Μετά τη φθηνή ήττα: Τι πιθανότητες δίνουν πλέον οι στοιχηματικές στον Παναθηναϊκό για πρόκριση

Μετά τη φθηνή ήττα: Τι πιθανότητες δίνουν πλέον οι στοιχηματικές στον Παναθηναϊκό για πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε μία αν μη τι άλλο πικρή ήττα την Πέμπτη το βράδυ στη Λεωφόρο από τη Ρεν, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι πράσινοι πλήρωσαν μία αμυντική αδράνεια στο πρώτο μέρος κι ένα τυχερό γκολ των Γάλλων στο δεύτερο. Έχασαν έτσι με 2-1 σε ένα παιχνίδι όπου στο μεγαλύτερο διάστημα κυριάρχησαν και δημιούργησαν σαφώς περισσότερες φάσεις από τη γαλλική ομάδα.

Η Ρεν ξεδίπλωσε την αθλητικότητά της στη μετάβαση με την τριάδα Γκουϊρί, Μπλας, Καλιμουεντό, ωστόσο με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία.

Οι πράσινοι υπερίσχυσαν στις τελικές (19-13), είχαν 57% κατοχή, είχαν καλύτερα xGoals (1,87-1,25) και όμως δεν πήραν τίποτα στο τέλος, παρά το γεγονός ότι έβαλαν την μπάλα κάτω κι έφτιαξαν με συνδυαστικό ποδόσφαιρο ουκ ολίγες επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του έμπειρου Μανταντά.

Είναι βέβαια και λογικό, να υπάρχει έξτρα πίεση ή εκνευρισμός στην τελική ενέργεια, όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ. Με άλλη αυτοπεποίθηση εκτελείς στο 0-0, με άλλη όταν κυνηγάς δύο γκολ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τη Ρεν, η οποία πέρα από την ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών και καλά τρεξίματα δεν τρόμαξε κανέναν στη Λεωφόρο. Αν λοιπόν το τριφύλλι παρουσιαστεί λίγο πιο προσεκτικός αμυντικά και λίγο πιο εύστοχος μπροστά μπορεί να ρεφάρει στη Γαλλία τη χθεσινή ήττα.

Μετά το αποτέλεσμα της Πέμπτης, όπως είναι φυσιολογικό η απόδοση των πράσινων για πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ τσίμπησε προς τα πάνω. Το τριφύλλι παραμένει τρίτο φαβορί, ωστόσο από 2,20 δίνει πλέον 2,80 το ενδεχόμενο να καταλάβει μία από τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου.

Οσο για την πρωτιά, που δίνει απευθείας πρόκριση στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ, το 5,50 έγινε 8,00 για τον Παναθηναϊκό. Πρώτο φαβορί για την πρώτη θέση είναι η Βιγιαρεάλ στο 2,05 και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Ρεν στο 2,15.

EASY MEDIANETWORK
Close