ΠΑΟ- ΟΣΦΠ: Κίνηση- ματ από Γιοβάνοβιτς…

ΠΑΟ- ΟΣΦΠ: Κίνηση- ματ από Γιοβάνοβιτς…

Ντερμπάρα αδέρφια στη Λεωφόρο την Κυριακή το βράδυ, σε ένα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που χρόνια είχαμε να ζήσουμε κάτι ανάλογο. Και τι εννοώ; Ένα “αιώνιο” ντέρμπι που να κρίνει τον τίτλο.

Τελευταία φορά που το είδαμε, ήταν πριν από οχτώ χρόνια, σε ματς βέβαια που είχε σημαδευτεί από επεισόδια κι έτσι πήγε… στράφι η νίκη του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, αφού ακολούθως τιμωρήθηκε με -3.

Εξαιρετικά κομβικό όσο κι αμφίρροπο το αυριανό ματς, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει με φουλ ψυχολογία μετά τη μεγάλη νίκη-ανατροπή επί του ΠΑΟΚ, αλλά και τους Πράσινους σε ανάλογο μομέντουμ. Βρήκαν άμεσα αντίδραση έπειτα την γκέλα-ολκής με τον Βόλο, βγάζοντας τεράστιο διπλό επί του Άρη.

Κάπως έτσι διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και πηγαίνουν σαφώς με πολύ διαφορετική ψυχολογία στην “αιώνια” μάχη. Είναι ένα θέμα βέβαια ότι ο Ολυμπιακός και στα δύο φετινά τους ματς ήταν καλύτερος. Γεγονός όμως κι ότι δεν κέρδισε κανένα παιχνίδι. Με τύχη; Ναι, ΚΑΙ με τύχη, αλλά δεν ήταν σαφώς μόνο αυτό που κράτησε όρθια την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει αναμφίβολα όπλα για να βάλει στα “σχοινιά” τους πρωταθλητές. Σε σχέση για παράδειγμα με το ματς στο “Βικελίδης” δεδομένα θα δούμε κάποιες αλλαγές. Όχι, ο Μπερνάρ είναι πολύ πιθανό να καθίσει ξανά στον πάγκο, αλλά ο Μαντσίνι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα.

Κι ο Αργεντινός είναι πράγματι ικανός να κάνει… άνω-κάτω την “ερυθρόλευκη” άμυνα. Τον είδαμε και με την είσοδό του κόντρα στον Άρη, όταν πήρε… παραμάζωμα όλη την αριστερή πλευρά των γηπεδούχων, αλλά δεν κατάφερε τελικά να σκοράρει. Θα ήταν δίχως άλλο από τα γκολ της χρονιάς.

Ο Μαντσίνι διαθέτει τόσο την προσωπική ενέργεια, όσο όμως και την ταχύτητα για να βάλει σε… μπελάδες την άμυνα του Ολυμπιακού. Το είδαμε πολλές φορές φέτος. Εκεί που υστερεί είναι στα τελειώματα, κάτι βέβαια που το γνωρίζαμε από την παρουσία του στον Άρη.

Με δεδομένο πάντως πως ο Παλάσιος πάλι δεν δείχνει στα… καλύτερά του, φαντάζει βέβαιο πως ο Γιοβάνοβιτς θα “κεντράρει” στην πλευρά του Μαντσίνι και θα προσπαθήσει να χτυπήσει από τα άκρα την άμυνα του Ολυμπιακού. Αυτονόητο βέβαια πως δεν θα αρκεί μόνο αυτό. Χρειάζεται υπερπροσπάθεια απ’ όλους και φυσικά μία καλή εμφάνιση σε όλο το 90λεπτο κι όχι μόνο για ένα ημίχρονο, όπως συνέβη με τον Άρη. Αν δεν γίνει αυτό, τότε θα έχουν σοβαρό πρόβλημα οι Πράσινοι…

EASY MEDIANETWORK
Close