Βλέπει μετάλλιο ο Γκολομέεβ (2,50)

Βλέπει μετάλλιο ο Γκολομέεβ (2,50)

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ με την απόδοσή του στην προκριματική σειρά των 50 μέτρων ελεύθερο επιβεβαίωσε τις προσδοκίες του για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκυο.

Ο 28χρονος κολυμβητής διάνυσε την απόσταση σε 21.66, που ήταν ο τρίτος καλύτερος χρόνος των προκριματικών, πίσω από τον Αμερικανό Ντρέσελ Κάελεμπ (21.32), που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό και τον Γάλλο Φλοράν Μανοντού (21.65), που ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο.

Ο Γκολομέεβ έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης το 2018 με 21.44 και το ασημένιο στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού το 2019 με 21.45. Σε μεγάλες κούρσες έχει αποδείξει ότι μπορεί να πλησιάσει χρόνους στο 21.40, ενώ οι δυνατότητές του είναι και για ακόμη πιο χαμηλά.

Στα ημιτελικά, πέραν των Ντρέσελ και Μανοντού θα ριχθούν κι άλλα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, όπως ο Βραζιλιάνος, Μπρούνο Φράτους, ο Ρώσος Βλάντιμιρ Μορόζοφ και ασφαλώς ο Βρετανός, Μπέντζαμιν Πράουντ. Απαντες έχουν καλύτερο ατομικό από τον Γκολομέεβ, ωστόσο στα προκριματικά έκαναν χειρότερο χρόνο από τον Ελληνα πρωταθλητή, ο οποίος πρώτευσε με άνεση στην ένατη σειρά.

Υπενθυμίζεται ότι στους τρεις τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε σε χρόνους από 21.49 έως 21.59, άρα αν ο Γκολομέεβ πιάσει το ατομικό του ρεκόρ έχει πολύ καλές πιθανότητες να ανέβει στο βάθρο. Το ενδεχόμενο ο Γκολομέεβ να πάρει μετάλλιο προσφέρεται στο 2,50 στη Stoiximan.

EASY MEDIANETWORK
Close