Δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί: Το δίδυμο στα χαφ του ΠΑΟ που κόβει και ράβει στο «6» και το «8»

Η έκπληξη του Ιβάν…

Λίγες ώρες απέμειναν για τη σέντρα του πρώτου αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως είναι φυσικό, ο κόσμος του Παναθηναϊκού ανυπομονεί για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, δεδομένου ότι οι πράσινοι έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις προσδοκίες μετά την περσινή τους πορεία, όπου έφτασαν να διεκδικούν το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Είναι φανερό πως το τριφύλλι έχει πλέον περάσει σε μία κανονικότητα από την ημέρα που ανέλαβε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πλέον υπάρχει η πεποίθηση ότι θα επιστρέψει εκεί που του αρμόζει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εξυπακούεται πως για έναν κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός δεν είναι αποδεκτό να βρίσκεται στη 265η θέση του UEFA Ranking. Ο Παναθηναϊκός είναι μαθημένος να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και το γεγονός ότι έχει να παίξει σε ευρωπαϊκό όμιλο επτά χρόνια και έχει να κερδίσει ευρωπαϊκό παιχνίδι από τη σεζόν 2017/18, είναι κάτι που οφείλει πλέον να… διορθώσει άμεσα.

Ο Γιοβάνοβιτς παραδέχθηκε πως τα ματς με τη δευτεραθλήτρια Ουκρανίας είναι εξόχως σημαντικά, διότι αν ο Παναθηναϊκός ξεπεράσει το εμπόδιο της, θα εξασφαλίσει μίνιμουμ την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και παράλληλα θα συνεχίσει να ονειρεύεται το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, τα παιχνίδια με την Ντνίπρο έχουν χαρακτήρα τελικού και δεν επιτρέπονται λάθη. Ο Γιοβάνοβιτς υποστήριξε πως η ομάδα του προετοιμάστηκε άριστα και θα είναι πανέτοιμη για την πρώτη πρόκληση της σεζόν.

Βέβαια, η τελευταία αγωνιστική εικόνα των πράσινων, στο φιλικό με την ανέτοιμη Ράγιο Βαγιεκάνο, που είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της μόλις μία εβδομάδα πριν την αναμέτρηση της Λεωφόρου, δημιούργησε ανησυχία και προβληματισμό.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στο παραγωγικό κομμάτι και ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που απείλησε τη μαδριλένικη άμυνα. Το… ανάθεμα έπεσε ξανά στον Σπόραρ, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως ο Σλοβένος τροφοδοτήθηκε ελάχιστα και με εξαίρεση το πλάγιο τετ α τετ, του πρώτου ημιχρόνου, που έβγαλε ο τερματοφύλακας της Ράγιο, δεν του δόθηκε άλλη ευκαιρία για να εκτελέσει με καλές προϋποθέσεις.

Μπορεί ο Σπόραρ να μην είναι ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου, όμως κανείς δεν αντιλέγει ότι είναι πάντα μέσα στις φάσεις. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε χειρότερη επίθεση ακόμη και από τον πέμπτο στην κατάταξη Άρη, ωστόσο ο Σλοβένος στράικερ ήταν μακράν ο πρώτος σκόρερ των πράσινων, αφού σημείωσε 14 γκολ, παίζοντας σε 37 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι αν ο Παναθηναϊκός αυξήσει τη δημιουργικότητά του και ο Σπόραρ στηριχθεί περισσότερο από τους μεσοεπιθετικούς, είναι δεδομένο πως θα βελτιώσει κατακόρυφα τα νούμερα του σε γκολ και ασίστ.

Για αυτόν το λόγο άλλωστε, το τριφύλλι απέκτησε τον Φίλιπ Τζούριτσιτς, προκειμένου να βρει ακόμη έναν παίκτη με έφεση στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Σέρβος χαφ θα είναι όπως όλα δείχνουν ο μοναδικός νεοφερμένος που θα ξεκινήσει βασικός απόψε.

Από εκεί και πέρα, στα φτερά θα παίξουν ο Μπερνάρ και ο Παλάσιος, από τους οποίους ο Γιοβάνοβιτς περιμένει φέτος πολλά περισσότερα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν δικαιολόγησε πέρυσι το υψηλό του συμβόλαιο, ενώ ο Αργεντινός εξτρέμ ήταν σκιά του εαυτού του σε σύγκριση με ό,τι έδειξε την πρώτη του σεζόν στη Λεωφόρο.

Εκτός απροόπτου η μεσοεπιθετική τριάδα δεν πρόκειται να σπάσει απόψε, ωστόσο ας έχουμε υπόψη μας και την… έκπληξη με τον Μαντσίνι, έναν παίκτη που μπορεί με την ταχύτητά του να κάνει τη διαφορά σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, όπου ο Παναθηναϊκός θα κληθεί αρκετές φορές να βγει γρήγορα σε καταστάσεις επιθετικής μετάβασης για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο.

Τέλος, υπάρχει δίλημμα και στη μεσαία γραμμή. Το ότι θα ξεκινήσει ο Ρούμπεν Πέρεθ είναι αδιαπραγμάτευτο, ωστόσο είναι ανοιχτό ποιος θα είναι ο παρτενέρ του. Ο Γιοβάνοβιτς λογικά θα προτιμήσει τον Τσοκάι, ο οποίος φημίζεται για τα τρεξίματά του και την ένταση που μπορεί να βγάλει.

Υπάρχει ωστόσο και η λύση του Κλεϊνχέισλερ, ενός παίκτη με σαφώς καλύτερα επιθετικά χαρακτηριστικά. Ο Ούγγρος έχει πολύ δυνατά πόδια, μπορεί να απειλήσει με μακρινά σουτ κι αν προτιμηθεί έναντι του Τσοκάι, ο Γιοβάνοβιτς θα στείλει με το καλημέρα το μήνυμα ότι ο Παναθηναϊκός πάει στη Σλοβακία με στόχο να επιτεθεί και όχι να περιμένει…

EASY MEDIANETWORK
Close