Η ΑΕΚ πάει στην Κρήτη χωρίς φορ και οι μπουκ δίνουν σε... προκλητική απόδοση να σκοράρει ο πολυτιμότερος παίκτης της!

Η ΑΕΚ πάει στην Κρήτη χωρίς φορ και οι μπουκ δίνουν σε... προκλητική απόδοση να σκοράρει ο πολυτιμότερος παίκτης της!

Δύο αγωνιστικές απέμειναν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της Superleague και να περάσουμε στην πιο ενδιαφέρουσα φάση του πρωταθλήματος, αυτή των πλέι οφ. Φυσικά, η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο, αφού τέσσερις ομάδες εξακολουθούν να βρίσκονται σε απόσταση μόλις επτά βαθμών, επομένως τα πάντα παραμένουν ανοιχτά.

Η μόνη ομάδα που χρωστάει τρία παιχνίδια και όχι δύο, είναι η ΑΕΚ, καθώς εκκρεμεί η αναμέτρησή της με τον Ατρόμητο. Μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, το ματς στο Περιστέρι θα διεξαχθεί κανονικά τελικά. Μάλιστα, η διοργανώτρια αρχή το όρισε για την επόμενη Τετάρτη στις 8 Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει, ότι η Ένωση θα υποχρεωθεί να δώσει τρεις κομβικούς αγώνες μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Την Κυριακή παίζει στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Την επόμενη Τετάρτη, όπως είπαμε ορίστηκε το εξ αναβολής ματς με τον Ατρόμητο και την επόμενη Κυριακή, στις 12 Μαρτίου, θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Προφανώς, για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, στόχος είναι το 3/3 σε αυτά τα παιχνίδια, προκειμένου η ΑΕΚ να μπει με βαθμολογικό πλεονέκτημα στα πλέι οφ, ό,τι κι αν κάνει ο Παναθηναϊκός στα δύο δικά του ματς με Παναιτωλικό και Ατρόμητο.

Βέβαια, στην περίπτωση της ΑΕΚ, ισχύει πιο πολύ από ποτέ το γνωστό κλισέ που επικαλούνται οι προπονητές “κάθε παιχνίδι ξεχωριστά”. Για τους κιτρινόμαυρους αυτό που προέχει τη δεδομένη στιγμή είναι να καταφέρουν να περάσουν με νίκη από το Γεντί Κουλέ.

Μπορεί ο ΟΦΗ να μην έχει ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο, αφού δεν προλαβαίνει πλέον την είσοδο στην πρώτη εξάδα, ωστόσο οι Κρητικοί είναι εμφανώς βελτιωμένοι από τότε που ανέλαβε την τεχνική τους ηγεσία, ο Βάλντας Νταμπράουσκας.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στην Κρήτη, ουσιαστικά χωρίς επιθετικό στην αποστολή της. Ο Λιβάι Γκαρσία (11) τέθηκε νοκ άουτ με θλάση. Ο Σέρχιο Αραούχο (6 γκολ) δηλώθηκε να εκτίσει ποινή και ο Τόμας Φαν Βέερτ (4 γκολ) έκανε μέχρι και την Πέμπτη (2/3) ατομικό πρόγραμμα, επομένως μοιάζει απίθανο να τεθεί στα πλάνα του Αλμέιδα.

Πρακτικά, η ΑΕΚ θα κατέβει στο Ηράκλειο με μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό τον 21χρονο Μιχάλη Κοσίδη, ο οποίος φέτος έχει όλες κι όλες δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα κι αυτές ως αλλαγή.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Ένωση διαθέτει την κορυφαία επίθεση της κατηγορίας. Παρότι θα λείψουν τα 21 γκολ από τους τρεις επιθετικούς της, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει πετύχει φέτος 46 τέρματα συνολικά. Έχει πάρει δηλαδή 25 γκολ από μεσοεπιθετικούς, χαφ και αμυντικούς, που είναι αν μη τι άλλο ένα εντυπωσιακό νούμερο.

Παρότι λοιπόν, ο Αλμέιδα θα καταφύγει σε αλχημείες για να καλύψει τη θέση στο “9”, η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να βρει σκορ από τις πίσω γραμμές της. Και είναι πράγματι εντυπωσιακές οι αποδόσεις που προσφέρουν οι μπουκ στους μεσοεπιθετικούς της Ένωσης για να σκοράρουν σε ένα παιχνίδι, που όλα δείχνουν ότι θα λείψουν και οι τρεις επιθετικοί της.

Ειδικά στην περίπτωση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος προσφέρεται ακόμη και στο 4,00 για anytime σκόρερ στο Γεντί Κουλέ! Ο Σέρβος επιθετικός χαφ είναι από τους κορυφαίους παίκτες των κιτρινόμαυρων φέτος και έχει σημειώσει 6 γκολ (κανένα με πέναλτι), παρότι έχει αγωνιστεί μόλις σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος, εκ των οποίων μάλιστα τα πέντε ως αλλαγή, καθώς τον Δεκέμβριο υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης του προβλήματος που είχε στους κοιλιακούς προσαγωγούς.

Πλέον, είναι έτοιμος στο 100% και λογίζεται ξανά για βασικός από τον Αλμέιδα. Με τον Αστέρα Τρίπολης άλλωστε, έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο χωρίς πρόβλημα και διαμόρφωσε με δικό του γκολ το τελικό 2-0. Επίσης, έπαιξε όλο το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ, στον θρίαμβο με 3-0, κερδίζοντας μάλιστα το πέναλτι από το οποίο ήρθε το τρίτο γκολ.

Γενικά, ο Γκατσίνοβιτς είναι φέτος από τους πιο σταθερούς και πολύτιμους παίκτες της Ένωσης, αφού προσφέρει ποικιλόμορφα. Δημιουργεί, σκοράρει, πιέζει την μπάλα και ορισμένες στιγμές σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται παντού στο γήπεδο. Σίγουρα, μεγάλο το 4,00 για να σκοράρει, δεδομένου μάλιστα ότι είχε βρει δίχτυα και στον πρώτο γύρο κόντρα στον ΟΦΗ, όταν η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 3-0 τους Κρητικούς στην OPAP Arena, τον περασμένο Νοέμβριο.

EASY MEDIANETWORK
Close