ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός; Ποιον βλέπουν οι στοιχηματικές πιο κοντά στο όνειρο του τελικού του Conference League

Τι βλέπουν οι μπουκ σήμερα: Τόσο δίνει η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό

Θρυλικές στιγμές ζουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού…

Καμιά φορά η λαϊκή στιχουργική σοφία μπορεί να αποδειχθεί προφητική. Ένα από τα πιο ιστορικά συνθήματα των οπαδών του Ολυμπιακού πάει κάπως έτσι: «Χωρίς μυαλό, αφού το έχασα κι αυτό με την αρρώστια που’χω στον Ολυμπιακό. Γι’αυτό θα ζω με ένα όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό».

Και να, που αυτό το όνειρο, δεν είναι πλέον τρελό! Απέχει μόλις 90 ή 120 λεπτά ή λιγάκι παραπάνω αν δούμε και πέναλτι. Από το βράδυ της Πέμπτης, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό του Conference League και πλέον δικαιούται να πιστεύει ότι το ευρωπαϊκό είναι δικό του.

Το τελευταίο εμπόδιο

Όχι, το τελευταίο εμπόδιο δεν είναι χαμηλό. Η Φιορεντίνα έπαιξε και πέρσι τελικό του Conference League και σίγουρα θα έχει διδαχθεί από την περσινή απώλεια του τροπαίου από την Γουέστ Χαμ. Διαθέτει μερικές εξαιρετικές μονάδες όπως οι Αργεντινοί Νίκο Γκονζάλες, Λούκας Μπελτράν, ο Αντρέα Μπελότι, ο Βραζιλιάνος Αρτούρ και ο Σέρβος Μιλένκοβιτς και μία φανέλα που είναι άκρως υπολογίσιμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει την ορμή. Την φόρα. Την φόρμα. Την ψυχολογία. Θα έχει και την έδρα, αφού όσο κι αν τα εισιτήρια για τον τελικό της Opap Arena μοιραστούν σε ίσα μερίδια από την UEFA, είναι δεδομένο ότι το ερυθρόλευκο στοιχείο θα υπερισχύει στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Μιλάει η έδρα

Κι αν θέλετε μία ιστορική αναδρομή, στις 12 από τις 19 φορές που ένας μονός ευρωπαϊκός τελικός φιλοξενήθηκε στην χώρα ενός εκ των δύο φιναλίστ, τότε η κούπα πήγε στα χέρια του. Ένα πολύ σημαντικό 63,1% που δεν είναι δυνατόν να υποτιμηθεί, κυρίως από τους μπουκ, που υπολογίζουν κάθε λεπτομέρεια.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει ποτέ ξανά αντίπαλος με την Φιορεντίνα στην ευρωπαϊκή του ιστορία, ενώ οι βιόλα δεν έχουν και πολύ καλές αναμνήσεις από τα παιχνίδια τους με ελληνικές ομάδες. Μετρούν μόλις μία νίκη σε 5 αναμετρήσεις, έχουν ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ στο «Αρτέμιο Φράνκι», ενώ υπάρχουν και τρεις ισοπαλίες.

Ισορροπία τρόμου

Όλα δείχνουν έναν εξαιρετικά ισορροπημένο τελικό. Ό,τι πλεονέκτημα μπορεί να έχουν οι Ιταλοί λόγω εμπειρίας, φανέλας, ιστορίας, ρόστερ, μπάτζετ εξισορροπείται από την έδρα και την δίψα που βγάζει ο Ολυμπιακός, που πέταξε εκτός συνέχειας το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης που ήταν η Άστον Βίλα.

Κι αυτό φαίνεται από τις αποδόσεις. Σε κάποιες εταιρίες οριακό φαβορί δίνεται ο Ολυμπιακός. Σε κάποιες άλλες οι Ιταλοί. Κι αυτό δείχνει το πόσο μοιρασμένα μοιάζουν τα πάντα σε θεωρητικό επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή η κατάκτηση του Conference League από τους ερυθρόλευκους πληρώνει από 1,83 έως 1,95 κι αυτό από μόνο του ακούγεται εξωπραγματικό για μία ομάδα που πέρασε τόσα πολλά κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν…

EASY MEDIANETWORK
Close