Όνειρο θερινής νυκτός: Αυτή είναι πλέον η απόδοση των στοιχηματικών για να προκριθεί η Ελλάδα

Νέα εποχή Εθνικής: Το μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Γκουστάβο Πογέτ

Το γυαλί στις σχέσεις του Γκουστάβο Πογέτ με την ΕΠΟ φαίνεται πως έχει ραγίσει οριστικά και αμετάκλητα. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι δηλώσεις του Ουρουγουανού ομοσπονδιακού, αναφορά με τον βοηθό του, Μαουρίσιο Ταρίκο, ο οποίος δεν βρίσκεται στην προετοιμασία της Εθνικής μας εν όψει του φιλικού ματς με τη Νέα Ζηλανδία και του επίσημου αγώνα με τη Γαλλία για τα προκριματικά του Euro.

Ο Πογέτ αποκάλυψε πως ο Ταρίκο απουσιάζει λόγω οφειλών προς το πρόσωπό του από την ΕΠΟ, που φτάνουν τους 8 μήνες! Από την άλλη, η ελληνική ομοσπονδία έκανε λόγο για διαδικαστικό θέμα, υποστηρίζοντας πως ο κ. Ταρίκο αρνείται να λάβει ελληνικό ΑΦΜ και για αυτό το λόγο δεν γίνεται να εκδοθεί νόμιμο παραστατικό, άρα και να εξοφληθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και πλέον μένει να φανεί αν το ματς με τη Γαλλία θα είναι το τελευταίο του Πογέτ στον πάγκο της γαλανόλευκης, ή ο Ουρουγουανός θα καθοδηγήσει την Εθνική μας και στα μπαράζ του Μαρτίου.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του είπε πως έχει συμβόλαιο μέχρι τον Μάρτιο, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση για επέκταση. “Τελειώνουν τα προκριματικά και τέλος», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην εθνική Ιρλανδίας, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού μετά τη λύση της συνεργασίας της με τον Στίβεν Κένι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Πογέτ ήδη προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη μέρα μετά την Ελλάδα και την ίδια στιγμή η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να βάλει κάτω τα δεδομένα και να αρχίσει να ψάχνει αντικαταστάτη. Άλλωστε, σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Στέργιος Αντωνίου, ξεκαθάρισε πως κανείς από το πάρκο Γουδή δεν θα σταθεί εμπόδιο στον Πογέτ αν θελήσει να αποχωρήσει: “Αν ο κ. Πογέτ έχει βάλει στόχο να αποχωρήσει από την ομοσπονδίας κανείς δεν θα τον κρατήσει. Υπάρχουν κι άλλοι προπονητές…”.

Το βασικό ερώτημα τώρα αφορά ασφαλώς ποιος μπορεί να είναι ο αντικαταστάτης του Πογέτ. Στην ΕΠΟ θα ήθελαν πολύ να επαναφέρουν στον πάγκο της Ελλάδας τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έφυγε το 2014, αφήνοντας… ανοιχτές εκκρεμότητες. Στην ΕΠΟ υπάρχει τεράστια εκτίμηση για τον πολύπειρο Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος πρόσφατα έλυσε τη συνεργασία του με την Πολωνία και είναι ελεύθερος.

Ο Σάντος έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι νιώθει την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του και θα ήθελε να επιστρέψει μία μέρα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα κλείσει τα 70 του χρόνια και θα ζυγίσει πολύ σοβαρά όλα τα ενδεχόμενα. Δεν αποκλείεται δηλαδή να σκεφτεί και το σενάριο να κάνει στην άκρη, έχοντας πίσω του μία τόσο πλούσια και επιτυχημένη καριέρα.

Από εκεί και πέρα, η ΕΠΟ φαίνεται πως έχει αρκετά ψηλά στη λίστα της και την περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός, πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, εργάζεται αυτή τη στιγμή ως σύμβουλος στη Σέρο Πορτένιο της Παραγουάης, επομένως η προοπτική να αναλάβει την εθνική Ελλάδος και να την καθοδηγήσει στο επόμενο Euro, σίγουρα είναι πιο ελκυστική.

EASY MEDIANETWORK
Close