Μετά τις εμφανίσεις με Ρεάλ και ΠΑΟΚ: Συνεχίζουν να «υποτιμούν» τον Ναν…

Μετά τις εμφανίσεις με Ρεάλ και ΠΑΟΚ: Συνεχίζουν να «υποτιμούν» τον Ναν…

Ο Παναθηναϊκός AKTOR γνώρισε τρεις διαδοχικές ήττες από Παρτίζαν, Εφές και Ρεάλ με συνέπεια να υποχωρήσει σε αρνητικό ρεκόρ (6-7) και στην 11η θέση στη EuroLeague.

Παρόλα αυτά, υπήρχαν και κέρδη από αυτά τα τρία ματς. Σημαντικότερο όλων οι εμφανίσεις του Κέντρικ Ναν, ο οποίος έχει πλέον προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ηγετικό στοιχείο στην περιφέρεια των πράσινων.

Ο πρώην άσος των Χιτ ήταν ασταμάτητος στο πρώτο μέρος με τη Ρεάλ και τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα με τους Μαδριλένους έχοντας 24 πόντους.

Επίσης, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού τόσο στο κακό παιχνίδι των πράσινων στην Πόλη, με την Αναντολού, όσο και στην ήττα από την Παρτίζαν στην παράταση. Με την Εφές έβαλε 13 πόντους, όσους και ο Ματίας Λεσόρ, ενώ κόντρα στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σημείωσε 19.

Ο Ναν συνέχισε τις παραγωγικές εμφανίσεις του και την Κυριακή, στη Stoiximan Basket League, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Εργκίν Αταμάν, έχοντας εκτός τον Μάριους Γκριγκόνις και με τενοντίτιδα τον Τζερίαν Γκραντ, χρησιμοποίησε χθες τον 28χρονο άσο 32 λεπτά και ο Ναν αναδείχθηκε ξανά πρώτος σκόρερ, έχοντας 21 πόντους στη 10η νίκη των πράσινων στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε ισάριθμα παιχνίδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ναν στις πρώτες τέσσερις συμμετοχές του στη Euroleague σημείωσε μόλις 22 πόντους και στις τρεις τελευταίες έβαλε συνολικά 56. Μόλις δηλαδή ξεθάρρεψε, άρχισε να δείχνει τις πραγματικές του δυνατότητες και πόσο σημαντικός θα είναι επιθετικά για την ομάδα του κόουτς Αταμάν.

Σημειώνεται, ότι πρώτος σκόρερ αυτή τη στιγμή στη EuroLeague είναι ο Μάικ Τζέιμς με 19,1 πόντους κατά μέσο όρο. Ακολουθεί ο Μάρκος Χάουαρντ της Μπασκόνια με 18,5 και στην τρίτη θέση είναι ο Σέιν Λάρκιν της Εφές με 17,7.

Ο Ναν στα τρία προηγούμενα ματς των πράσινων σημείωσε 18,6 πόντους κατά μέσο όρο, κινήθηκε δηλαδή στα επίπεδα των κορυφαίων σκόρερ της λίγκας κι αν είχε παίξει σε όλα τα ματς της σεζόν, τώρα θα ήταν από τα φαβορί για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης.

Το γεγονός βέβαια, ότι έχει αγωνιστεί σε επτά αγώνες Euroleague, ενώ οι υπόλοιποι διεκδικητές του βραβείου σε 13, είναι ένα χάντικαπ που δεν καλύπτεται εύκολα και για αυτό προσφέρεται σε απόδοση 100,00!

Με βάση πάντως τον μέσο όρο, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες εβδομάδες, να δούμε τον Ναν να σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, εκεί ανάμεσα σε Τζέιμς, Χάουαρντ, Λάρκιν, Μίροτιτς, Σιλντς και Σενγκέλια.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει μπροστά του τώρα τρία σερί ματς εκτός έδρας με Βιλερμπάν, Μονακό και Μιλάνο, όπου στόχος του είναι τουλάχιστον οι δύο νίκες. Για να επιτευχθεί βέβαια κάτι τέτοιο θα πρέπει ο Ναν να συνεχίσει τις ηγετικές του εμφανίσεις.

EASY MEDIANETWORK
Close