Φιλοσοφία Λουτσέσκου (2,05)

«Υπέρβαση» Λουτσέσκου…

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν με μπόλικη γκρίνια, μουρμούρα και δυσπιστία. Ο κόσμος έβλεπε ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός αργεί και ότι κομβικοί παίκτες, όπως ο Ινγκασον και ο Αουγκούστο πωλούνται. Υπήρχε λοιπόν έντονη ανησυχία στις τάξεις των οπαδών για το αν η ομάδα θα μπορούσε να διαχειριστεί τα κρίσιμα παιχνίδια των προκριματικών, έχοντας βασικές ελλείψεις στο ρόστερ της.

Επίσης, μία σημαντική μερίδα φίλων του ΠΑΟΚ άρχισε να χάνει την εμπιστοσύνη της προς τον Λουτσέσκου, μετά τα όσα συνέβησαν την περσινή σεζόν, όπου ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός μέχρι τέλους στο πρωτάθλημα και παράλληλα έχασε στον τελικό του κυπέλλου από την ΑΕΚ.

Πολλοί ξέχασαν ότι ο Ρουμάνος ήταν ο αρχιτέκτονας του ιστορικού νταμπλ και άρχισαν να ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός ότι έκανε πέρυσι “επανάσταση” για τα δεδομένα της Ελλάδας, εμπιστευόμενος νεαρούς παίκτες όπως ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης, που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Και οι πιο δύσπιστοι πάντως, τώρα μάλλον θα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, με όσα έχει καταφέρει ο Λουτσέσκου αυτό το καλοκαίρι. Ο Ρουμάνος κατόρθωσε να κρατήσει την ομάδα ενωμένη και συμπαγής, παρά το εμφανές έλλειμμα λύσεων.

Πρακτικά, χωρίς βασικό φορ, αφού ο Σαμάτα ήρθε ανέτοιμος, με τον Εκόνγκ έξω από τα νερά του, με δεξιό μπακ τον Κεντζιόρα, που έχει περισσότερο σώμα στόπερ και με περιορισμένες λύσεις στους χαφ, ο ΠΑΟΚ έκανε δύο μεγάλες προκρίσεις και πάει ολοταχώς για τρίτη.

Την Πέμπτη, ο Λουτσέσκου έπαιξε με χαφ τον Σβαμπ και τον Τσιγγάρα, που έρχονταν από τραυματισμό και είχε στον πάγκο ως εναλλακτική τον Γιαξή, αφού οι Σκωτσέζοι δεν επέτρεψαν στον Οζντόεφ να μπει στη χώρα.

Επίσης, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ως αλλαγή τον Νάρεϊ, παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός εξτρέμ οδεύει προς τη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον Τόμας Μουργκ και κατάφερε να τον ξανακάνει χρήσιμο για την ομάδα, τη στιγμή που οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν ουσιαστικά ξεχάσει ότι υπάρχει στο ρόστερ.

Δίχως υπερβολή, ο Λουτσέσκου έκανε απανωτές υπερβάσεις αυτό το καλοκαίρι, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ από νίκη σε νίκη, ενώ είχε να διαχειριστεί τραυματισμούς, πωλήσεις παικτών και την κωλυσιεργία της διοίκησης στο κομμάτι των μεταγραφών.

Αυτό αποδεικνύει ότι ο Λουτσέσκου έχει χτίσει αποδυτήρια που μυρίζουν υγεία και ένα συγκρότημα που βάζει πάνω απ’ όλα την ομάδα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ παίζουν ο ένας για τον άλλον και όλοι για τον προπονητή τους, ο οποίος έχει καταφέρει να κρατήσει σε εγρήγορση το σύνολο του ρόστερ, ακόμη δηλαδή και παίκτες που βρίσκονται χαμηλά στο ροτέισον.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει απόψε με εναλλακτική σύνθεση κόντρα στην Κηφισιά, ωστόσο δύσκολα θα αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι θα κάνει το 2×2 στο πρωτάθλημα, την ώρα που η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έκανε με το καλημέρα γκέλα.

Όσο για τη ρεβάνς της Πέμπτης, με τη Χαρτς, το 1,06 που δίνουν οι μπουκ για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, τα λέει όλα για το ποιες είναι πλέον οι πιθανότητες του Δικεφάλου να βρεθεί στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Συμπερασματικά, ο Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ πέρασαν με άριστα το ιδιαιτέρως δύσκολο και απαιτητικό καλοκαιρινό δίμηνο και έβαλαν τις βάσεις για κάτι πολύ καλύτερο στο μέλλον, δεδομένου ότι καταφθάνουν επιτέλους και οι ενισχύσεις. Ήδη ο Μεϊτέ πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Δικεφάλος φαίνεται πως έχει έτοιμο και αντικαταστάτη για τον Νάρεϊ.

Τα καλύτερα λοιπόν είναι μπροστά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος παραμένει μεν τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση της Super League στο 12,00, ωστόσο φαίνεται πως αρχίζει σταδιακά να κλείνει την ψαλίδα από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

EASY MEDIANETWORK
Close