Μήπως οι μπουκ αδικούν την ΑΕΚ;

Μήπως οι μπουκ αδικούν την ΑΕΚ;

Κάθισα φίλοι μου να παρακολουθήσω χθες ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι των “μεγάλων”, στην καλοκαιρινή τους προετοιμασία. Χθες ήταν η σειρά της ΑΕΚ και τα παλικάρια του Αλμέιδα έκαναν… πράγματα και θαύματα κόντρα στη Σαχτάρ. Την πρωταθλήτρια Ουκρανίας σημειωτέον, η οποία θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League.

Σύμφωνοι, οι Ουκρανοί έπαιξαν με κάμποσες ρεζέρβες, αλλά και η Ένωση δεν είχε αρκετούς από τους βασικούς της. Τον MVP του περσινού πρωταθλήματος, Ορμπελίν Πινέδα, τον Γκατσίνοβιτς, τον Αραούχο, έναν που… έρχεται, τον Πισάρο ο οποίος προορίζεται για ενδεκαδάτος.

Και σίγουρα, το γεγονός ότι για τη Σαχτάρ δεν έπαιζαν επίσης 5-6 βασικοί, δεν δικαιολογεί μία τόσο τρομακτική διαφορά που έβγαλαν οι δύο ομάδες στο χορτάρι. Και… λίγα ήταν τα πέντε γκολ που έβαλαν οι Κιτρινόμαυροι, που ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί. Με έναν Λιβάι Γκαρσία πραγματικό θωρηκτό. Αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς ο Αφρικανός επιθετικός, με την ΑΕΚ να αγωνίζεται σε ομίλους Champions League ή Europa, θεωρείται βέβαιο πως θα ξεπεράσει για… πλάκα το 20άρικο όταν αποφασίσει το κλαμπ να τον πουλήσει.

Δεδομένα αυτή η ΑΕΚ που βλέπουμε είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και στο επόμενο πρωτάθλημα. Κάτι που μπορεί να αποτυπώνεται και εν μέρει και στις πρώτες αποδόσεις, εκτιμώ όμως όχι στον βαθμό που θα έπρεπε. Αν και κάπως πτωτική η πορεία της απόδοσής της, συνεχίζει σε κάποιες εταιρείες να βρίσκεται μόλις οριακά πιο κάτω από τον Ολυμπιακό. Συγχωρέστε με, αλλά αυτή τη στιγμή η διαφορά τους είναι σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη που εκτιμούν οι μπουκ. Από το 2,20 ως και το 2,50 προσφέρεται η Ένωση, με τον Ολυμπιακό στο 2,80-3,00. O Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 4,00-4,50 και ο ΠΑΟΚ στο 6,50-7,50. Στα μάτια μου ωστόσο η ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να δίνεται πάνω από 1,80. Κι εξηγώ…

Δεν είναι μόνο ότι μιλάμε για τη νυν πρωταθλήτρια, που πάντα μπαίνει φαβορί την επόμενη σεζόν. Η ΑΕΚ απέφυγε όλα τα λάθη που είχε κάνει το καλοκαίρι του 2018 με τα γνωστά αποτελέσματα. Όχι απλά κρατάει τον βασικό κορμό της, κόντρα στον… χορό εκατομμυρίων για βασικούς παίκτες της (βλέπε τα 8 εκατ. για Μουκουντί και τα 15 εκατ. για Γκαρσία, προτάσεις που απέρριψε). Αλλά φροντίζει και να ενισχύει ακόμα περισσότερο το ρόστερ της. Τα έσκασε χοντρά για τον MVP Πινέδα, κάνοντάς τον την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της. Φέρνει τον Μεξικανό παικταρά Πιζάρο. Κινείται για κάτι δυνατό και στα στόπερ.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Ολυμπιακός, ο οποίος θεωρείται ως το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο, πάνω από τον Παναθηναϊκό, ψάχνει για 35άρηδες, κάνει προσφορές πολύ χαμηλότερες από μικρομεσαίες ομάδες της Ισπανίας για τη βασική επιλογή του στην επίθεση (βλέπε την προσφορά της Αλαβές για τον Μάρκος Αντρέ της Βαλένθια) κι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ -κατά γενική ομολογία- στην υλοποίηση του σχεδιασμού του.

Ακόμη κι αν στο τέλος έχουν συμπληρωθεί τα κομμάτια του παζλ με τα κατάλληλα υλικά, προφανώς θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να μπορέσει ο Μαρτίνεθ να χτίσει αυτό που έχει στο μυαλό του.

Για τον ΠΑΟΚ δεν κάνουμε κουβέντα για την ώρα, γιατί εκείνος δείχνει να υπολείπεται περισσότερο απ’ όλους σε όλους τους τομείς. Όσο για τον Παναθηναϊκό; Εδώ περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε το τι θα παρουσιάσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τη νέα σεζόν. Την περασμένη χρονιά έχασε στο… νήμα τον τίτλο κι επί του παρόντος δείχνει αναβαθμισμένος με τις κινήσεις που έχει κάνει. Τζούρισιτς, Γεντβάι, Βιλένα, Μλαντένοβιτς, δεδομένα ανεβάζουν επίπεδο τους Πράσινους. Αρκεί αυτό για να καλυφτεί το χάντικαπ από την ΑΕΚ; Νομίζω θα πρέπει να περιμένουμε…

EASY MEDIANETWORK
Close