Ντέρμπι αιωνίων: Ο παίκτης- κλειδί του Τερίμ που μπορεί να κρίνει την αναμέτρηση

Το «τρικ» του Τεριμ για να καλύψει το κενό του Μπακασέτα

Ψάχνει λύσεις ο Τούρκος τεχνικός…

Αν υπάρχει ένας παίκτης του Παναθηναϊκού, από τον οποίο ο Φατίχ Τερίμ ξεκινάει την ενδεκάδα του, αυτός είναι ο Τάσος Μπακασέτας. Αποτελεί προσωπική του επιλογή, τον θεωρεί ηγέτη εντός κι εκτός γηπέδου και άκρως απαραίτητο μέσα στο γήπεδο, αφού του εξυπηρετεί πολλούς τακτικούς ρόλους.

Η αποβολή του στην Τούμπα και η τιμωρία δύο αγωνιστικών του δημιουργεί ένα πονοκέφαλο, τόσο για την αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Λαμία, όσο κυρίως για τον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου της Τετάρτης απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Λείπει και ο Τζούρισιτς!

Το πρόβλημα για τον Τούρκο τεχνικό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο παίκτης που έχει ανάλογα χαρακτηριστικά στο ρόστερ του τριφυλλιού (Τζούρισιτς) είναι εκτός μάχης με μυϊκό πρόβλημα, κάτι που σημαίνει ότι ο Τερίμ για μία ακόμα φορά πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα.

Στο μυαλό του υπάρχουν δύο τακτικά σενάρια, τα οποία θα εφαρμοστούν αμφότερα απέναντι στην Λαμία, ως ένα είδος δοκιμής ενόψει της Τετάρτης.

Το πρώτο θέλει την αναβάθμιση του Τόνι Βιλένα. Ο Ολλανδός μέσος, είναι αλήθεια, πως έχει χάσει την θέση του βασικού, αλλά όποτε έχει χρησιμοποιηθεί έχει δείξει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο Βιλένα μπορεί να παίξει τόσο ανασταλτικούς, όσο και πιο δημιουργικούς ρόλους και με το καλό αριστερό που διαθέτει και την αίσθηση της τεχνικής, είναι από τους παίκτες που μπορεί να καλύψει το κενό του Τάσου Μπακασέτα, έστω και με διαφορετικό τρόπο στο γήπεδο.

Η πιο λογική λύση

Η δεύτερη λύση θέλει τον Μπερνάρ να επιστρέφει στον άξονα σε πιο δημιουργικό ρόλο. Είναι αλήθεια πως τον τελευταίο καιρό, ο Βραζιλιάνος έχει βρει τα πατήματα του και έχει κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις του παίζοντας αριστερά, στην επιθετική τριάδα.

Ωστόσο, τα προβλήματα απουσιών του τριφυλλιού ενδέχεται να το επαναφέρουν πάλι στο «δέκα» που ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί την φυσική του θέση, άλλωστε στα περισσότερα παιχνίδια του στην Ελλάδα έχει παίξει στον ρόλο του επιτελικού χαφ.

Είναι τόσο βαθύ το φετινό ρόστερ του τριφυλλιού, που έχει λύσεις για όλων των ειδών τις απουσίες. Ακόμα και για αυτή του Τάσου Μπακασέτα, που στα μάτια του Φατίχ Τερίμ είναι ο φυσικός ηγέτης και πιθανώς ο πιο σημαντικός παίκτης του ρόστερ, το οποίο έχει στα χέρια του…

EASY MEDIANETWORK
Close