Πληρώνει... χρυσάφι να σκοράρει το νέο μεγάλο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ

Πληρώνει... χρυσάφι να σκοράρει το νέο μεγάλο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ

Η φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ είναι αν μη τι άλλο πολύ ιδιαίτερη, καθώς το κλαμπ πήρε τη στρατηγική απόφαση να χτίσει την ομάδα του μέλλοντος, και όχι να επιδιώξει εφήμερες επιτυχίες.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έδειξε από το καλοκαίρι τις διαθέσεις του, αποκτώντας κατά κύριο λόγο ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας, όπως για παράδειγμα ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, ο Τιάγκο Ντάντας, ο Νικολάς Κουαλιάτα και ο Φελίπε Σοάρες.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο, έφερε πραγματική κοσμογονία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποφασίζοντας παράλληλα, να εμπιστευτεί και να επενδύσει πάνω στα δικά του παιδιά. Είτε το έκανε από ανάγκη, είτε με συγκεκριμένο σχεδιασμό και πλάνο, η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει ήδη φέτος αναδείξει δύο ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του, τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Και όλα δείχνουν ότι στην παρέα των δύο πιτσιρικάδων θα προστεθεί πολύ σύντομα και τρίτος. Ο 17χρονος Στέφανος Τζίμας, θεωρείται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας για τη θέση του φορ.

Παρότι μιλάμε για έναν μαθητή της Β’ Λυκείου, τα σωματικά του προσόντα είναι εντυπωσιακά (ύψος 1.84 μ.). Όσοι είδαν το ντεμπούτο του Τζίμα στη Stoiximan Superleague την περασμένη εβδομάδα, όταν μπήκε αλλαγή στο 85′, στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στους Ζωσιμάδες, έτριβαν τα μάτια τους.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ετοίμαζε τον Τζίμα για βασικό στο παιχνίδι με τη Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδος Novibet, ωστόσο η αναμέτρηση αναβλήθηκε λόγω της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Στο αποψινό ματς με τον Ιωνικό, στην Τούμπα, το πιθανότερο είναι πως θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο Μπράντον Τόμας, καθώς ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.

Παρόλα αυτά, με τον Νέλσον Ολιβέιρα εκτός λόγω τραυματισμού, η μοναδική εναλλακτική λύση για την επίθεση του ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή ο Τζίμας. Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε στις προπονήσεις δοκιμές με τον 17χρονο άσο στο “9” και ουσιαστικά φανέρωσε την πρόθεσή του να τον χρησιμοποιήσει και απόψε, έστω κάποια λεπτά ως αλλαγή.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι ο Τζίμας θα παίξει για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα στο γήπεδο της Τούμπας, σε μία ασφαλώς πολύ ιδιαίτερη στιγμή τόσο για τον ίδιο, όσο και για το κλαμπ, το οποίο ποντάρει στο ταλέντο των ακαδημιών και βάζει γερά θεμέλια για να έχει, όχι απλά πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά κυριαρχικό τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν αντιληφθεί ότι ο Τζίμας είναι το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ και ορισμένες προσφέρουν το ενδεχόμενο να σκοράρει σήμερα κόντρα στον Ιωνικό, ακόμη και σε τιμές κάτω του 2.00! Πραγματικά εντυπωσιακό, για ένα παιδί που έχει μόλις 5 λεπτά συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία.

Σημειώνεται, ότι ο Τζίμας έχει παίξει φέτος σε οκτώ παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ στη Superleague 2 και έχει σκοράρει τέσσερις φορές. Ισάριθμα γκολ πέτυχε και σε εννιά παιχνίδια με την Κ19 του Δικεφάλου.

Το σενάριο απόψε να γράψει ιστορία, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ανδρική ομάδα δεν είναι τόσο απίθανο, αφού ο Λουτσέσκου εκτός απροόπτου θα τον ρίξει κάποια στιγμή στο γήπεδο. Το ενδεχόμενο λοιπόν, ο Τζίμας να πετύχει το τελευταίο γκολ του αγώνα με τον Ιωνικό, στη λογική ότι μάλλον θα παίξει ως αλλαγή, προσφέρεται στο διόλου ευκαταφρόνητο 7,10 στη Stoiximan!

EASY MEDIANETWORK
Close