Μετά το μεγάλο ντέρμπι: Τι απόδοση δίνουν οι στοιχηματικές σε ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για την κατάκτηση της Basket League

Θυμίζει έντονα τον περσινό Βεζένκοφ: Τρελή απόδοση για τον υπερηχητικό Μήτογλου

Ο Παναθηναϊκός, μετά τη Ζάλγκιρις, “καθάρισε” την Παρασκευή και τη Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ. Ολοκλήρωσε έτσι ιδανικά τις υποχρεώσεις του στη διαβολοβδομάδα, έφτασε τις τρεις διαδοχικές νίκες στη EuroLeague και ανέβηκε σε θετικό ρεκόρ (5-4) για πρώτη φορά φέτος, έπειτα από εννιά αγωνιστικές.

Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Ντίνος Μήτογλου είχε στατιστικά για όσκαρ. Έπαιξε 35 λεπτά και σημείωσε 24 πόντους με 6/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 3/3 βολές. Στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός είχε +16 στο +/-. Πέρα όμως από τους πόντους, ο διεθνής πάουερ φόργουορντ κατέβασε και 10 ριμπάουντ!

Ο Μήτογλου τελείωσε τον αγώνα, όντας ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης και ο δεύτερος ριμπάουντερ πίσω από τον Τορνίκε Σενγκέλια που μάζεψε 11 “σκουπίδια”.

Είναι ασφαλώς εντυπωσιακό ότι στα τρία πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά ματς, ο 27χρονος άσος έχει κάνει δύο double-doubles. Υπενθυμίζεται ότι τέλειωσε με ακριβώς τα ίδια νούμερα, δηλαδή 24 πόντους και 10 ριμπάουντ και το παιχνίδι στο Βερολίνο με την Άλμπα. Αν συμπεριλάβουμε και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Basket League, όπου έγραψε 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, τότε μιλάμε για τρία double-doubles στα τελευταία επτά επίσημα παιχνίδια!

Ασφαλώς, τα νούμερα του Μήτογλου είναι εκθαμβωτικά. Άπαντες γνώριζαν ότι είναι ένα τεσσάρι τοπ κλάσης, ωστόσο με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί φέτος έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο και θυμίζει έντονα τον περσινό MVP της EuroLeague, Σάσα Βεζένκοφ.

Είναι προφανές, πως ο Μήτογλου δούλεψε τρομερά το διάστημα που ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης και διατήρησε το κορμί του σε εκπληκτική κατάσταση. Επιστρέφοντας λοιπόν στον Παναθηναϊκό, βγάζει στο παρκέ τη δίψα που έχει για μπάσκετ, αλλά και την ευγνωμοσύνη του προς τον σύλλογο, καθώς μετά τη… στραβοτιμονιά στο Μιλάνο, το τριφύλλι του παρέχει ξανά όλα εφόδια για να ξεδιπλώσει τις τεράστιες δυνατότητές του.

Ο Μήτογλου πανηγυρίζει με πάθος κάθε καλάθι του και με κάθε ενέργειά του σε άμυνα και επίθεση ανάβει τη σπίθα στην πράσινη εξέδρα. Αυτή τη στιγμή είναι το πιο φορμαρισμένο τεσσάρι της Ευρώπης κι αν συνεχίσει έτσι είναι δεδομένο πως θα μπει στην κορυφαία πεντάδα της EuroLeague.

Αν η παρουσία του Μήτογλου συνδυαστεί και μία δυνατή πορεία του Παναθηναϊκού, ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί ακόμη και στους υποψήφιους MVP της σεζόν.

Αυτή τη στιγμή, πρώτο φαβορί θεωρείται ο Φακούντο Καμπάσο, διότι προφανώς η Ρεάλ είναι ασταμάτητη. Αν δούμε πάντως τα επί μέρους στατιστικά, ο Μήτογλου (20,8) έχει την 4η κορυφαία επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague, πάνω από τον πέμπτο Καμπάσο (19,6) και πίσω μόνο από τους Μονέκε, Σενγκέλια και Μίροτιτς.

Επίσης, είναι ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ της λίγκας με 17,8 πόντους κατά μέσο όρο (!), πίσω μόνο από τους Μίροτιτς (19,1) και Μονέκε (18), που παίζουν σε ομάδες, όπως η Αρμάνι και η Μπασκόνια, που δύσκολα θα διεκδικήσουν κάτι μεγάλο στη φετινή διοργάνωση. Ξεπερνάει δηλαδή “πολυβόλα” όπως ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό και ο Χάουαρντ της Μπασκόνια.

Πολύ ψηλά, στην 6η θέση είναι και στα ριμπάουντ με 6,7 κατά μέσο όρο. Εδώ τον περνούν οριακά οι Λεσόρ (6,8) και Μονέκε (6,9), που βρίσκονται στην 5η και την 4η θέση αντίστοιχα.

Εν ολίγοις, ο Μήτογλου είναι δεδομένα μέσα στο Τοπ 5 του πρωταθλήματος σε αυτές τις πρώτες εννιά στροφές, έχοντας μάλιστα παίξει μόλις 6 ματς, λόγω τραυματισμού. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι οι μπουκ από το 40,00 που έδιναν για να αναδειχθεί MVP στο τέλος της σεζόν, έκοψαν τώρα την απόδοση στο μισό και τον προσφέρουν στο 20,00! Ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα πάντως η τιμή είναι αν μη τι άλλο… προκλητική με βάση αυτά που κάνει μέχρι στιγμής ο άσος του Παναθηναϊκού.

EASY MEDIANETWORK
Close