ΑΕΚ- Παναθηναϊκός: Το κρυφό χαρτί του Γιοβάνοβιτς βάζει γκολ και στην OPAP Arena

ΑΕΚ- Παναθηναϊκός: Το κρυφό χαρτί του Γιοβάνοβιτς βάζει γκολ και στην OPAP Arena

Την Κυριακή ξεκινούν τα πλέι οφ στη Stoiximan Super League με το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Για πρώτη φορά στα χρονικά διεκδικούν τον τίτλο τέσσερις ομάδες και για πρώτη φορά από τότε που καθιερώθηκαν τα πλέι οφ η διαδικασία αναμένεται τόσο ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική, αφού ο πρώτος Παναθηναϊκός, με τον τέταρτο ΠΑΟΚ έχουν απόσταση μόλις επτά βαθμών.

Η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να μπει ως επικεφαλής στην τελική ευθεία της σεζόν, ωστόσο ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες της Ένωσης στο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους και πήρε κεφάλι δύο πόντων από τους κιτρινόμαυρους.

Η μοίρα τα έφερε έτσι και η κλήρωση έβγαλε στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ειδικά αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός και αποσπαστεί πέντε βαθμούς από την ΑΕΚ.

Βέβαια, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν θεωρείται. Ας μην ξεχνάμε, ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μετρούσε 14 διαδοχικές νίκες στην OPAP Arena, πριν χάσει από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι ο άσος προσφέρεται καθαρό φαβορί στο 1.85, ενώ η νίκη του Παναθηναϊκού αγγίζει κατά περιπτώσεις ακόμη και το 5.00.

Υπενθυμίζεται, ότι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 1-0 τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ωστόσο οι πράσινοι ήταν ευθέως ανταγωνιστικοί, δεν δέχθηκαν πολλές φάσεις και μάλιστα είχαν μία μεγάλη ευκαιρία με τον Φώτη Ιωαννίδη για να ισοφαρίσουν σε 1-1.

Ο διεθνής Έλληνας φορ έχει πλέον προσπεράσει στην ιεραρχία τον ντεφορμέ Σπόραρ και θεωρείται το βασικό εννιάρι των κυπελλούχων Ελλάδος. Μέχρι στιγμής πάντως, ο Ιωαννίδης έχει πέντε γκολ και είναι ο τέταρτος σκόρερ των πράσινων, πίσω από τους Σπόραρ (8), Αϊτόρ (8) και Παλάσιος (6).

Φυσικά, πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Σλοβένος στράικερ έχει πετύχει τέσσερα γκολ με πέναλτι, όσα και ο Αϊτόρ, ο οποίος λόγω της ρήξης χιαστού δεν υπολογίζεται μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Αντίθετα, ο Παλάσιος, παρότι έχει ακούσει αρκετά φέτος για τις εμφανίσεις του, έχει πετύχει έξι τέρματα, κανένα μάλιστα με πέναλτι.

Τη διετία που βρίσκεται στην Ελλάδα, ο Αργεντινός εξτρέμ έχει σημειώσει συνολικά 17 γκολ στο πρωτάθλημα και η παρουσία του στα πλέι οφ θα είναι κομβική για την πορεία του Παναθηναϊκού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμπιστεύεται απόλυτα τον 31χρονο άσο και θεωρεί ότι μπορεί να εξελιχθεί σε xFactor για το τριφύλλι συνθέτοντας μία εξαιρετική μεσοεπιθετική τετράδα, μαζί με τους Ιωαννίδη, Μαντσίνι και Μπερνάρ.

Δεν πρέπει να λησμονούμε άλλωστε, ότι ο Γιοβάνοβιτς κατάφερε πέρυσι να έχει σε άριστη κατάσταση την ομάδα του στη διαδικασία των πλέι οφ. Οι πράσινοι την περσινή σεζόν είχαν απολογισμό 5-4-1 στα δέκα παιχνίδια των πλέι οφ, χάνοντας μόνο στο τελευταίο, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε μία αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 5-1-0 στα τελευταία έξι παιχνίδια του. Μοναδική απώλεια, το 0-0 στο “Καραϊσκάκης” με τον Ολυμπιακό. Είναι λοιπόν φανερό, πως οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έχουν αρχίσει να ανεβάζουν στροφές και σωματικά είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ’ ότι στα πρώτα ματς μετά τη διακοπή του Μουντιάλ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Παλάσιος, ο οποίος υποτιμάται από αρκετούς, όμως μπορεί να εξελιχθεί στο κρυφό πράσινο όπλο στη μάχη για τον τίτλο. Ακόμη και οι μπουκ φαίνεται πως δεν έχουν μετρήσει σωστά τις δυνατότητές του και τι μπορεί να δώσει ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, προσφέροντας ακόμη και στο 7.00 το ενδεχόμενο να σκοράρει μέσα στην Αγιά Σοφιά!

EASY MEDIANETWORK
Close