Τάσος Μπακασέτας: Σε ποια θέση στο σύστημα του Τερίμ θα παίξει εάν αποκτηθεί απ' τον ΠΑΟ

Τάσος Μπακασέτας: Σε ποια θέση στο σύστημα του Τερίμ θα παίξει εάν αποκτηθεί απ' τον ΠΑΟ

Ο Τάσος Μπακασέτας μπορεί να αποτελέσει τον… τζόκερ του νέου Παναθηναϊκού, που οραματίζεται ο Φατίχ Τερίμ.

Τέτοιες περιπτώσεις δεν εμφανίζονται κάθε μέρα. Μιλάμε για τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας, στην πιο γόνιμη και ώριμη ποδοσφαιρική του ηλικία (30).

Έναν παίκτη που κουβαλά πέντε συνεχόμενες πρωταγωνιστικές σεζόν στο εξωτερικό με την Αλάνιασπορ και την Τράμπζονσπορ και για τον οποίο ο Φατίχ Τερίμ βάζει… το χέρι του στην φωτιά. Άλλωστε, ο Τάσος Μπακασέτας, πάντα έπαιζε καλά απέναντι στην Γαλατασαράι του νυν τεχνικού του τριφυλλιού.

Είναι πολύ λογικό ο Παναθηναϊκός να είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει άμεσα έναν παίκτη που το καλοκαίρι θα φύγει ούτως ή άλλως από την Τραπεζούντα, αφού δεν υπάρχει διάθεση να ανανεώσει το συμβόλαιο του εκεί.

Μία προσπάθεια που μόνο εύκολη δεν την λες, αφού είναι δεδομένο ότι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ουκ ολίγων ευρωπαϊκών ομάδων.

Χωράει σε αυτόν τον Παναθηναϊκό; 

Και το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Για που προορίζει ο Τούρκος τεχνικός τον Μπακασέτα, από την στιγμή που στο ρόστερ του τριφυλλιού υπάρχουν δεκάρια (Μπερνάρ, Τζούρισιτς), αλλά και αρκετοί εξτρέμ (Μαντσίνι, Βέρμπιτς, Αϊτόρ) που μπορούν να παίξουν αριστερά;

Η απάντηση δίνεται από τους ρόλους που έχει υπηρετήσει τα τελευταία χρόνια ο Μπακασέτας στην Εθνική Ελλάδας. Είναι τέτοια η ποιότητα και η προσαρμοστικότητα του διεθνή μεσοεπιθετικού, που στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν τζόκερ μέσα στο γήπεδο και επιτρέπει στην εκάστοτε ομάδα του να υπηρετεί πολλούς τακτικούς σχηματισμούς.

Έχει παίξει με επιτυχία τον ρόλο του κεντρικού εσωτερικού μέσου σε σύστημα 4-3-3, αλλά και αυτόν του δεκαριού σε τακτικό σχηματισμό 4-2-3-1.

Κι εκεί ακριβώς κρύβεται η μεγάλη επιθυμία του Τερίμ να τον δει να φοράει τα πράσινα. Διότι ένας παίκτης, όπως ο Μπακασέτας θα του δίνει την δυνατότητα να «παίξει» τακτικά ακόμα και μέσα στο ίδιο παιχνίδι, να αλλάζει τα πλάνα του με εσωτερικές αλλαγές δίχως να χρειαστεί να αλλάζει πρόσωπα.

Είναι ένας παίκτης που του εγγυάται καλά χτυπήματα από στατικές φάσεις, ένας παίκτης που του δίνει το μακρινό σουτ, κάτι που μπορεί να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες, ένας παίκτης γύρω από τον οποίο μπορεί να χτίσει την τακτική του, μία ηγετική φυσιογνωμία τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου.

Με άλλα λόγια; Μία περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αξίζει να κυνηγήσει, όσο πάει…

EASY MEDIANETWORK
Close