Ντέρμπι αιωνίων: Ο παίκτης- κλειδί του Τερίμ που μπορεί να κρίνει την αναμέτρηση

Ντέρμπι αιωνίων: Ο παίκτης- κλειδί του Τερίμ που μπορεί να κρίνει την αναμέτρηση

Ο Φατίχ Τερίμ ποντάρει πολλά στο αριστερό πόδι του Τάσου Μπακασέτα…

Οι δύο ομάδες δεν έχουν και πολλά μυστικά. Τι να κρύψει δηλαδή ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό; Τι να κρύψει ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό;

Οι δύο αιώνιοι έπαιξαν εξάλλου ήδη δύο φορές αντίπαλοι μέσα στο 2024, σε δύο αναμετρήσεις κυπέλλου που πήγαν στη λεπτομέρεια και εντέλει έληξαν χωρίς νικητή.

Ρούκι σε ντέρμπι αιωνίων

Κι όμως, υπάρχουν ακόμα μερικά κρυφά χαρτιά που οι δύο προπονητές δεν έχουν ρίξει ακόμα στο τραπέζι. Πρώτο και καλύτερο αυτό του Τάσου Μπακασέτα.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας δεν αγωνίστηκε στις δύο αναμετρήσεις για το κύπελλο Ελλάδας, κάτι που σημαίνει θα είναι το πρώτο του μεγάλο ντέρμπι αιωνίων με τα πράσινα.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός στην καριέρα του, ποτέ δεν είχε καλή παράδοση απέναντι στον Ολυμπιακό. Από τις 14 φορές που έπαιξε ως αντίπαλος του, έφυγε από το γήπεδο ως ηττημένος στις μισές (7), αλλά ούτε και σε ατομικό επίπεδο είχε κάποια ιδιαίτερη επίδοση. Πιο πολλές κίτρινες κάρτες είχε σε αυτά τα παιχνίδια (4), παρότι γκολ (1) ή ασίστ (1)!

Αυτή τη φορά όμως η συνθήκη είναι διαφορετική. Τα ντέρμπι έχουν συνήθως πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετές ευκαιρίες μέσω στατικών φάσεων, όπου το αριστερό πόδι του «Μπάκα» είναι διαβήτης.

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι στην Super League, ενώ χάρη στην επιθετικότητα του είναι και η ομάδα που κερδίζει αρκετά φάουλ γύρω από την περιοχή του αντιπάλου.

Η παρουσία του Τάσου Μπακασέτα εγγυάται πλέον πολύ καλύτερες εκτελέσεις στις στατικές φάσεις, κάτι που ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί αν θέλει να ξεκλειδώσει την άμυνα του Ολυμπιακού.

Χ-factor

Κι αν θέλουμε έναν αληθινό x-factor που μπορεί να έρθει από το πουθενά, αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ.

Με δεδομένη την απουσία του Φώτη Ιωαννίδη, ο υψηλόσωμος Σουηδός σέντερ-φορ είναι δεδομένο ότι θα πάρει λεπτά συμμετοχής (ίσως και από την αρχή) και απέναντι σε μία άμυνα με μέτριες επιδόσεις στο ψηλό παιχνίδι, η ικανότητα του στις εναέριες μάχες, μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα κρυφό χαρτί στα χέρια του Φατίχ Τερίμ.

EASY MEDIANETWORK
Close