Μήπως τελικά είναι και ο ΠΑΟΚ ισότιμος διεκδικητής του τίτλου;

Μήπως τελικά είναι και ο ΠΑΟΚ ισότιμος διεκδικητής του τίτλου;

Πριν τη σέντρα του αγώνα, οι μπουκ είχαν φτάσει σε σημείο να δίνουν το διπλό του ΠΑΟΚ σε απόδοση 7,00 μέσα στο Φάληρο. Τελικά, ο Δικέφαλος του Βορρά διέψευσε εκκωφαντικά τα προγνωστικά και τις εκτιμήσεις των στοιχηματικών εταιριών, φτάνοντας σε έναν πρωτοφανή θρίαμβο επί του Ολυμπιακού, με 4-2.

Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πολύ πίσω, στο 1976 για να ξαναβρούμε τον ΠΑΟΚ να βάζει τέσσερα γκολ στο “Καραϊσκάκης” επί των ερυθρόλευκων. Τότε ήταν η ομάδα του θρυλικού Λόραντ που είχε συντρίψει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά με 4-0 και εν συνεχεία πήρε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Τώρα είναι το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, που σκηνοθέτησε μία από τις πιο βαριές ήττες του Ολυμπιακού μπροστά στο κοινό του σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα με τον Ζίβκοβιτς έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του “Καραϊσκάκης” και ειδικά στο δεύτερο μέρος εξέθεσε ουκ ολίγες φορές την ερυθρόλευκη άμυνα. Μόλις μπήκε και ο Κωνσταντέλιας το ντέρμπι εξελίχθηκε τελικά σε πάρτι, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει κυριολεκτικά με την μπάλα στα δίχτυα.

Ο τρόπος που κέρδισε η ομάδα του Λουτσέσκου στο Φάληρο ήταν η καλύτερη απάντηση στην απαράδεκτη εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και στους μπουκ, που συστηματικά προσφέρουν τον ΠΑΟΚ σε πολύ μεγάλες αποδόσεις για τον τίτλο.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έλεγαν ότι “είμαστε ισότιμοι διεκδικητές του πρωταθλήματος” και πριν το παιχνίδι στο Φάληρο, όμως μετά από μία τέτοια θριαμβευτική βραδιά, η πίστη μεγαλώνει, η αυτοπεποίθηση εκτοξεύεται και το θέλω αποδεικνύεται ότι μπορεί να γίνει πράξη στο γρασίδι. Πλέον, είναι στο χέρι του Δικεφάλου να πάρει τα επόμενα τρία ματς με Παναιτωλικό (εντός), Πανσερραϊκό (εκτός) και Λαμία (εντός) για να κλείσει τον πρώτο γύρο με 29 βαθμούς, στο +4 δηλαδή σε σύγκριση με πέρυσι.

Επίσης, υπενθυμίζεται, ότι ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε τρεις φορές στο Λεκανοπέδιο στον πρώτο γύρο. Έβγαλε δηλαδή όλα τα ντέρμπι στην Αθήνα, έχοντας συγκομιδή τεσσάρων βαθμών, που θα μπορούσε να ήταν και έξι, αν δεν είχε ισοφαριστεί από τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στο 96′!

Ο ΠΑΟΚ πλέον είναι ισόβαθμος με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, στο -1 από τον δεύτερο Ολυμπιακό και έχει στο β’ γύρο όλα τα ματς με τους τρεις μεγάλους της πρωτεύουσας στην Τούμπα. Όποιος βιάστηκε να τον ξεγράψει μάλλον έκανε λάθος.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου (θα βγουν μετά την εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού) αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού σίγουρα η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική σε σύγκριση με τα 17,00-18,00 που έδιναν οι μπουκ στον ΠΑΟΚ πριν το ματς στο “Καραϊσκάκης”.

EASY MEDIANETWORK
Close