Αυτό που του έλειπε: Το μεγάλο προσόν του παικταρά, Ναν, που έρχεται στον ΠΑΟ

Αυτό που του έλειπε: Το μεγάλο προσόν του παικταρά, Ναν, που έρχεται στον ΠΑΟ

Ακόμη μία σπουδαία μεταγραφική βόμβα πυροδότησε ο Παναθηναϊκός. Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του Εργκίν Αταμάν ότι το “τριφύλλι” θα κάνει ακόμη δύο προσθήκες και λίγο μετά τη μεγάλη νίκη των πράσινων στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε μέσω των social media ότι στην πράσινη οικογένεια προστίθεται και ο Κέντρικ Ναν.

Ο Ναν θα είναι ο όγδοος ξένος στο φετινό ρόστερ των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης και η παρουσία του είναι δεδομένο πως θα αναβαθμίσει κι άλλο την πράσινη περιφέρεια.

Ο 28χρονος Αμερικανός άσος είναι ένας combo γκαρντ, που μπορεί να παίξει τόσο στο ένα όσο και στο δύο. Περισσότερο όμως φημίζεται για το σκοράρισμά του και λιγότερο για τη δημιουργία του.

Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα γκαρντ του Παναθηναϊκού, είναι σαφώς πιο εκρηκτικός και έχει πολύ πιο γρήγορο πρώτο βήμα. Ο Ναν λοιπόν, έρχεται για να καλύψει ένα σχετικό έλλειμμα αθλητικότητας στην περιφερειακή γραμμή των πράσινων και να προσφέρει μία σταθερή πηγή πόντων με διάφορους μάλιστα τρόπους.

Ο Ναν μπορεί να σκοράρει μετά από ντρίμπλα με pull-up σουτ, μπορεί να σκοράρει με catch and shoot, διαθέτει δυναμικό drive, έχει τη δυνατότητα να απειλήσει από το τρίποντο, ξέρει να παίζει καλά το πικ-εν-ρολ ως βασικός χειριστής, είναι εξαιρετικός στο transition κι αν η επίθεση κολλήσει μπορεί να πάρει την μπάλα και να δημιουργήσει προσωπική φάση στο ένας εναντίον ενός.

Ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Ναν βρήκε έναν παίκτη που μπορεί να παίξει κάθετα προς το αντίπαλο καλάθι και να εκμεταλλευτεί πιθανά mismatches με αντίπαλους ψηλούς, έπειτα από αλλαγές σε πικ-εν-ρολ.

Όσες ομάδες αποφασίσουν να τον αντιμετωπίσουν με αλλαγή, είναι πολύ πιθανό να το πληρώσουν διότι ο Ναν είναι ένας παίκτης που δεν θα φοβηθεί να… ορμήσει πάνω στον αντίπαλο ψηλό. Έχει το κορμί για να απορροφήσει τους κραδασμούς, έχει την ευελιξία για να δημιουργήσει πλεονέκτημα κι αν ο αμυντικός αποφασίσει να τον παίξει σε απόσταση μπορεί να τον τιμωρήσει με jump stop και άμεση εκτέλεση από το mid range. Αν πάλι κολλήσει πάνω του, ο Ναν είναι ικανός να τον περάσει και να φτάσει ακόμη και σε δυναμικό κάρφωμα, αφού έχει εξαιρετικές αλτικές ικανότητες.

Ειδικά το αριστερό drive του Ναν είναι από τα πιο δυνατά επιθετικά του όπλα και θα είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμο από οποιαδήποτε άμυνα, εφόσον ο παίκτης εμφανιστεί στην κατάσταση που ήταν τη διετία που μεσουράνησε στους Μαϊμι Χιτ.

Μπορεί ο Ναν να μην έγινε ποτέ draft, ωστόσο απέδειξε έμπρακτα τη δίψα του για το μπάσκετ και τον μαχητικό του χαρακτήρα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να καθιερωθείς στην πεντάδα ενός απαιτητικού οργανισμού όπως οι Χιτ του Ερικ Σποέλτρα, παίζοντας κατά μέσο όρο σχεδόν 30 λεπτά. Τις σεζόν όμως 2019-20 και 2020-21 ο Ναν ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες των Χιτ, έχοντας 15,3 πόντους κατά μέσο όρο και 14,6 αντίστοιχα. Επίσης, σούταρε από το τρίποντο με 36,5%, που για ΝΒΑ είναι μια χαρά ποσοστό.

Εν συνεχεία ήρθε ένας τραυματισμός που τον πήγε πίσω, με συνέπεια στους Λέικερς και τους Γουίζαρντς να έχει συμπληρωματικό ρόλο. Ο Ναν φέτος δεν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, όμως μιλάμε για έναν πεισματάρη τύπο, ο οποίος δεν αποκλείεται να ξανανοίξει την πόρτα του μαγικού κόσμου, μέσω των εμφανίσεων του με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ναν είναι ένας παίκτης με elite στοιχεία για το επίπεδο της Ευρώπης και θα δώσει μία έξτρα διάσταση στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Επίσης, μιλάμε για έναν τύπο μόλις 28 ετών, που έχει κίνητρο και πολύ μπάσκετ ακόμη να δώσει.

Αν μάλιστα, ο Εργκίν Αταμάν καταφέρει παράλληλα να καμουφλάρει το σχετικά μικρό του μέγεθος (1.91 μ.) στην άμυνα, τότε ο Ναν μπορεί να αποδειχθεί λίρα εκατό. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να είχε δίπλα του έναν ψηλό άσο, ωστόσο όπως απέδειξε περίτρανα και το ντέρμπι του ΣΕΦ, με τον Χουάντσο στο τρία, τον Μήτογλου στο τέσσερα και τον Λεσόρ στο πέντε, οι πράσινοι έχουν τα κορμιά για να χτίσουν ένα τρομακτικό αμυντικό τείχος, πίσω από οποιαδήποτε δυάδα γκαρντ επιλέξει ο Τούρκος τεχνικός.

EASY MEDIANETWORK
Close