Έξοδος κινδύνου: Πόσο δίνει το γκολ του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον Ολυμπιακό

Μαρτίνεθ τέλος: Ο μόνος προπονητής που μπορεί ν’ αντιστρέψει το κλίμα στον Ολυμπιακό

Από την Πέμπτη το βράδυ, μετά δηλαδή τη βαριά κι ασήκωτη ήττα στο Φράιμπουργκ, έχει ηχήσει… συναγερμός στον Ολυμπιακό. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και πρακτικά μετράει ώρες στον πάγκο της ομάδας.

Ο ερυθρόλευκος μηχανισμός έχει μπει σε πλήρη λειτουργία, προκειμένου να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αντικαταστάτης. Κρίθηκε ωστόσο σκόπιμο, να μην υπάρξουν βιαστικές κινήσεις μετά τη συντριβή στη Γερμανία, δηλαδή μία άμεση απόλυση του Ισπανού και να πάει ο Ολυμπιακός στον Βόλο με υπηρεσιακό τεχνικό.

Το ματς με τον Βόλο κρίθηκε χαμηλής επικινδυνότητας και στον Πειραιά θεωρούν ότι οι παίκτες θα βγάλουν αντίδραση και εγωισμό μετά τα ηχηρά χαστούκια από ΠΑΟΚ και Φράιμπουργκ. Αντίθετα, το κλαμπ φαίνεται να έχει χάσει την πίστη του στον Μαρτίνεθ, ο οποίος πολύ δύσκολα θα μπορέσει να γυρίσει την κατάσταση.

Από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα προκύπτει ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται σημαντικές αλλαγές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι είναι θέμα χρόνου η επισημοποίηση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Άλβες, ο οποίος θα έρθει για να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Ο Άλβες θα πέσει κατευθείαν στα βαθιά, αφού θα κληθεί να επιλέξει τον επόμενο τεχνικό των ερυθρόλευκων. Προς το παρόν βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Χοσέ Ιγκνάσιο Ναβάρο, το δεξί χέρι του Αντόνιο Κορδόν και εξετάζουν μία λίστα με ονόματα προπονητών.

Το πιθανότερο είναι πως ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην πορτογαλική δεξαμενή, δεδομένου ότι είναι Πορτογάλος και ο Άλβες. Μέχρι στιγμής, φέρεται να έχουν προταθεί ο Κάρλος Καβαλιάλ (άλλοτε τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης), ο Πάουλο Σόουζα (άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού), ο Μπρούνο Λαζ (πρώην τεχνικός των Μπενφίκα, Γουλβς και Μποταφόγκο) και ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Οι δύο τελευταίοι είναι πελάτες του μεγαλοατζέντη, Ζόρζε Μέντες, ο οποίος ως γνωστόν διατηρεί άριστες σχέσεις με τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

Από τους τέσσερις προαναφερθέντες, μεγαλύτερο όνομα ασφαλώς θεωρείται ο Πάουλο Σόουζα, αφού έκανε σπουδαία καριέρας και ως ποδοσφαιριστής (Γιουβέντους, Ντόρτμουντ, Ιντερ). Ως τεχνικός πάντως, μετά τη διετία (2015/17) στη Φιορεντίνα δεν μπόρεσε να στεριώσει πουθενά και έχει πλέον τη φήμη του γυρολόγου. Για παράδειγμα, στις τελευταίες τρεις δουλειές του, σε εθνική Πολωνίας, Φλαμένγκο και Σαλερνιτάνα δεν έκατσε πάνω από έναν χρόνο.

Η περίπτωση που παρουσιάζει μάλλον το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτή του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο οποίος είχε μία απόλυτα επιτυχημένη τετραετία στη Γουλβς. Στην πρώτη του χρονιά ανέβασε τους “λύκους” στην Premier League και την επόμενη διετία τους έβγαλε στην 7η θέση. Το 2021 ήρθε η πρόκληση της Τότεναμ, εκεί όμως δεν κατάφερε να έχει ανάλογη επιτυχία και εν συνεχεία πήγε στη Σαουδική Αραβία και την Αλ-Ιτιχάντ προφανώς για οικονομικούς λόγους.

Ο Ολυμπιακός είναι ασφαλώς μία εξαιρετική ευκαιρία για τον ίδιο, προκειμένου να επιστρέψει στην Ευρώπη και να… χτίσει ξανά το όνομά του. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για έναν τεχνικό με σχεδόν 4ετη εμπειρία από την Premier League, επομένως από πλευράς βιογραφικού καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις ενός κλαμπ όπως οι ερυθρόλευκοι.

EASY MEDIANETWORK
Close