Μια νίκη επί του Ντόμινικ Τιμ στο χώμα με το εκκωφαντικό 6-3, 6-2 θα αποτελούσε γερό boost αυτοπεποίθησης ακόμα και για τον Ράφα Ναδάλ. Πόσο μάλλον για το Νο. 40 του Tour, Κάμερον Νόρι, ο οποίος πέτυχε το μεσημέρι της Πέμπτης τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, στο πλαίσιο του β’ γύρου του ATP250 της Λυών.

Ο Βρετανός εξέθεσε τα προγνωστικά (1,25 η ήττα του) και μαζί το… Νο. 4 του κόσμου, που μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο 25χρονος αριστερόχειρας διανύει την καλύτερη σεζόν του από τη στιγμή που έγινε επαγγελματίας και θα ήταν πολύ ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη αν το σύστημα αξιολόγησης δεν είχε αλλάξει εκτάκτως λόγω της πανδημίας. Παίζει ξεκάθαρα σαν παίκτης του Top-20, ενώ στο ματς με τον Τιμ έπαιξε σαν… Top-5. Έχασε μόνο τρεις πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς του (30/33) και απέναντι σε έναν clay court specialist δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break-point! Τελείωσε τον αγώνα σε μόλις 66 λεπτά, παίρνοντας 21 πόντους περισσότερους από το μεγάλο αντίπαλό του.

Στον σημερινό προημιτελικό (16:00) ο Νόρι θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Αρτούρ Ρίντερκνεχ, με τον τίτλο του φαβορί πια. Το Νο. 125 του κόσμου προέρχεται επίσης από σπουδαία νίκη, κάνοντας την έκπληξη κόντρα στον Γιάνικ Σίνερ (6-7, 6-2, 7-5). Το 1,45 για τη νίκη του Νόρι ούτε μας ενδιαφέρει (outsidersbet γαρ), ούτε αξίζει τον κόπο, ο Γάλλος μπορεί να κοντράρει χάρη στο ισχυρό σερβίς του. Μας ενδιαφέρει όμως – και πολύ μάλιστα – το ενδεχόμενο να είναι ο Νόρι ένας εκ των φιναλίστ του τουρνουά, καθότι προσφέρεται στο 5,00 στο Stoiximan!

Αν προκριθεί ο Νόρι θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό έναν εκ των Ρισάρ Γασκέ ή Κάρεν Κατσάνοφ. Με τον 34χρονο Γάλλο θα είναι λογικά φαβορί, με τον Ρώσο, που απέχει καιρό τώρα από τα καλύτερα του, το πολύ outsider του 2,20 (τον είχε νικήσει με 2-1 στις 20/04 στη Βαρκελώνη). Στη χειρότερη δηλαδή ο Νόρι θα έπρεπε να πληρώνει περί το 3,20 για να βρεθεί στον τελικό (1,45 Χ 2,20). Το «5αρι» δεν προκύπτει από πουθενά, ούτε… αριθμητικά, ούτε αγωνιστικά. Είναι λάθος και ως τέτοιο πρέπει να του… συμπεριφερθούμε.

Στα συν για τον Βρετανό και ότι ο Ρίντερκνεχ καταπονήθηκε αρκετά την Πέμπτη, παίζοντας πάνω από 2,5 ώρες με τον Σίνερ. Μάλιστα ο δικός του περίπατος απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ είχε προηγηθεί και μετά κάθισε αναπαυτικά για να κάνει scouting τους δύο υποψήφιους αντιπάλους του.

 

Κάμερον Νόρι

Φιναλιστ 5.00
EASY MEDIANETWORK
Close