Κόλπο γκρόσο με Μαξίμοβιτς: Τι πιθανότητες υπάρχουν να έρθει άμεσα στο «τριφύλλι» ο Σέρβος

Κόλπο γκρόσο με Μαξίμοβιτς: Τι πιθανότητες υπάρχουν να έρθει άμεσα στο «τριφύλλι» ο Σέρβος

Δύσκολο, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα…

Είναι αυτό που λέμε «μεταγραφή από το πάνω ράφι». Ένας παίκτης στην πιο ώριμη ηλικία του (29), με γεμάτες συνεχόμενες σεζόν σε πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το ισπανικό, με ηγετικά χαρακτηριστικά (αρχηγός στην Εθνική Σερβίας, αλλά και στην Χετάφε), ένας παίκτης αναγνωρισμένης ποιότητας, τον οποίο διεκδίκησαν ουκ ολίγες ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πείσει τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς για το μακρόπνοο πλάνο του και με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο που αγγίζει σε ετήσιες απολαβές τα 2 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς να βάζουμε μέσα το πριμ υπογραφής) κάνει δικό του έναν παίκτη, γύρω από τον οποίο μπορεί να χτίσει την ομάδα του.

Το μεγάλο ερώτημα όμως  είναι άλλο. Πότε θα φορέσει τα πράσινα ο Σέρβος αμυντικός μέσος; Άμεσα ή μήπως το ερχόμενο καλοκαίρι;

Θα τον ήθελε… χθες!

Η θέληση του Παναθηναϊκού είναι ξεκάθαρη. Μακάρι ο Μαξίμοβιτς να μπορούσε να ενταχθεί… χθες στο τριφύλλι. Μόνο που αυτό δεν είναι τόσο εύκολο.

Οι πράσινοι απέσπασαν την υπογραφή του Σέρβου, ωστόσο για να έρθει ο παίκτης άμεσα πρέπει να συναινέσει και η Χετάφε, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει το ίδιο «κόλπο», πληρώνοντας στην Τράμπζονσπορ ένα εκατομμύριο ευρώ για να κάνει άμεσα δικό του τον Τάσο Μπακασέτα (επίσης το  συμβόλαιο του έληγε το καλοκαίρι), όμως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Διότι, η Χετάφε μόνο σε περίπτωση που θα έπαιρνε ένα πολύ σημαντικό ποσό θα δεχόταν να απελευθερώσει τον πιο σημαντικό της παίκτη, που είναι πραγματικά αναντικατάστατος.

Μιλάμε για τον πρώτο σε λεπτά συμμετοχής με την ομάδα της Μαδρίτης στην φετινή La Liga (έχει αγωνιστεί και στα 20 παιχνίδια και συνολικά σε 1786 αγωνιστικά λεπτά), κάποιον που είναι ο πιο επιδραστικός της παίκτης στο γήπεδο, μαζί με τον πρώτο σκόρερ Μπόρχα Μαγιοράλ.

Η Χετάφε αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει ούτε να έχει σαν στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, ούτε κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, αφού βρίσκεται στο +11 από την διακεκαυμένη ζώνη.  Παράλληλα, βρίσκεται και εκτός Κυπέλλου.  Ωστόσο, απομένουν ακόμα 18 αγωνιστικές και δεν θα ήθελε να ρισκάρει να μπει σε περιπέτειες, επιλέγοντας να αποδυναμωθεί.

Εμπόδιο η Χετάφε

Συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος της, ο ιδιόρρυθμός Άνχελ Τόρες έχει την φήμη ενός πολύ δύσκολου ανθρώπου, ο οποίος είναι πολύ σκληρός διαπραγματευτής. Σε θεωρητικό επίπεδο, η Χετάφε έχει βρει έναν πιθανό αντικαταστάτη, τον 21χρονο Αφρικανό μέσο Ιλάις Μορίμπα που ήρθε δανεικός από την Λειψία, ωστόσο εκείνος λείπει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Εθνική Γουινέας.

Ως εκ τούτου φαίνεται πως μόνο με μία πολύ υψηλή οικονομική πρόταση προς την Χετάφε, θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να φέρει άμεσα στην Ελλάδα τον Μαξίμοβιτς.

Έχοντας στα χαφ, ως καθαρούς αμυντικούς μέσους τους Ουίλιαμ Αράο, Ρουμπέν Πέρεθ, Κάρλος Ζέκα (ακόμα και τον Γιάννη Κώτσιρα ή τον Άνταμ Τσέριν), οι πράσινοι έχουν μία δικλείδα ασφαλείας, κάτι που τους επιτρέπει να διαπραγματευτούν ένα μικρότερο ποσό ή να συμβιβαστούν με την ιδέα, ότι ο Μαξίμοβιτς θα τους ενισχύσει από την επόμενη σεζόν…

EASY MEDIANETWORK
Close