ΑΕΚ- Παναθηναϊκός: Το κρυφό χαρτί του Γιοβάνοβιτς βάζει γκολ και στην OPAP Arena

«Τρικ» Γιοβάνοβιτς: Αυτό το 13,00 του Παναθηναϊκού προκαλεί…

Μετά από μία εβδομάδα όπου κυριάρχησαν οι αγώνες των εθνικών ομάδων η δράση στη Superleague επιστρέφει και ασφαλώς το θερμόμετρο της έντασης και της αγωνίας έχει χτυπήσει κόκκινο, αφού φέτος παρακολουθούμε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα, ίσως όλων των εποχών.

Και αυτό διότι για πρώτη φορά στα χρονικά, έχουμε πατήσει στον Απρίλιο και οι διεκδικητές του τίτλου είναι τέσσερις! Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έχει απόσταση μόλις πέντε βαθμών από τον τέταρτο ΠΑΟΚ, ο οποίος αν κερδίσει αύριο στην Τούμπα την ΑΕΚ, θα την πιάσει στους 60 βαθμούς.

Καταλαβαίνετε πως οι ισορροπίες φέτος είναι πιο λεπτές από ποτέ και κάθε αγωνιστική θα έχουμε ανατροπές και νέα δεδομένα. Το ίδιο αναμένεται και στο κομμάτι των σκόρερ, όπου ο Σεντρίκ Μπακαμπού πήρε αμέσως κεφάλι, σκοράροντας στην πρεμιέρα των playoffs, κόντρα στο Βόλο.

Ο Κονγκολέζος άσος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην κανονική περίοδο της σεζόν και προσφέρεται τώρα καθαρό φαβορί, στο 2,05, για να σημειώσει τα περισσότερα τέρματα και στα playoffs. Είναι αλήθεια πως βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση, σκοράροντας πέντε διαδοχικά ματς, καθώς πέτυχε γκολ και στα δύο παιχνίδια με την εθνική του Κονγκό για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα, κόντρα στη Μαυριτανία.

Το γεγονός πάντως ότι είχε υποχρεώσεις με την εθνική του σε δύσκολους αν μη τι άλλο προορισμούς, ενδεχομένως επηρεάσει το ρυθμό του. Σημειώνεται, ότι ο 31χρονος άσος έπαιξε για μία ώρα την Τετάρτη, στη Μαυριτανία, πριν αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ουσιαστικά λοιπόν, θα κληθεί να αγωνιστεί κόντρα στον Άρη την Κυριακή, χωρίς κανονική προπόνηση.

Αν λοιπόν, ο Μπακαμπού δεν σκοράρει απέναντι στον Αρη, στο “Καραϊσκάκης”, σε ένα από τα ματς που θεωρούνται must win για τον Ολυμπιακό, αυτόματα ανοίγει παράθυρο έκπληξης για τον πρώτο σκόρερ των playoffs, καθώς στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι έχουν απανωτά ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και δύο κολλητά με την ΑΕΚ).

Δεύτερο φαβορί αυτή τη στιγμή για τους μπουκ, είναι ο Λιβάι Γκαρσία σε απόδοση 4,25, ωστόσο ο άσος της ΑΕΚ έρχεται από τραυματισμό και δεν είναι βέβαιο πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να βρει ξανά τη φόρμα του. Ούτως ή άλλως, η Ένωση φέτος έχει επιθετική πολυφωνία και μοιράζει σε πολλούς παίκτες τα γκολ της.

Στην τρίτη θέση σε απόδοση 13,00 είναι ο Φώτης Ιωαννίδης και Νέλσον Ολιβέιρα. Σε ό,τι αφορά στον στράικερ του ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να βάλεις τα λεφτά σου, διότι έχει αποδειχθεί πως είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς και αδυνατεί να βγάλει συνεχόμενα παιχνίδια υψηλής έντασης.

Αντίθετα, ο Ιωαννίδης, έπαιξε μέχρι και τραυματίας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την πρώτη αγωνιστική των playoffs, κάνοντας ένεση, δείγμα αυταπάρνησης, αλλά και των αντοχών που έχει. Ο 23χρονος άσος ξεκίνησε τη σεζόν ως εναλλακτική επιλογή πίσω από τον Σπόραρ, όμως είναι πλέον φανερό πως έχει προσπεράσει στο ροτέισον τον ντεφορμέ Σλοβένο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης με τον Ιωαννίδη, ο οποίος μπορεί να μην έχει ακόμη εξελιχθεί σε κλασικός γκολτζής είναι όμως αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος Έλληνας φορ της Superleague. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, πως συμπεριλαμβάνεται και στα πλάνα του Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος τον υπολογίζει για τρίτη λύση πίσω από τους Παυλίδη (Αλκμααρ) και Γιακουμάκη (Ατλάντα).

Την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Βόλο στη Λεωφόρο, στο θεωρητικά πιο βατό παιχνίδι του στα φετινά playoffs. Υπενθυμίζεται, ότι οι πράσινοι έχουν παίξει φέτος ήδη τέσσερις φορές με τους Θεσσαλούς σε πρωτάθλημα και κύπελλο και μετρούν ισάριθμες νίκες με γκολ 12-1.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Ιωαννίδης ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και αναμένεται να βρεθεί κανονικά στο αρχικό σχήμα του Γιοβάνοβιτς. Αυτόματα λοιπόν, είναι από τους υποψήφιους σκόρερ των πράσινων σε μία αναμέτρηση που δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη.

Φυσικά, αν ο Ιωαννίδης σκοράρει την Κυριακή θα μπει πολύ πιο ζεστά και στην κουβέντα για τον πρώτο σκόρερ των playoffs και τα 13αρια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή θα κάνουν φτερά…

EASY MEDIANETWORK
Close