Βλέπουν Ολυμπιακό: Πόσο δίνει 1 γκολ του Παναθηναϊκού μέσα στο "Καραϊσκάκης" το Σάββατο

Βλέπουν Ολυμπιακό: Πόσο δίνει 1 γκολ του Παναθηναϊκού μέσα στο "Καραϊσκάκης" το Σάββατο

Μόλις τρεις αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Superleague. Πλέον το πρωτάθλημα περνάει στην πιο κρίσιμη φάση του και όλα τα ματς από εδώ και πέρα αποκτούν πολύ σημαντική αξία. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ντέρμπι, όπως αυτό του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι δύο αιώνιοι θα αναμετρηθούν το Σάββατο στο κατάμεστο “Καραϊσκάκης” (έχει ανακοινωθεί sold out) σε ένα κομβικό παιχνίδι για την εξέλιξη στη μάχη του τίτλου. Ως γνωστόν, οι πράσινοι βρίσκονται στην κορυφή με 54 βαθμούς. Ακολουθεί η ΑΕΚ με 50 κι ένα ματς λιγότερο, ενώ στην τρίτη θέση είναι οι ερυθρόλευκοι με 49.

Είναι προφανές, πως αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να περάσει με νίκη από το Φάληρο, ουσιαστικά θέτει εκτός κούρσας τον Ολυμπιακό, αφού θα τον αφήσει οκτώ βαθμούς πίσω. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η ομάδα του Μίτσελ έχει και το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, την τελευταία αγωνιστική της regular season.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός στο συγκεκριμένο ντέρμπι παίζει πρακτικά τη μισή σεζόν. Αυτό το έχουν αντιληφθεί και οι μπουκ, με συνέπεια να τον προσφέρουν καθαρό φαβορί σε τιμές κάτω του 2.00.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός φέτος δεν έχει κερδίσει κανένα παιχνίδι κόντρα σε ομάδες του Big4. Με τον ΠΑΟΚ, έφερε 0-0 στην Τούμπα κι έχασε με 2-1 στο “Καραϊσκάκης”. Με την ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 εντός έδρας, σε ένα ματς που κινδύνευσε σοβαρά με ήττα και στο κύπελλο ηττήθηκε με 3-0 στην OPAP Αρένα, ενώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, παρότι ήταν ανώτερος, ισοφαρίστηκε σε 1-1 με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Γενικά, στα μεγάλα παιχνίδια φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει τον καλύτερο βαθμό και μοιάζει πολύ δύσκολο να κερδίσει αν δεν σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ. Ο Παναθηναϊκός σε 23 αγωνιστικές φέτος, έχει μείνει άσφαιρος μόλις τρεις φορές. Η μία ήταν στην OPAP Αρένα με την ΑΕΚ, η άλλη με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και η τρίτη στην Τρίπολη, που έμεινε νωρίς με δέκα παίκτες.

Μέσα στον Φεβρουάριο πάντως, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άρχισε να παρουσιάζει ξανά σημάδια ανάκαμψης, κάνοντας τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Λαμία, Άρη και Βόλο. Πέρασε έτσι ξανά στη δεύτερη θέση στις στοιχηματικές αποδόσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μπροστά από τον Ολυμπιακού.

Εξάλλου, από τα 20 τελευταία ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους, ο Παναθηναϊκός έχει βρει δίχτυα στα 12 εξ αυτών. Το ενδεχόμενο, το “τριφύλλι” να σκοράρει στο “Καραϊσκάκης” προσφέρεται στο 1.75, ενώ αν ανοίξει το σκορ η απόδοση εκτοξεύεται στο 3.00.

Εξίσου ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το σενάριο ο Παναθηναϊκός να σκοράρει ακριβώς ένα γκολ, σε απόδοση 2.50. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς έχει πετύχει ακριβώς ένα γκολ σε 10 παιχνίδια του φέτος στη Superleague. Επίσης, στις τελευταίες 12 επισκέψεις του στο Φάληρο, για αγώνα της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός σκόραρε στις επτά. Έξι φορές ακριβώς ένα γκολ και μία τρία γκολ, στο ιστορικό 3-0 της σεζόν 2013/14.

EASY MEDIANETWORK
Close