Για το ντέρμπι με τον Άρη: Τον ρίχνει στα βαθιά ο Λουτσέσκου και… πέφτει η Τούμπα!

Την ώρα που όλοι ασχολούνται με το ντέρμπι: Άλλος είναι ο μεγάλος «νικητής» της αγωνιστικής…

Από χθες το βράδυ το ενδιαφέρον στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα εντός συνόρων μονοπωλείται απ’ όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη». Το μεγάλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής θα κριθεί τελικά στις δικαστικές αίθουσες και όλοι ψάχνουν τον ΚΑΠ για να δουν τι ποινές επισύρει για την ΠΑΕ που έχει την ευθύνη της διακοπής.

Τη στιγμή όμως που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται να… φάνε τα μουστάκια τους μπροστά στον αθλητικό δικαστή ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε στο χαλαρό 2-0 τον Ατρόμητο και θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για ένα δεκαήμερο φωτιά με τρία εκτός έδρας ματς κόντρα σε Αμπερντίν, ΑΕΚ και Ολυμπιακός!

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη επί του Ατρόμητου μείωσε την απόστασή του από την κορυφή της βαθμολογίας στο -2. Συμπλήρωσε αήττητο σερί επτά αγώνων (5-2-0). Έφτασε τα οκτώ ματς φέτος χωρίς να δεχθεί γκολ. Το σημαντικότερο όμως για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ότι αρχίζει πλέον να παίρνει ολοένα και περισσότερα πράγματα από τις καλοκαιρινές μεταγραφές.

Την Κυριακή για παράδειγμα έβαλε δύο γκολ ο Οζντόεφ, που αμφισβητήθηκε αρκετά στο ξεκίνημα της σεζόν. Επίσης, έδωσε ασίστ ο Ντεσπόντοφ και έδειξε ότι είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει. Ο Βούλγαρος ξεκίνησε βασικός με τον Ατρόμητο για να πάρει ανάσες ο Ζίβκοβιτς, που μέχρι στιγμής είναι ο MVP της σεζόν για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Λουτσέσκου ξεκούρασε επίσης τους Τροοστ-Εκόνγκ, Κωνσταντέλια, Σβαμπ και Βιεϊρίνια, δείχνοντας εμπράκτως ότι εμπιστεύεται όλο το εύρος του ρόστερ του. Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι δεδομένο πως θα ανακατέψει ξανά την τράπουλα την Πέμπτη στη Σκωτία για το παιχνίδι με την Αμπερντίν, όπου ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί στο 2.10

Για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη νίκη επί της Αϊντραχτ, βγάζοντας διπλό και στο Αμπερντίν, προκειμένου να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την απευθείας πρόκρισή του στους 16 του Κόνφερενς Λιγκ. Παράλληλα, ο Λουτσέσκου θέλει η ομάδα του να πάει στα δύο εκτός έδρας κρας τεστ με ΑΕΚ και Ολυμπιακό με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοπεποίθηση.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι στο Φάληρο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παίξει κεκλεισμένων των θυρών, αφού ο Ολυμπιακός απειλείται με τιμωρία της έδρας του από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές. Σε κάθε περίπτωση, τα δύο κολλητά ντέρμπι στο λεκανοπέδιο είναι η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να αποδείξει ότι έχει κλείσει την ψαλίδα από το ΠΟΚ και μπορεί να λογίζεται κι αυτός ως ισότιμος διεκδικητής του τίτλου.

EASY MEDIANETWORK
Close