Ολλανδία- Ελλάδα: Ο παίκτης-κλειδί του Πογέτ στο αποψινό ματς

Ολλανδία- Ελλάδα: Ο παίκτης-κλειδί του Πογέτ στο αποψινό ματς

Η Ελλάδα ψάχνει απόψε στο Αϊντχόφεν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα αυξήσει αισθητά τις πιθανότητές της να μπει σφήνα ανάμεσα σε Γαλλία και Ολλανδία, προκειμένου να προκριθεί απευθείας στην τελική φάση του Euro 2024.

Η Ολλανδία μπορεί να μην βρίσκεται στην καλύτερή της φάση μετά το Μουντιάλ και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ρόναλντ Κούμαν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το έργο των διεθνών μας θα είναι απλό απόψε στο Φίλιπς Στάντιον.

Παρά τις σημαντικές απουσίες των Ντεπάι (Ατλέτικο) και Μπεργκβάιν (Αγιαξ), οι οράνιε παραμένουν μία εξόχως ποιοτική ομάδα με παίκτες που πρωταγωνιστούν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα οι Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντούμφρις (Ιντερ), Ντε Λιχτ (Μπάγερν), Ακέ (Μάντσεστερ Σίτι), Φρένκι Ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), Σίμονς (Λειψία), Ρέιντερς (Μίλαν), Χάκπο (Λίβερπουλ), Μάλεν (Ντόρτμουντ) και Φλέκεν (Μπρέντφορντ).

Σε ό,τι αφορά στην Εθνική μας, οι επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ σήκωσαν αρκετή… σκόνη με τον ΠΑΟΚ μάλιστα να εκφράζει την ενόχλησή του με ανακοίνωση για τη μη κλήση του Κωνσταντέλια. Το κλίμα πάντως στο εσωτερικό της ομάδας δεν έχει διαταραχθεί και υπάρχει πίστη ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία, όπως το κάναμε και στη Γαλλία, όπου με λίγο τύχη παραπάνω θα μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία.

Συνταρακτικές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα δεν αναμένονται από τον Ουρουγουανό ομοσπονδιακό. Η Ελλάδα έδειξε στο Παρίσι ότι είναι ένα συμπαγές σύνολο, που ξέρει να αμύνεται καλά πίσω από την μπάλα και δεν εκτίθεται εύκολα. Με το ίδιο πλάνο θα πάμε και στο Αϊντχόφεν, αν και ο Πογέτ είναι αναγκασμένος να αλλάξει δύο πρόσωπα στην αμυντική τετράδα, καθώς είναι τιμωρημένος ο Μαυροπάνος και τραυματίας ο Μπάλντοκ. Αντ’ αυτών θα παίξουν ο φορμαρισμένος Ρέτσος και ο Ρότα.

Από εκεί και πέρα, στον άσο θα είναι ο Βλαχοδήμος, παρτενέρ στους στόπερ του Ρέτσου ο Χατζηδιάκος και αριστερός μπακ ο Τσιμίκας. Δίδυμο στους χαφ θα παίξουν ξανά οι Κουρμπέλης και Σιώπης. Δεξιός εξτρέμ θα είναι ο ανεβασμένος Μασούρας, αριστερός ο Μάνταλος, που πήγε εξαιρετικά κόντρα στη Γαλλία και πίσω από τον επιθετικό ο κάπτεν Μπακασέτας.

Σε ό,τι αφορά στο «9» έχει ένα μικρό προβάδισμα ο Γιακουμάκης, αλλά φανέλα βασικού διεκδικεί με καλές πιθανότητες και ο Παυλίδης, που αγωνίζεται στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Άλκμααρ και γνωρίζει άριστα τη νοοτροπία των Ολλανδών.

Ο Παυλίδης έχει παίξει ουκ ολίγες φορές στο Φίλιπς Στάντιον ως αντίπαλος της Αϊντχόφεν και φυσικά μαζί με τον Χατζηδιάκο, που ήταν συμπαίκτες στην ΑΖ, θα αναλάβουν να… εγκλιματίσουν και τους υπόλοιπους στο ολλανδικό περιβάλλον.

Ο φορ της Άλκμααρ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν φέτος με 5 γκολ σε τρία ματς πρωταθλήματος. Μάλιστα, πέτυχε και τα δύο στη νίκη της ΑΖ με 2-0 επί της Φίτεσε στο Αρνεμ, την περασμένη Κυριακή.

Το ενδεχόμενο να σκοράρει απόψε προσφέρεται στο 5,00, ωστόσο ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σενάριο να πετύχει το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης στο 13,50, δεδομένου ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αγωνιστεί ως αλλαγή. Στη Γαλλία για παράδειγμα, ο Πογέτ τον έβαλε στο 66’ στη θέση του Γιακουμάκη.

Κάτι παρόμοιο περιμένουμε και απόψε, να πέσει δηλαδή στη μάχη ο Παυλίδης φρέσκος, στη διάρκεια του δευτέρου μέρους για να κάνει τη διαφορά, όταν πλέον οι αμυντικοί των Ολλανδών θα έχουν καταναλώσει αρκετές δυνάμεις στις μονομαχίες τους με τον Γιακουμάκη.

Ούτως η άλλως, μιλάμε για τον κορυφαίο εν ενεργεία σκόρερ της Εθνικής μας μετά τον Μπακασέτα (12 γκολ). Ο 24χρονος φορ έχει 6 γκολ με το εθνόσημο σε 31 συμμετοχές και απόψε αναμένεται να παίξει πολύ μεγάλο κίνητρο και χωρίς κανένα φόβο, αφού γνωρίζει από πρώτο χέρι τους Ολλανδούς.

EASY MEDIANETWORK
Close