ΟΦΗ- Ολυμπιακός: Πόσο πληρώνει το απόλυτο μπαμ της αγωνιστικής

ΟΦΗ- Ολυμπιακός: Πόσο πληρώνει το απόλυτο μπαμ της αγωνιστικής

Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της σεζόν στην περιφέρεια θα δώσει τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός, καθώς θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Οι ερυθρόλευκοι έρχονται από την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Γουέστ Χαμ για το Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ κέρδισε την Πέμπτη στο Φάληρο με 2-1 τους Άγγλους και έσπασε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 16 ευρωπαϊκών αγώνων που έτρεχαν τα “σφυριά”.

Χάρη σε αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός ξαναμπήκε στο κόλπο της πρόκρισης και ουσιαστικά καπάρωσε την τρίτη θέση που του εξασφαλίζει ότι θα συνεχίσει μίνιμουμ στο Κόνφερενς Λιγκ.

Τώρα, οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν το τσιπάκι και να επιστρέψουν στην καθημερινότητα της Σούπερ Λιγκ. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο διεκόπη μετά από ρίψη κροτίδας που τραυμάτισε τον Χουάνκαρ.

Ο Ολυμπιακός, σε πρώτο βαθμό, έχασε το ντέρμπι με 0-3 και μάλιστα του αφαιρέθηκε ένας βαθμός, επομένως υποχώρησε στη δεύτερη θέση. Οι Πειραιώτες λοιπόν, είναι υποχρεωμένοι τώρα να περάσουν από το Γεντί Κουλέ, για να ρεφάρουν τις απώλειες που είχαν κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ειδάλλως, μπορεί να δουν να τους προσπερνάει το βράδυ της Δευτέρας κι ένας εκ των ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ. Η αναμέτρηση πάντως στο Ηράκλειο δεν αναμένεται καθόλου απλή υπόθεση για τον Ολυμπιακό. Αφενός διότι κατανάλωσε πολλές δυνάμεις την Πέμπτη κόντρα στη Γουέστ Χαμ, αφετέρου γιατί ο ΟΦΗ είναι ξεκάθαρα η καλύτερη επαρχιακή ομάδα της κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται, ότι στον ευρωπαϊκό αγώνα της Πέμπτης ζήτησαν αλλαγή ο Φορτούνης και ο Ροντινέι. Για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του. Λίγο μεγαλύτερη αμφιβολία υπάρχει για τον Βραζιλιάνο μπακ. Σε κάθε περίπτωση, για να κερδίσει μία ελληνική ομάδα ένα σύνολο όπως η Γουέστ Χαμ είναι απαραίτητο να υπερβάλλει εαυτό και όπως ήταν φυσικό πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα με τους Λονδρέζους ήταν εξουθενωμένοι.

Παρόλα αυτά, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν σκοπεύει να φρεσκάρει ιδιαίτερα την 11αδα του εν όψει ΟΦΗ. Ο Ισπανός τεχνικός έχει διαπιστώσει πως όποτε ρίχνει στο γήπεδο τις… ρεζέρβες (Σολμπάκεν, Γιόβετιτς, Μπιελ) η απόδοση της ομάδας του πέφτει κατακόρυφα. Είναι λοιπόν υποχρεωμένος να κατέβει ξανά πάνω-κάτω με την ίδια 11αδα όπως κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Ουσιαστικά, το μοναδικό του δίλημμα είναι αν θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Μασούρας ή θα συνεχίσει με τρεις χαφ. Από εκεί και πέρα θα θεωρηθεί… ακραίο αν για παράδειγμα κάνει πάνω από δύο αλλαγές.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ στην έδρα του φέτος δεν αστειεύεται. Έχει κερδίσει ήδη τον Άρη (3-2), τον ΠΑΟΚ (1-0) και την πρωταθλήτρια ΑΕΚ (2-0). Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας παίζει πάντα με θράσος μέσα στο Γεντί Κουλέ και σε οκτώ αγωνιστικές φέτος έχει χάσει μόνο στην Τρίπολη. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΟΦΗ θα μπορούσε να είχε κερδίσει την Κηφισιά στη Λαμία, αλλά ο Λουίς Φελίπε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο από τα 11 μέτρα στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΦΗ είναι από τις πιο επικίνδυνες ομάδες φέτος του πρωταθλήματος, παίζει χωρίς κανένα κόμπλεξ και όλα δείχνουν ότι θα βρίσκεται μέσα στην πρώτη εξάδα. Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν αν μετά την ΑΕΚ κάνει τη ζημιά και στον Ολυμπιακό.

Το ενδεχόμενο οι Κρητικοί να κάνουν το απόλυτο μπαμ της αγωνιστικής, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό, προσφέρεται σε αποδόσεις από το 6,40 μέχρι και το 7,00!

EASY MEDIANETWORK
Close