Τέταρτο ντέρμπι αιωνίων απόψε και τελευταίο για τη φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο “Καραϊσκάκης” τον Παναθηναϊκό σε μία αναμέτρηση που το βαθμολογικό κίνητρο είναι στην πλευρά των “πράσινων”, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” δεν δείχνουν καμία διάθεση για χαλάρωση στο φινάλε της σεζόν.
Ο Ολυμπιακός, μετά το αγχωτικό 3-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, με γκολ στο 98′, σφράγισε εμφατικά τον φετινό τίτλο με διπλό (2-1) μέσα στην Τούμπα, επί του ΠΑΟΚ και την Κυριακή πέρασε ξανά νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη, κερδίζοντας και τον Αρη.
Ειδικά η νίκη επί του Αρη, προκάλεσε αίσθηση, διότι ήρθε με σαρωτικό ροτέισον από τον Πέδρο Μαρτίνς, σε ένα ματς που ο άσος των “κίτρινων” έκλεισε στο 1,55! Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε τέσσερις παίκτες από τη Β’ ομάδα στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο “Βικελίδης”, ενώ άφησε εκτός αποστολής 13 παίκτες της πρώτης ομάδας! Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 1-0 με σχετική άνεση και συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού και ανάσες έδωσε στους βασικούς και δεν προκάλεσε μουρμούρα στους υπόλοιπους ότι “χαρίζει παιχνίδια”.
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός με την εξαιρετική του αμυντική λειτουργία πήρε το τρίτο 0-0 σε ισάριθμα ματς εκτός έδρας στα πλέι οφ, παίζοντας την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Κράτησε έτσι το +2 από την ΑΕΚ και πήγε τη διαφορά του στο +2 και από τον Αρη, που δεν πήρε τίποτα κόντρα στον Ολυμπιακό.
Υπενθυμίζεται, ότι για να βγει στην Ευρώπη η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πρέπει να τερματίσει μίνιμουμ τέταρτη, δεδομένου ότι βρίσκεται και στον τελικό κυπέλλου. Το “τριφύλλι” μετά το αποψινό παιχνίδι στη Φάληρο, φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και κλείνει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα στην Τούμπα.
Για τον Παναθηναϊκό λοιπόν, είναι κομβικό να πάρει έστω την ισοπαλία στο αιώνιο ντέρμπι, για να έχει από κάτω τόσο τον Αρη όσο και την ΑΕΚ, ό,τι κι αν κάνουν απόψε οι δύο ανταγωνιστές του με ΠΑΟΚ εκτός έδρας και ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας (σε ισοβαθμία ο Παναθηναϊκός είναι από πάνω κόντρα και στους δύο).
Για τον Ολυμπιακό όμως, είναι ζήτημα τιμής να κερδίσει έστω μία φορά φέτος τον Παναθηναϊκό. Στα προηγούμενα τρία ντέρμπι, όχι μόνο δεν τον κέρδισε, αλλά δεν του έβαλε ούτε γκολ. Στην κανονική διάρκεια τα δύο ματς έληξαν στο 0-0, ενώ στον πρώτο γύρο των πλέι οφ έχασε εύκολα στη Λεωφόρο με 1-0, στη μοναδική του ήττα στους επτά αγώνες της συγκεκριμένης διαδικασίας.
Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός αναμένεται απόψε πολύ πιο φρέσκος από τον Παναθηναϊκό, καθώς οι περισσότεροι βασικοί του παίκτες ξεκουράστηκαν την Κυριακή ο άσος φαίνεται ότι έχει το προβάδισμα. Η νίκη των “ερυθρόλευκων” προσφέρεται λίγο πάνω από το 2.00 και μπορεί να ανέβει στο 2.57 σε συνδυασμό με το Under 3,5, στη λογική ότι ο σφιχτός αμυντικά Παναθηναϊκός δεν θα επιτρέψει να ανοίξει το ματς. Άλλωστε, οι 18 από τις 24 φετινές νίκες του Ολυμπιακού, έχουν έρθει με Under 3,5.