 τον Φεβρουάριο για τον δεύτερο γύρο της regular season και με 1-0 τον Απρίλιο για τα πλέι οφ.

EASY MEDIANETWORK
Close